Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U siebie już chyba od czterech czy pięciu lat płacę kartą gdzie tylko się da. Do tego dostęp do bankowości elektronicznej z komputera stacjonarnego jak i zdalnie ze smartfona wszystkie przelewy zwykle do tego te szybkie przelewy, PayU jak na allegro do tego miesięczne opłaty bez wychodzenia z domu. Profil zaufany też jest łatwe rozliczanie PIT z żoną zajmuje pięć minut. Konta na mój Orange na telefon czy ebook PGE do opłat za prąd czy zgłoszenia awarii też jest hehe czyli cyfryzacja gdzie tylko się dało 😝

Opublikowano

Domyślam się że kolega @Roki212 ma też założony EPUAP? 

Od 3 lat założone są konta e-rejestracja w ZOZ-ie. 

Opublikowano (edytowane)

No tak czyli profil zaufany epuap o właśnie zapomniałem te e rejestracje, e pacjent czy e recepta też jest nawet konto eKRUS hehe.

Pozakładane wszędzie gdzie wchodziło na bieżąco i teraz jak znalazł się przydaje.

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)

Szkoda że nie zrobią w ewniosku zakładki na decyzję. Za dużo zachodu na stworzenie czegoś takiego.

Edytowane przez robert55555
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A jak to się robi i od czego zacząć🤔

Na stare lata przyjdzie mechanizacja piniędza ot czasy.

Rysiu Rysiu, toż to łatwe jak pierdnięcie.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
7 minut temu, Roki212 napisał:

No tak czyli profil zaufany epuap o właśnie zapomniałem te e rejestracje, e pacjent czy e recepta też jest nawet konto eKRUS hehe

Też to wszystko mam.    :)

Opublikowano (edytowane)

Wszystko się przydaje, na smartfonie mam aplikacje eobywatel tam po zalogowaniu i potwierdzeniu podpisu profilem zaufanym mam mTozsamosc czyli swój dowód osobisty nie muszę mieć zwykłego w kieszeni bo tym się wylegitymuje do tego mPojazd pokazuje mi wszystko co mam zarejestrowane na sobie i informuje kiedy kończy się OC czy badanie techniczne na dany pojazd 😉

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
8 minut temu, Roki212 napisał:

Właśnie dla mnie w ewniosku powinny być zakładki tam podane stawki i wszystkie decyzje odnośnie dopłat po co ta papierologia

Pomysł w sam w sobie jest bardzo dobry. Oszczędność na papierze, na tuszu, na drukarkach, na wysyłce przez pocztę. Mniej czasu na podpisanie(hurtowo szybciej).

Problem jest gdzie indziej. W ustawie KPA, a dokładnie termin dostarczenia decyzji do rolnika(tutaj mamy zwrotkę). W przypadku zakładki w ewniosku tego brak(ktoś mógłby w nią kliknąć po roku i wtedy liczył by termin dostarczenia decyzji i od tego kliknięcia byłby liczony termin na odwołanie?). 

Musieli by zmienić przepisy w KPA dodać wyjątek dla ARiMR lub wszystkie instytucje przestawić na dostarczanie dokumentów przez internet. Mało realne.😢

Nie ukrywam że wygoda z takim kontem by była.😁

Opublikowano
Przed chwilą, Roki212 napisał:

Wszystko się przydaje, na smartfonie mam aplikacje eobywatel tam po zalogowaniu i potwierdzeniu podpisu profilem zaufanym mam mTozsamosc czyli swój dowód osobisty nie muszę mieć zwykłego w kieszeni bo tym się wylegitymuje do tego mPojazd pokazuje mi wszystko co mam zarejestrowane na sobie kiedy kończy się OC czy badanie techniczne 😉

W mPojazd są bzdury, są pojazdy o których zapomniałem że miałem.   Ale można sprawdzić np. punkty karne.   :P

Opublikowano
5 minut temu, Roki212 napisał:

Wszystko się przydaje, na smartfonie mam aplikacje eobywatel tam po zalogowaniu i potwierdzeniu podpisu profilem zaufanym mam mTozsamosc czyli swój dowód osobisty nie muszę mieć zwykłego w kieszeni bo tym się wylegitymuje do tego mPojazd pokazuje mi wszystko co mam zarejestrowane na sobie i informuje kiedy kończy się OC czy badanie techniczne na dany pojazd 😉

Super, tylko kalendarzyka z dniami płodnymi brakuje😁

Opublikowano

Dzwonisz do plebana i on ci stworzy kalendarzyk z dniami płodnymi. Mają najlepszy wywiad na swiecie.

Opublikowano
5 minut temu, Roki212 napisał:

U mnie akurat jest wszystko ok ze stanem faktycznym nawet stan licznika prawidłowy i kiedy policja zatrzymywała i sprawdzała stan podczas kontroli też się zgadza 

Policja bierze z CEPIKu.

Opublikowano

Na lekcji plastyki pani zadała dzieciom abstrakcyjny temat: panikę. Dzieci się mozolą rysując sceny pożarów, terroru itp. Tylko Jasiu siedzi beztroski. Narysował dużą, czerwoną kropkę. 
- Co to ma być? 
- Panika. 
- Dlaczego? 
- Moja siostra każdego miesiąca stawiała w kalendarzu taką kropkę. W tym miesiącu nie postawiła. Żeby pani widziała, jaka w domu była panika...

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Sean napisał:

Policja bierze z CEPIKu.

Zgadza się biorą z cepiku stan jaki był spisany podczas badania.

Ale w cepiku na osi czasu masz wpisana kontrolę policji czyli data i stan licznika jaki stwierdzili podczas kontroli. Miałem miesiąc temu kontrolę i sprawdzałem to jest data z dnia kontroli i stan licznika na dzień kontroli wpisana z dopiskiem kontrola drogowa policji.

Co do pogody +3 i spada 

Edytowane przez Roki212
  • Like 1
Opublikowano

Drużynowe Mistrzostwa Świata w robieniu loda!!! Zjechały się panie z całego świata. Oczywiście nie zabrakło prasy, radia, telewizji...etc. 
Korespondent jednej z stacji TV przeprowadza wywiady z drużynami. Najpierw zaczyna rozmowę z amerykankami: 
- Jak nastroje przed zawodami? 
- Wszystko dopięte na ostatni guzik, ciężko trenowałyśmy w okresie przygotowawczym, morale doskonałe, wygramy!!! Jeżeli oczywiście w polskiej drużynie zabraknie Mani... 
Podobne pytanie zadaje Francuzkom (nomen omen faworytom ) 
- Wszystko w najlepszym porządku, w końcu jest to nasza narodowa dyscyplina, od lat jesteśmy w czołówce, wygramy!!! Jeżeli oczywiście Mania nie przyjdzie.... 
I tak chodzi od nacji do nacji i wszędzie to samo: "Jeżeli Mania nie przyjdzie...." 
Wreszcie nie wytrzymał i pyta: 
- Co to za Mania??? Autorytet jakiś czy co??? 
- Autorytet nie autorytet ale kostkę Rubika w ustach układa...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v