Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Sean napisał:

Ja odwołałem wszelkie wizyty i zawiesiłem hulaszczy tryb życia.   :P

to ja zacząłem z hulaszczym teraz  100 teraz popijam kiełbasą zagryzam ...  a niestety hodżę po przychodni dziennie specjalistycznej 

Opublikowano (edytowane)

Z tego co wiem to wszystkie lekarze idą na urlop,taka przysięga hipokratesa to wiecie,liczy się kasa i bezproblemowe życie.

Wiec lepiej się ulotnić na trochę niż ryzykować.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

A u mnie na odwrót, jak taki lekarz zarabia 20-30tyś,a ta choroba jest nowa i niewiedzą dokładnie jak to będzie, jak ją będą przechodzić więc wolą nie ryzykować,szkoda by było jak by taka żyła złota skończyła się dla rodziny.

Opublikowano

po co ci teraz przegląd opryskiwacz jak nikt na kontrole nie przyjedzie  bo wszyscy w domach siedzą ,w urzędach masz się przez neta łączyć  i papiery wysyłać?

• Like 1
Opublikowano

Przestawało wiać po 19 a teraz znów zaczęło, dalej pada deszcz.

Opublikowano
2 godziny temu, kopin napisał:

W niemczech parę dni temu też sklepy miały żniwa,teraz wszystko na pólkach jest,nawet żele dezynfekcyjne,a szkopy siedzą w domach i jedzą to co nakupili i miasta puste

przed chwilą pompa 15 min i 3 mm

Jaki rejon?Nie dalej niż godzinę temu rozmawiałem z bratem i mówił że tam żadnej paniki

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Do nawozu atest nie potrzebny . Tak było . Raczej się to nie zmieniło .

Jesteś Pewien swoich słów?

Opublikowano

kra-  snieg padal ostatnio z tydzen temu ale tylko chwile i zaraz stopnial, tak ogolnie za sezon bylo bialo z 5 razy ale ani razu lopaty nie trzeba bylo wyciagac..nawet pol dnia dalo sie na sankach jezdzic.

ostro wialo, teraz troche pada. a juz obeschlo ladnie,choc miejscami woda stoi, na jednym polu musialem objezdzac ...

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Jaki rejon?Nie dalej niż godzinę temu rozmawiałem z bratem i mówił że tam żadnej paniki

Jesteś Pewien swoich słów?

A mylę się ?  Od kiedy do nawozu jest potrzebne atestowane urządzenie ? masz inne informacje ?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

A mylę się ?  Od kiedy do nawozu jest potrzebne atestowane urządzenie ? masz inne informacje ?

Z tym,ze nie potrzebne sie nie myslisz

Jednak jest jedno ale.........

Nie Masz prawa użytkować opryskiwacza,który nie posiada atestu.Mało jeśli Masz taki opryskiwacz a go "nie użytkujesz"pracownik PIORIN ma prawo wlepić Ci mandat.

Przerabiane na skórze ojca

• Like 1
Opublikowano

A ja nie dostałem mandatu za gapiostwo i kilka miesięcy bez atestu . Tyle że pryskałem w odpowiednim terminie . Diabli wiedzą . Może to od widzimisię urzędnika zależy .

Opublikowano

No niestety ale tak jest.

W razie zapowiedzianej kontroli, a nie posiadania atestu, wykręcenie pompy chroni przed mandatem.

Atestacja dotyczy opryskiwaczy od 50l wzwyż , a także zaprawiarek do zboża. 

Opublikowano

wtorek po swietach wielkanocnych kilka lat temu , pare minut po godz 8 telefon z piorinu  co sie stalo ze nie atestowalem opryskiwacza- oswiadczylem ,zgodnie z prawda ze zezlomowalem i ma nowy,chcialem podac numery atestu ale pani nie byla zainteresowana,

teraz  ostro pada a jutro mialem siac nawoz i owies .

Opublikowano

0 na termometrze i bez wietrznie.

500 brak atestu

500 brak szkolenia

500 brak zeszytu do ewidencji zabiegów to są kwoty najwysze.

A co do zeszytu to ogólnie jest bajer PIRON że musisz trzymać 5 lat wstecz

Opublikowano

2* było na solarach i szron Rysiu bramę otworzyłeś?

jacus napisał:

wtorek po swietach wielkanocnych kilka lat temu , pare minut po godz 8 telefon z piorinu  co sie stalo ze nie atestowalem opryskiwacza- oswiadczylem ,zgodnie z prawda ze zezlomowalem i ma nowy,chcialem podac numery atestu ale pani nie byla zainteresowana,

teraz  ostro pada a jutro mialem siac nawoz i owies .

odpoczniesz🙂

Opublikowano

Ech te baby .

Ty śpisz , a tam owies zmarzł może . :/

Opublikowano

Cycek Ci zmarżnie jak go wystawisz.

Owsu nic nie będzie.

Te weekendowe mrozy nic też mojemu jęczmieniowi nie zrobią, ale już te ewentualne późniejsze mogą go przerzedzić, choć gdyby tak do -3 było to może nic mu nie będzie.

Jak korony nie dostanę to się zobaczy.

Opublikowano
48 minut temu, slawek74 napisał:

2* było na solarach i szron Rysiu bramę otworzyłeś?

odpoczniesz🙂

Wiater pewnie otworzył tylko jeszcze nie sprawdził😉

Wczoraj niedaleko Ciebie robilismy hydraulike w domu przez płot  Jakubca.

+2⁰ i słonko wychodzi nieśmiało. Tunel stoi myślałem że go w nocy zwieje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v