Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

bo mniejszy tłok u was w tej biedronce

dziś się tankowałem na stacji koło biedronki w Sochaczewie, to godzina 7.30, a przed drzwiami kolejka z 20 osób stoi, parking cały zapełniony

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Wczoraj zrobione zakupy w sklepie miejscowym i już do świąt i z tydzień po swiętach nie trzeba iść.

Minister i prezydent apeluje by wspierać polską gospodarkę i wybierać polskie produkty, także trzeba ich słuchać.

to już do lydla i biedry nie chodzisz🤔😉

Opublikowano
25 minut temu, bratrolnika napisał:

i jeszcze autem??? Renault Modus ma wbudowany opryskiwacz???

A żebyś wiedział że żona renówką jeździ!

Opublikowano
50 minut temu, Uziu92 napisał:

macie wilgoć i nie uszkodzone rośliny po mrozach ze tak namiętnie pryskacie ? Dawać antywylegaczem w taką suszę to wg. mnie słaby pomysł, jeszcze w nocy przymrozki.

Mamy wilgoć, kolanko uciekło, mrozów nie było i miało nie być

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To szukałeś perełki

A kupiłeś dziada do malowania🤔🙆🏻‍♂️

a widział Ty tą c 360 ? poklepałem ją, to i pomalować teraz muszę chyba nie  ? :D

Perełek nie ma, w każdym coś jest do zrobienia, wole felgi pomalować jak skrzynie czy silnik pruć :D

Edytowane przez Uziu92
  • Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, 6465 napisał:

Uziu nigdy się nie poddaje,  jeszcze z niej Jelenia zrobi, albo masseya ☺

Słoneczko i ciepło,  trzeba żonę w kolejkę do biedronki wysłać.  Mamy biedronkę na wsi wyszedłem za stodołe po kieszonkę a tam auta już na ulicy stoją bo się na parking nie mieszczą. 

To jakaś większa wioska ze biedre wam postawili

33 minuty temu, 6465 napisał:

Uziu nigdy się nie poddaje,  jeszcze z niej Jelenia zrobi, albo masseya ☺

Słoneczko i ciepło,  trzeba żonę w kolejkę do biedronki wysłać.  Mamy biedronkę na wsi wyszedłem za stodołe po kieszonkę a tam auta już na ulicy stoją bo się na parking nie mieszczą. 

To jakaś większa wioska ze biedra wam postawili

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Teraz tam kurławirusy ino

Trzeba swoich wspierać, bo ciężkie czasy idą.

A któro to swoje sklepy, te wiejskie?

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał:

to już do lydla i biedry nie chodzisz🤔😉

Teraz tam kurławirusy ino

Trzeba swoich wspierać, bo ciężkie czasy idą.

Przez takich co tylko do tych zagranicznych markietów chodzili mało takich polskich sklepików zostało a teraz już nie beee w mojej gminie już tylko kilka a kiedyś to i po dwa było na wiosce niedawno gs padł i kilka małych się zwinęło bo lewiatana postawili a i jakaś stokrotka ma się otwierać

U nas działają pod mirabelką

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

To jakaś większa wioska ze biedre wam postawili

A któro to swoje sklepy, te wiejskie?

Mała wieś jest tylko gmina i kościół,  Dino i biedronka koło siebie.  A małe spożywcze były dwa i oba zbankrutowaly, jednego już nie ma drugi dogorywa. Ja mam mini masarnie ze swoiskimi wyrobami 60m od domu i tam się w wedlinke zaopatruje. Może i drożej jak w biedronce ale wyrób palce lizać. 

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, 6465 napisał:

Mała wieś jest tylko gmina i kościół,  Dino i biedronka koło siebie.  A małe spożywcze były dwa i oba zbankrutowaly, jednego już nie ma drugi dogorywa. Ja mam mini masarnie ze swoiskimi wyrobami 60m od domu i tam się w wedlinke zaopatruje. Może i drożej jak w biedronce ale wyrób palce lizać. 

Bo Ty mojego nie próbował 😁

Opublikowano (edytowane)

Nie.Na tą chwilę ubezpieczają tylko od gradu

Sąsiad dzwonił żeby mi powiedzieć że folie porwało to mówił że 20 metrów taki lejek szedł i rwał.j**ane slarabartki

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v