Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Spadło 3mm

Dobrze że się nie potłukło 🤣

Od pół godziny pada i oby tak dalej. 😁

Opublikowano
23 minuty temu, XTRO napisał:

Z wyglądu ładne ale w łan w środku tak już nie oszalamia.

Ile u Ciebie spadło po poludniu bo w Drelowie ładnie padało.

U mnie zero dzisiaj 

Caly jeden litr

No Rysiek, nie pierdziel bo chmura idzie na ciebie

• Like 1
Opublikowano
pedro2 napisał:

1 godzinę temu, fireseba napisał:

@pedro2 padało coś? U mnie dosłownie parę kropel

Popadało tyle, że szyby pobrudziło. 

Paczta gdzie pada... Tam gdzie nie trzeba jak zwyklehttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2569253716511854&id=183457558424827&anchor_composer=false#!https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=154291829414958&id=103704521140356&refid=52&__tn__=R-R

wpisz w google deszcz w Świdniku, ładnie gradem sypnęło

Opublikowano (edytowane)

Na radarze powinno Ciebie zachaczyć.

Teraz przez chwilę dało 4mm. LRA 

17 minut temu, XTRO napisał:

Taa pada... 

Edytowane przez Daro20
Opublikowano

Chciałem kupić że 2 czy 3 mauzery na deszczówkę ale na olx w moich stronach nie ma albo po 300- 350 zł . Gdzie wcześniej szło po  150 zł kupić czyste. Każdy chyba chce gromadzić coś tej wody

Opublikowano
6 minut temu, leszek1000 napisał:

No niestety znowu południe dostanie a reszta będzie się w piekle smażyć. 

Jak co roku 

Do tej pory wcale lepiej nie było jak w reszcie kraju, u mnie od ponad miesiąca całe 3 litry w dwóch opadach, jakbyś zobaczył owies którego mam na szczęście tylko kawałek hobbystycznie to powschodziło może z 30 %. W poprzednich latach nie lepiej, nawet w 2017  jak północ nie mogła zrobić żniw bo tak lało, to u nas od czerwca za połowe sierpnia bez deszczu w dodatku pare fal upałów i wyobraź sobie jak sypała qq- już całkiem zaczeła usychać dopiero po deszczu w końcówce sierpnia odbiła się i zamiast dojrzewać to stała taka zielona przy młocce wilgotność ziarna 40% + . Jedyne co ratuje że te gleby trochę zwięzlejsze i wytrzymują jakoś te okresy posuchy ale w ostatnich latach są one coraz dłuższe.

Opublikowano
thor1984 napisał:

Chciałem kupić że 2 czy 3 mauzery na deszczówkę ale na olx w moich stronach nie ma albo po 300- 350 zł . Gdzie wcześniej szło po  150 zł kupić czyste. Każdy chyba chce gromadzić coś tej wody

Kupiłem w Zwoleniu po 200 czyste z dowozem

Opublikowano

na poludniu tez zbytnio nie pada ale jak zacznie to kazdy by sie z checia zamienil- ja wole susze niz powodz.

kra- 2 mm,  w kolo poszlo pare ladnych chmur,jakas stodola splonela .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v