Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Bananek napisał:

nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej, Rysiu. już nie bądź takim pesymistą.

Toż ja nie piszę na zaś tylko na ten czas.

Już jutro może być gorzej i dziśiejsze nie będzie aktualne.

Trzeba patrze: co na świecie się dzieje a dobrze sie nie dzieje.

Niech tylko 80% lekarzy położy to ludzi będzie wymiatać po kolei.

Opublikowano

Problem jest przy 1000 czy 3000 pacjentów zarażonych. A co będzie jak będzie 50 tys i może przybywać 3000 dziennie?  Bedzie armagedon.

Opublikowano (edytowane)

Była swego czasu przepowiednia ze Polska z zachodu ma tylko przetrwać,myśleli ludzie ze chodzi o uchodźców,a może o wirusa.u nas jeszcze te fastłudy i markety nie zdążyli zepsuć ludzi jak na zachodzie,17% chorych to służba zdrowia.

I ta służba zdrowia myślicie ze się nie zabezpieczała nie uważała,

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Film "Epidemia" jest przykładem jak rządzący dbają o każdego obywatela.

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Czyli jak na plus czy na minus?

O 6 było 3 na plusie ale przy gruncie na minusie bo mokra ziemia zamarznięta

In minus

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Oj trzeba wstawac, coś zjeść bramę otworzyć i dalej na wyrko.

Deszczu nie widać w prognozach, wirus szaleje, oj będzie rok najgorszy w histori życia.

Kto się z tym zgadza niech podniesie rękę i naciśnie pucharek.

Tym tekstem mnie załamałeś😡

Bardzo mocno wieje

Opublikowano (edytowane)

Daj spokój . Nie załamuj się .         Następny będzie jeszcze gorszy .

U mnie też się wiater rozpędza .

Susza , wirus , bydło już 1,5 zł staniało w ciągu miesiąca , dopłat nie dają .... Sama radość .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

No i dobrze bo jak by 3zł podrożało nikt by o tym nie mówił po suszy zawsze pada więcspoko

Opublikowano
Przed chwilą, staszek131415 napisał:

No i dobrze bo jak by 3zł podrożało nikt by o tym nie mówił po suszy zawsze pada więcspoko

Stasiek , a kopnął Cię ktoś w coś ? ;)

Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy napisał:

Daj spokój . Nie załamuj się .         Następny będzie jeszcze gorszy .

U mnie też się wiater rozpędza .

Susza , wirus , bydło już 1,5 zł staniało w ciągu miesiąca , dopłat nie dają .... Sama radość .

Z tym wirusem,to choć z ciotkami nie trzeba się      całować 😐,ale wieje zimnem😬

• Haha 2
Opublikowano

I po deszczu, a miało ładnie dopadać. Kolejny wyż nachodzi i d*pa. Dobrze, że azot na trawy został w baksach, większy pożytek będzie z niego. Źle się zapowiada, bardzo źle. 

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Szczerze od trzech lat każdy jest gorszy od poprzedniego

No ale w tym przyczepe przynajmniej udalo sie wyremontować, to jakiś plus jest🙃

znasz może ceny na arkusz blachy 5 mm i płaskownik 100x10 i 50x10 ? mniej więcej ?

Opublikowano
11 godzin temu, Uziu92 napisał:

nawadniany skagen 8,5 tony z ha, nawadniana kilimandzaro 9 przekroczyła, klasa 3a, nie nawadniane na 4-5 kl ok. 5 ton, na 3-4 klasie 6,5-7,5t

To Ty suszy nie miałeś. Szwagier podlewał pszenicę solidnie, ziemia zadbana i to bardzo, wynik ok.6 na 3-4klasie.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

26 minut temu, Bananek napisał:

nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej, Rysiu. już nie bądź takim pesymistą.

Toż ja nie piszę na zaś tylko na ten czas.

Już jutro może być gorzej i dziśiejsze nie będzie aktualne.

Trzeba patrze: co na świecie się dzieje a dobrze sie nie dzieje.

Niech tylko 80% lekarzy położy to ludzi będzie wymiatać po kolei.

Rysiek ty to jesteś jednak debil, nie obraz się ale taka jest prawda. nasz sznur w domu, proponuje się powiesić zanim cię wirus dopadnie . a ty myślisz że lekarze to są nadludzie kolego? gorzej gorzej i gorzej jak ma być dobrze w tym kraju jak ludzie tak pierd.la głupoty! człowieku ja jeszcze nie jestem ojcem a zamierzam mieć dziecko, także idź już połóż się pod dywanem tam cię wirus nie dopadnie!

robert55555 napisał:

Film "Epidemia" jest przykładem jak rządzący dbają o każdego obywatela.

jest przykładem jak wojsko chciało wirusa mieć i miało szczepionkę a on między czasie im spierd. z laboratorium i pięknie zmutował. tamten był mocno zjadliwy , a ten jest jaki jest. ja się śmieję że go wypuścił ZUS aby pozbyć się ludzi na świecie niepotrzebnych . idę podlewać kapustę bo na deszcz nie ma co liczyć

Opublikowano (edytowane)

W stoku masz najtaniej, a jeśli chcesz jakiś kawałek to w Ujrzanowie.W stoku nie chcą bardzo docinać,tylko abyś brał całe i kolejki,w ujzanowie ciut drożej bez kolejek i docinają bezproblemowo.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
33 minuty temu, soltys48 napisał:

Jaki to remont

To jeno lepienie

Jeszcze nie widział a już stwierdził że hvjowo zrobiłem...

22 minuty temu, marulekk napisał:

A @Rolnik7343 na przymusowej kwarantannie jest? Bo nigdzie sie nieudzielania

Tak, do trzeciego kwartału tego roku

19 minut temu, Uziu92 napisał:

znasz może ceny na arkusz blachy 5 mm i płaskownik 100x10 i 50x10 ? mniej więcej ?

Blacha 5mm 100x200 307,50

Płaskowniki jak na zdjęciu, zdjęcie z poniedziałku

20200330_102334.jpg

• Confused 1
Opublikowano
11 minut temu, zetorlublin7341 napisał:

Rysiek ty to jesteś jednak debil, nie obraz się ale taka jest prawda. nasz sznur w domu, proponuje się powiesić zanim cię wirus dopadnie . a ty myślisz że lekarze to są nadludzie kolego? gorzej gorzej i gorzej jak ma być dobrze w tym kraju jak ludzie tak pierd.la głupoty! człowieku ja jeszcze nie jestem ojcem a zamierzam mieć dziecko, także idź już połóż

No patrz, a jeszcze przed chwilą takie same pierdolomento robiłes w temacie o koronawirusie... Ale Ty hipokryta jesteś... 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Uziu92 napisał:

dzięki panowie , dzwoniłem na skład , arkusz 120x250 cm 5 mm 382 zł , płaskownik tak jak i u was , liczę czy opłaca się samemu łyżkę robić czy kupić gotową

Zależy ile cenią a ile na towar wydasz. Kiedyś o łyżkę starego typu do c360 dzwoniłem to 500zl chcial za nową, to nie opłaca się do garażu iść samemu się męczyć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v