Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz tak mówisz. A wyraźnie pytałeś o wiatry i te sprawy😆

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Widocznie wasz bogaty, nie potrzebuje kasy ;);)  Dla mnie to wgl nie logiczne, że państwo nie zakazało tej czarnej zarazie chodzić po domach, do knajpy nie można, na zakupy do galeri nie, wigilia tylko 5 osób spoza domu, ale wielebny od domu do domu chodzić może, co to za czarna mafia ...

Gdyby ustawowo zakazano odwiedzin duszpasterskich, to rząd (pis) przeznaczy środki finansowe z budżetu na rekompensaty dla parafii, za utracone dochody.

Opublikowano

oj jak się z nim zdezynfekujesz to wirus nie poradzi.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

No przy okazji koronke po wsi poroznosi, to potem biznes na dołkach się zrobi. Ja do koscioła akurat chodze, ale wierze w Boga a nie w księdza.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

...z ambony to krzyczy, że mamona gubi człowieka, a jak sam ma zbierać koperty to ma w 4 literach zdrowie ludzi.

I prawdę mówi , dlatego też w ramach pomocy przed twoją zgubą poświęca się i chce tej mamony Cię pozbawić.

Przecież to proste i nie trzeba teologii kończyć by to zrozumieć😁😁😁

Opublikowano (edytowane)

Ale ja nie chcę żeby mamona go zgubiła, on taki święty to niech idzie do nieba, ja się w piekle mogę smażyć ;) W żadnej Ewangeli, ani w żadnym piśmie nie ma nic o tym, żeby Jezus, Apostołowie czy prorocy brali pieniądze za swoje nauki, chcą być do nich podobni to niech żyją w ubóstwie, co to WV Polo czy Fiat Panda nie wystarczy wielmożnemu, tylko musi być BMW, Mercedes albo Audi ??

Ale jeżeli @pafnucy chcesz finansować największą mafię tego świata, to proszę bardzo, nikt ci tego nie zabroni.

A odkazić to się wolę ze szwagrem albo bratem, a nie z księżulkiem.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

z głodu umrzeć mają? chcesz żeby z budynku kościoła tynki się sypały? no daj spokój.

za to co ja daję to Majbacha se nie kupi. :D

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

A czy Jezus budował kościoły ?? Nauczał na łąkach , polanach czy nad rzeką, nie potrzebował do tego budynku. A jak chciał jeść to wypływał łowić ryby a nie prosił o jedzenie. Każą nam żyć zgodnie z Ewangelią to proszę bardzo ;)

Opublikowano

zgłoś się do rady parafialnej i zaproponuj nauki na łące,

Opublikowano

Trwało to dłuższy czas z tym słoikiem aż razu pewnego doszedł do pewnych żuli już dosyć dosyć wypełniony , od żuli dalej już poszedł pusty , wtedy się akcja słoik skończyła się na dobre 😀

• Haha 4
Opublikowano

No jak idziesz w zaświaty to tania impreza to nie jest, DJ i wodzirej swoje biorą, i to nie mało ;) Nawet przy ostatniej posłudze ;)

2 minuty temu, pafnucy napisał:

kasa rządzi światem. zaświatem widać też. :D

Opublikowano
51 minut temu, pafnucy napisał:

same handlarze na tym forum. nawet pogodą handlują. ;)

może który powie jak u niego wiatry i te sprawy?

Ty może nie, ale wiele osób potrzebuje wsparcia duchowego. nie dla każdego ksiądz to zło. póki co dużo ludzi do kościoła potrzebuje chodzić.

40 minut temu, Agrest napisał:

Ja rolnik nie handlarz. Chcę godziwie sprzedać swoje plony. Z racji dostępu najpierw psieżyto muszę opylić. 

Wiela wołasz za psieżyto bo jeden świniarz w okolicy skupuje bo mnie się pytał jak owies mu sprzedawałem to czy nie mam pszenżyta. 

facebook_1609170939050_6749352106342677107.jpg

Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale ja nie chcę żeby mamona go zgubiła, on taki święty to niech idzie do nieba, ja się w piekle mogę smażyć ;) W żadnej Ewangeli, ani w żadnym piśmie nie ma nic o tym, żeby Jezus, Apostołowie czy prorocy brali pieniądze za swoje nauki, chcą być do nich podobni to niech żyją w ubóstwie, co to WV Polo czy Fiat Panda nie wystarczy wielmożnemu, tylko musi być BMW, Mercedes albo Audi ??

Ale jeżeli @pafnucy chcesz finansować największą mafię tego świata, to proszę bardzo, nikt ci tego nie zabroni.

A odkazić to się wolę ze szwagrem albo bratem, a nie z księżulkiem.

Nasz akurat jeździ starą fani🤔 

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Wiela wołasz za psieżyto bo jeden świniarz w okolicy skupuje bo mnie się pytał jak owies mu sprzedawałem to czy nie mam pszenżyta. 

Psieżyto też za 720 bym chyba już sprzedał . Jest 50t

Coś mi się popierdoliło w telefonie. Każdy SMS wyłącza telefon. Każde otwarcie też zamyka wszystkie aplikacje i blokuje telefon.
Ki ch*j? Jaka aktualizacja czy wirus?

Opublikowano

@Agrest będę u niego w tym tygodniu to zapytam po ile kupuje. 

Spróbuj zresetować telefon. 

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Każdy SMS wyłącza telefon. Każde otwarcie też zamyka wszystkie aplikacje i blokuje telefon.
Ki ch*j? Jaka aktualizacja czy wirus?

mój jak zaczynał własne życie, to niedługo kończył żywot.

Opublikowano

Już dwa razy resetowany i nic. Do tego nie mam możliwości robienia screenów. Błąd interfejsu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
  • Dodaj nową pozycję...
v