Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurła za królika kiedyś więcej zapłaciłem niż Ty za cielaka... Taniocha.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jalowki hf i jeden byczek. Po 100zl/szt

nie wierzę. nawet malutki haef więcej by kosztował.

nie kupiłeś kóz czasami? 🤔

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Mialy od 150 do 180kg paszporty dostalem po 3 tyg okazalo sie ze mlode zabrane od matek i wet stwierdził ze za szybko od mleka odstawione. 12 ktore przezylo w 24 msc wazyly jak koty. Najciezszy mial 690 najmniejszy 390... lekko licząc 100 tys w plecy.

Mialy od 150 do 180kg paszporty dostalem po 3 tyg okazalo sie ze mlode zabrane od matek i wet stwierdził ze za szybko od mleka odstawione. 12 ktore przezylo w 24 msc wazyly jak koty. Najciezszy mial 690 najmniejszy 390... lekko licząc 100 tys w plecy.

Opublikowano

Jak lubisz chudą kiełbaskę to zrób wieprzowo króliczą. Ja robię z niewielkich porcji mięsa- w sumie z 5kg- teraz było 3,5kg wieprzowego i 1,5kg króliczego. Wieprzowe zmielone drobniej a królicze grubiej. 3 ząbki czosnku, 45g peklosoli, 45g zwykłej soli, 30g pieprzu i pół łyżeczki cukru. Kiełbaska lux.

2 minuty temu, 6465 napisał:

Za 200zl to ja bym chętnie takiego kupił,  skórę zdioł i z kabanem przez maszynkę przepuścił.  Kiełbasa była by lux. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

To ile masz stopni w domu? Pytam bo wiesz, dla mnie temperatura na piecu i na grzejnikach to żadne porównanie- na piecu to zależy ile się nawrzuca węgla a na grzejnikach nie mam termometrów bo grzejniki stare. 

Tyle że siedzę w podkoszulku

Opublikowano

Ja zmarzluch jestem. Minimum 21 stopni a i tak jestem w bluzie przeważnie siedzę.

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

Co?  Znowu się narobiłeś? 

Dobrze że dzień krótki. Jutro odpoczniesz. 

Współczuję Szymonowi że tyle cielaków mu wypadło. Hmm... Narobiłem🤔 uszarpalem się ze omatko, taki lichy dzis jestem. 

Opublikowano

To chociaż będziesz spokojnie spał☺ . Co do Szymona to faktycznie można się wk***ić. 

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Współczuję Szymonowi że tyle cielaków mu wypadło. Hmm... Narobiłem🤔 uszarpalem się ze omatko, taki lichy dzis jestem. 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

To chociaż będziesz spokojnie spał☺ . Co do Szymona to faktycznie można się wk***ić. 

Tam spał, wuja muszę jeszcze odrzucić to przybalamuce się.. No nam kiedyś 6szt poszło ale to osy zaciely 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Będzie gdzieś tak 23-24 bo żona nie narzeka

Na noc zakrecam jeden grzejnik

Paczta jaki "szczfany" zakręca grzejniki żeby żona samemu grzać 😅

Edytowane przez TheraRolnik
  • Like 1
Opublikowano

Można sie wkuwic i to malo powiedziane, na samym starcie takie plecy, że mysle ze malo kto by sie zebral, mialem nawet plany żeby to w piz*u sprzedac wszystko, ale ze ojcu sie zdrowie poprawiło i chce pomoc to jakos sie pomalu wychodzi na prosta. No i kobita nie chciała żebym sie wszystkiego pozbywal bo mówiła ze zglupieje 😄

Opublikowano
31 minut temu, 6465 napisał:

Też lichy jestem.  A muszę iść bydlakom żarcie rozdać i świnią. 

U znajomego kiedyś piorun uderzył w wyciąg i 12 doinych położyło. 

To jak moja jeszcze w laboratorium pracowała to u jakiejś babki od niej z roboty też piorun strzelił. Zrzutkę zrobili między sobą i chyba 10szt udało się odkupic

7 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Kurła co za dzień , ja tyż lichy a jeszcze tyle roboty przy łaciatych 😩

Gdzie o te porę 🙉 to już o kolacji trzeba myśleć i barlozyc

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Gdzie o te porę 🙉 to już o kolacji trzeba myśleć i barlozyc

Kolację to ja będę jadł jak Ty już będziesz po kopulacji się na drugi bok przewracał 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v