Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Bananek napisał:

A mnie nawet do łba nie przyjdzie żeby coś zjeść czy się napić jak gdzieś pojadę. nieraz jak gdzieś jeździłem dalej to dopiero jak wrócę to się jeść chce. A pić po powrocie skądś to mogę hektolitrami. mało tego, nawet siku potrafię przetrzymać aż do powrotu do domu. 😀 na polu to jak coś robię to rzadko kiedy zatrzymuję ciągnik żeby wyjść się odlać. wolę dokończyć robotę i zrobić swoje na spokojnie. ot takie wyznanie. 😀

U nas też jest taki jeden. Że nie zrobi klocka na obczyźnie, ale jak go mocno przydusi i wie że nie zdąży dojść / dobiec do swojego pola to machy w dół i robi tam gdzie się znajdował, ale później szybko do domu po łopatkę i przenosi nawóz na swoje.

Opublikowano
30 minut temu, soltys48 napisał:

ujdzie

coś mi nie pasi. Daj zrzut ekranu mojej posiadłości na priv. 

8 minut temu, damianzbr napisał:

U nas też jest taki jeden. Że nie zrobi klocka na obczyźnie, ale jak go mocno przydusi i wie że nie zdąży dojść / dobiec do swojego pola to machy w dół i robi tam gdzie się znajdował, ale później szybko do domu po łopatkę i przenosi nawóz na swoje.

a myślałem, że to ja pierdolnięty. A tu widać, że są jeszcze ciekawsi. ;) 

Opublikowano

Jeden chleje wódę a ja zajadam rodzynki. To już ostatnia 5 paczka podczas pandemii koronaświrusa.

I jak żyć?

20200413_200640.jpg

Opublikowano
9 minut temu, damianzbr napisał:

To skubany chytry,  a jak gdzie wyjedzie to w słoik wali? 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Jeden chleje wódę a ja zajadam rodzynki. To już ostatnia 5 paczka podczas pandemii koronaświrusa.

I jak żyć?

20200413_200640.jpg

ostatnia rzecz jaką bym zjadł dobrowolnie. Za bardzo kojarzą mi się z sutkami starej baby.  Fuj. My na siedzenie w domu kupujemy pestki słonecznika. Najlepsze w biedronce bo bez soli. ;) 

3 minuty temu, soltys48 napisał:

@Bananekmms'em Ci wyślę😆

czekam

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
13 minut temu, damianzbr napisał:

u mnie kiedyś mówili że dobry gospodarz swoje gówno do domu przynosi :D 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

czekam

spokojnie , pożyj jeszcze w niepewności

3 minuty temu, Trawers napisał:

u mnie kiedyś mówili że dobry gospodarz swoje gówno do domu przynosi :D 

DOBRY GOSPODARZ GNÓJ ZOSTAWIA W DOMU

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

Z bakalandu lepsze😜

Panie, weź Pan kup pół kilo za 7,95 i to jeszcze wersji jumbo z Bakalandu😁

Bo w życiu trza umić  oszczędzać😂

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Za bardzo kojarzą mi się z sutkami starej baby.  Fuj. My na

Skąd wiesz jakie sutki ma stara baba? 😋 

Panowie kupujcie śor bo już robi się problem z niektórymi. Ja już 6k wyłożyłem 😲 po świętach mają dojechać... 

Opublikowano
25 minut temu, Roki212 napisał:

Jak to gdzieś w jakims filmie ktoś powiedział że ciężko zaufać człowiekowi który w ogóle nie pije alkoholu i nie je mięsa :P 

To bylo w filmie "Upadek"  opowiadajacym o bunksze Hitlera pod koniec wojny. 

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Panowie kupujcie śor bo już robi się problem z niektórymi. Ja już 6k wyłożyłem 😲 po świętach mają dojechać... 

Pewnie w myśl zasady że na starej picy  młody ch.. ćwiczy. Szybko skończył i zaczął rodzynka memłać😆.

Ja już prawie 30k w opryski i 35 w nawozy włożył. Nawozy na przyszły sezon

Opublikowano

Ja  duzo przez krochmalnie biorę w rozliczeniu, w czwartek dowieźli... jeszcze faktury nie ma, ale grubo ponad 10k będzie. Ale nie o tym... Lepiej kupić zawczasu bo potem będzie problem.

Opublikowano
17 minut temu, pedro2 napisał:

Jak będzie dalej taka susza to ja w sumie na przyszły sezon grzybówkę już mam, bo w tym sezonie już nie będzie opłacać się stosować  

Opublikowano

Miałem zamiar sprzedać jeszcze trochę zboża , ale chyba dam spokój.

@Rolnik1973 sprzedawałeś owies ? kupuje kto ? Kurna jak ludzie świniaki mieli , to parę woreczków na targ i zawsze ktoś coś kupił . ASF , teraz korona i targi szlag trafił .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v