Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Bananek napisał:

A mnie nawet do łba nie przyjdzie żeby coś zjeść czy się napić jak gdzieś pojadę. nieraz jak gdzieś jeździłem dalej to dopiero jak wrócę to się jeść chce. A pić po powrocie skądś to mogę hektolitrami. mało tego, nawet siku potrafię przetrzymać aż do powrotu do domu. 😀 na polu to jak coś robię to rzadko kiedy zatrzymuję ciągnik żeby wyjść się odlać. wolę dokończyć robotę i zrobić swoje na spokojnie. ot takie wyznanie. 😀

U nas też jest taki jeden. Że nie zrobi klocka na obczyźnie, ale jak go mocno przydusi i wie że nie zdąży dojść / dobiec do swojego pola to machy w dół i robi tam gdzie się znajdował, ale później szybko do domu po łopatkę i przenosi nawóz na swoje.

Opublikowano
30 minut temu, soltys48 napisał:

ujdzie

coś mi nie pasi. Daj zrzut ekranu mojej posiadłości na priv. 

8 minut temu, damianzbr napisał:

U nas też jest taki jeden. Że nie zrobi klocka na obczyźnie, ale jak go mocno przydusi i wie że nie zdąży dojść / dobiec do swojego pola to machy w dół i robi tam gdzie się znajdował, ale później szybko do domu po łopatkę i przenosi nawóz na swoje.

a myślałem, że to ja pierdolnięty. A tu widać, że są jeszcze ciekawsi. ;) 

Opublikowano

Jeden chleje wódę a ja zajadam rodzynki. To już ostatnia 5 paczka podczas pandemii koronaświrusa.

I jak żyć?

20200413_200640.jpg

Opublikowano
9 minut temu, damianzbr napisał:

To skubany chytry,  a jak gdzie wyjedzie to w słoik wali? 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Jeden chleje wódę a ja zajadam rodzynki. To już ostatnia 5 paczka podczas pandemii koronaświrusa.

I jak żyć?

20200413_200640.jpg

ostatnia rzecz jaką bym zjadł dobrowolnie. Za bardzo kojarzą mi się z sutkami starej baby.  Fuj. My na siedzenie w domu kupujemy pestki słonecznika. Najlepsze w biedronce bo bez soli. ;) 

3 minuty temu, soltys48 napisał:

@Bananekmms'em Ci wyślę😆

czekam

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
13 minut temu, damianzbr napisał:

u mnie kiedyś mówili że dobry gospodarz swoje gówno do domu przynosi :D 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

czekam

spokojnie , pożyj jeszcze w niepewności

3 minuty temu, Trawers napisał:

u mnie kiedyś mówili że dobry gospodarz swoje gówno do domu przynosi :D 

DOBRY GOSPODARZ GNÓJ ZOSTAWIA W DOMU

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

Z bakalandu lepsze😜

Panie, weź Pan kup pół kilo za 7,95 i to jeszcze wersji jumbo z Bakalandu😁

Bo w życiu trza umić  oszczędzać😂

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Za bardzo kojarzą mi się z sutkami starej baby.  Fuj. My na

Skąd wiesz jakie sutki ma stara baba? 😋 

Panowie kupujcie śor bo już robi się problem z niektórymi. Ja już 6k wyłożyłem 😲 po świętach mają dojechać... 

Opublikowano
25 minut temu, Roki212 napisał:

Jak to gdzieś w jakims filmie ktoś powiedział że ciężko zaufać człowiekowi który w ogóle nie pije alkoholu i nie je mięsa :P 

To bylo w filmie "Upadek"  opowiadajacym o bunksze Hitlera pod koniec wojny. 

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Panowie kupujcie śor bo już robi się problem z niektórymi. Ja już 6k wyłożyłem 😲 po świętach mają dojechać... 

Pewnie w myśl zasady że na starej picy  młody ch.. ćwiczy. Szybko skończył i zaczął rodzynka memłać😆.

Ja już prawie 30k w opryski i 35 w nawozy włożył. Nawozy na przyszły sezon

Opublikowano

Ja  duzo przez krochmalnie biorę w rozliczeniu, w czwartek dowieźli... jeszcze faktury nie ma, ale grubo ponad 10k będzie. Ale nie o tym... Lepiej kupić zawczasu bo potem będzie problem.

Opublikowano
17 minut temu, pedro2 napisał:

Jak będzie dalej taka susza to ja w sumie na przyszły sezon grzybówkę już mam, bo w tym sezonie już nie będzie opłacać się stosować  

Opublikowano

Miałem zamiar sprzedać jeszcze trochę zboża , ale chyba dam spokój.

@Rolnik1973 sprzedawałeś owies ? kupuje kto ? Kurna jak ludzie świniaki mieli , to parę woreczków na targ i zawsze ktoś coś kupił . ASF , teraz korona i targi szlag trafił .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v