Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie na odwrót, silosy że zbożem mam obok siebie śrutownik ssąco-tłoczący 11kw i idzie na mieszalnik.  Robię ci drugi dzień. 

5 minut temu, slawek74 napisał:

Ci co u mnie mieszaja z pod Radomia

nie mam magazynu dobrego i zboże muszę taczką przewozić a śrutownik 5.5kw

Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Prosięta zarejestrowane zapewne to takich nie chcę a z baranem co ja będę robił🤔 Baranina nie smaczne mięso. Samicę królika jakąś może dokupię, dopuszczę do samca i tam wpuszczę. Mam 6 wykotników na piętrze w stodole to się jej wstawi i wychowa małe.

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Nie orientujesz się jak daleko świadczą usługi?

Oni mają bardziej na własny użytek jeden ma kurniki,  drugi fermę przeszło 3tys.  świń.  

Robią tak po znajomości. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Rysiek jak byś bramę zamykał zaświeć krowom moim światło bo nie chce mi się wychodzić bo strasznie wieje 1 na plusie śruty namielone na dwa miesiące 😀

A co ciemności się boją ? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kontenovy napisał:

skórzanych siodełek na sprężynach trochę szkoda 

wytłumacz czemu?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Rysiek jak byś bramę zamykał zaświeć krowom moim światło bo nie chce mi się wychodzić bo strasznie wieje 1 na plusie śruty namielone na dwa miesiące 😀

A co ciemności się boją ? 

tak boją i to bardzo 😁

Opublikowano
pafnucy napisał:

2 godziny temu, kontenovy napisał:

skórzanych siodełek na sprężynach trochę szkoda 

wytłumacz czemu?

A bo takich już nie robią. niby twarde, ale bardzo wygodne pod pupą. idealnie wyprofilowane.

Opublikowano

phiii. tylko kto tego szuka i kupi? jak by co, to technicznie nowy rowerUktaina mogę oddać za drobną opłatą.

Opublikowano

pod fotką w Pogodzie.

1 minutę temu, Bananek napisał:

kogo? gdzie?

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Na jednym byś się nie zmieścił???

:D :D :D :D  nie pomyślałem, ale samozaoranie :D 

Przed chwilą, pafnucy napisał:

pod fotką w Pogodzie.

nie widział ja. Nie każdy siedzi całymi dniami na AF jak "niektórzy" ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Nie każdy siedzi całymi dniami na AF jak "niektórzy" ;) 

no kilku Was tu jest. 9_9

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

phiii. tylko kto tego szuka i kupi? jak by co, to technicznie nowy rowerUktaina mogę oddać za drobną opłatą.

Jeszcze byś się zdziwił czego ludzie szukają.... Grunt to mieć jakąś wiedzę i nie traktować wszystkiego jak gówno czy złom, ale nawet gówno może być warte fortunę https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26569664,tajlandia-znalazl-wymiociny-wieloryba-warte-12-mln-zl-z-ambry.html

Opublikowano
29 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Baranina nie smaczne mięso

Smaczne tylko trzeba umieć przyrządzić

Opublikowano

poważnie? no cena fajna jeśli cielaczki oki. dasz fotki i napiszesz ich CV?

2 minuty temu, Bananek napisał:

@pafnucy dziś kupiłem 3 cielaczki po 230zł za sztukę. Co myślisz? Dobra cena? ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v