Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co chwilę przechodzi szaruga , ale ogólnie ok 10 stopni jest , wieczorem się zajrzy do deszczolapa. Sumek tu się nie ma z czego cieszyc, fajny traktor do tura, ale tam za granicą to ja nie wiem co oni nimi robią , dziadkowa 30 co się po lasach tłucze , łąkach , rowach krzakach lepiej wygląda a ma 35 lat

Opublikowano
Uziu92 napisał:

co chwilę przechodzi szaruga , ale ogólnie ok 10 stopni jest , wieczorem się zajrzy do deszczolapa. Sumek tu się nie ma z czego cieszyc, fajny traktor do tura, ale tam za granicą to ja nie wiem co oni nimi robią , dziadkowa 30 co się po lasach tłucze , łąkach , rowach krzakach lepiej wygląda a ma 35 lat

a mówią że polacy to katy i niedbaluchy🤔😀

Opublikowano

wszędzie są tacy i tacy  ludzie,ja sprzedałem swoją 60-tkę  która miała 25 lat,a wyglądała jak nowa,teraz po 5 latach jak ją zobaczyłem to się płakać chce;-(

• Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

No a Twoim zdaniem to jaka rolę spełnia, tak zamontowany filtr..? 

Żadnej, bo co wyłapie to i tak puści spowrotem.. 

Tam jest filtr siatkowy więc jak może przepuścić bo woda musi przejść przez niego dopiero dalej idzie

Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

w takich sytuacjach wszyscy sobie o dziadkach przypominają ,a wcześniej każdy żyje sobie sam i daleko żeby nikt mu d*py nie zawracał

przepraszam bardzo, ale to babcia sama się zadeklarowała, gdyby nie to to wziąłbym te dwa tygodnie płatne po 80% i też jakoś bym przeżył

Opublikowano

brat-to nie było czepianie się Ciebie tylko moje zdanie jak to ogólnie wygląda;-)

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Tam jest filtr siatkowy więc jak może przepuścić bo woda musi przejść przez niego dopiero dalej idzie

tak samo jak w odstojniku paliwa w ciągniku,a masz do dołu skierowany żeby to co zassane po pracy opadło na dno zbiorniczka a nie w momencie jak zgasisz traktor wróciło przewodem do zbiornika paliwa 

• Like 1
Opublikowano

Dobrze że ja jedna krowe zostawił, mleczko jest, jajka są ziemniaki tez, indyki w zamrazarce , dżemy są, mrożonki tez ino mąki dokupić i wódki i jakoś to bedzie. Żeby btylko pozwolili na pole pojechać bo tego niezniose jak nie

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano

W kraju panika panowie, cały dzień montowalismy i zamawialismy pseudozabezpieczenia przed tym dziadostwem, każdy chce na już, koszta nie grają roli. Żona w stonce pracuje, ja też codziennie widuje setki ludzi, powiem wam ciekawie....

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

ciekawe co by było jakby ten wirus miał z 80-100% smiertelnosci, jakieś rewolucje by chyba były i burdy :D

to może niektórzy dla szczęścia ogółu nie zdążyli by głupich komentarzy napisać

• Like 1
Opublikowano

hehe, też kiedyś zmieniłem na letnie i popadalo na biało. dojezdzalem do skrzyżowania, może z 10km/h i zaczęło mnie ciągnąć w stronę ludzi czekających na przejściu. ich miny były dość ciekawe. pewnie moja też. Tak słabiutko w ich stronę sunalem, ale znak mnie zatrzymał na szczęście. 😉

Opublikowano (edytowane)

Opony w aucie mam premium,uważam ze to najlepsza inwestycja,jeździ przeważnie się zimą bo latem to w polu,nie bacniesz kogoś w tył,nie zarzuci cię do rowu,jeździ się szybciej,choć zima jak nie zima ale warto co raz kupić nowe a jak w jakimś typowym rozmiarze to nie są drogie,nawet takie najlepsze.

Wystarczy tylko raz gdzieś wiechać i hamować oczami i naprawa wyjdzie drożej niż opony,a bity to nie to samo,już nie wspomnę o zdrowiu.

Wieje i coraz  pokropi ale delikatnie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A koła na letnie to już pomieniali🤔

A też się zastanawiałem czy już . Wyczytałem , ze średnia dobowa 7+, to tak jeszcze nie . Ale na dniach zmienię .

Wiater ustał . Mało łba przed wieczorem nie urwało . podobno jutro wiater też sam i będzie bramy otwierał .

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dzisiaj od 8 rano do 14 spadło 2mm deszczu. Potem się rozpogodziło i słońce nawet wyszło. Teraz +7 i wieje mocno.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v