Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie. Kacap to Rosjanin a nie Ukrainiec .

I chyba zdecydowanie lepsza bardziej ucywilizowana opcja .

Jak ja widzę nieraz wzajemne odnoszenie się do siebie Ukraińców  to aż niedobrze się robi. 

Daniel na psa wołać proboszcz to nawet jakoś tak nieskładnie i źle wymawiać.

Ale jak już w tym kierunku patrzysz to  zawołać np Kleryk siad, Kleryk do nogi...? - temat do przemyśleń😁

Ten rok spalony bo po kolędzie nie chodzą to i nie sprawdzisz który bardziej na komendę posłuszny🤭😉

Opublikowano
6 godzin temu, gregor1284 napisał:

Mojej siostra szoszona sprowadziła sobie... 

widocznie wyszła z założenia że lepszy taki niż jakiś polak fajtłapa ,może to i lepiej 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, gregor1284 napisał:

Mojej siostra szoszona sprowadziła sobie... 

a tak właściwie, to jaka narodowość i wiara?

@Rolnik1973 brama na miejscu? nie wystawili po pasterce?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)

indjanie to z Indii:D

w ameryce to mają rdzennych amerykanów, afroamerykanów i takie inne.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
33 minuty temu, Agrest napisał:

No właśnie. Kacap to Rosjanin a nie Ukrainiec .

I chyba zdecydowanie lepsza bardziej ucywilizowana opcja .

Kacapy to się nie wołało na ogół nacji sowieckiej? Homo sovieticus jak to określali niektórzy? 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

czarnych stup

no tych to nie znam. :D

Opublikowano (edytowane)

oglądał, nawet książki czytał o podobnym tytule

tam z nogami. Sławek dajesz dzisiaj w palnik?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

+3 słaby wiatr zapowiada 2 połowa Lutego ciepła i deszczowa .

ale co to zapowiada?

Opublikowano
pafnucy napisał:

oglądał, nawet książki czytał o podobnym tytule

tam z nogami. Sławek dajesz dzisiaj w palnik?

tak jak piec będę odpalał 😁 siedze w domu i nikogo nie będzie nie chce syfu rodzicom narobić

Opublikowano

kurna, jak my się zejdziem dziś ze Śwagramy to.... ło panie!

Opublikowano

szwagier jutro do drugiego jedzie zapraszali ale ten czas trzeba przeczekać może kiedyś po świętach się spotkamy do teściów też nie jadę bo warszawiakom się nudzi i będą lepiej od nich trzymać się z daleka by nerwa nie psuć

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

@pafnucy Tyle tej trucizny pić 🤦‍♂️

Czasem wskazana jest ta trucizna żeby organizm odkaźić i zrobić ogólny reset .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v