Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z południa, wróżyli nawet 10mm ale póki co nawet połowy tego nie ma.

Opublikowano

Nie ciekawie to wygląda można powiedzieć że do jutra śladu nie będzie po tym deszczu może jakieś 0.3mm spadło, prognozy widzą raz na tydzień taki deszcz czyli tak jakby go nie było, najbliższe normalne opady po 10maja, do tego czasu można zapomnąć o plonach, to nie będzie susza jak w 2018 czy 2019 roku to będzie o wiele gorsze cholerstwo, u mnie od 1 Stycznia spadło 113mm deszczu...

Opublikowano

a propo suszy, rozmawiałem ostatnio ze swoim brokerem to mówił że firmy ubezpieczeniowe niestety już wyłączyły z oferty ubezpieczenia obejmujące susze- ubezpieczał się ktoś z was w przeciągu ostatniego tygodnia dwóch?

Opublikowano

@ZELKOW dobrze mówisz w tym roku nie tylko susza problemem dziś pierwszy w miarę ciepły poranek tej wiosny w długoterminowych prognozach przymrozki do prawie końca kwietnia nawet lucerna na 3a stoi w sumie w miejscu a na opady przez najbliższy miesiąc widoków nie ma a tu potrzeba wody na już w tym roku będzie 1 lichy pokos jak tak dalej pójdzie bo glebiej wody tez niema 

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Pada już 45 minut i jeszcze ma padać 3 godziny tak do 19 , był strzał w 10 posianiem nawozu na pszenicę .

I znów będziesz miał problem że takie mocne pszenice i nie będzie ceny

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Byle na co ubezpieczyć pszenicę połowę pul to w razie W jak będą wypłacać suszowe   dostanie się 100 % a nie 50 % .

W tym roku nie będzie żadnej pomocy od państwa, nie przewidzieli w ogóle w budżecie 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Sean napisał:

Czemu zaraz dziwak, ja kawy też nie piję wcale.   :)

No wiedziałem że tu sami swoi .

Ja też nie . :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v