Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

bramę otworzył, czy w pierzynie jeszcze?

6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

3°, ☁

a takie pytanie z rana mam. jaki internet polecacie? taki do 50zł i żeby nie ginął co chwilę. ważne żeby i stacjonarny na tym chodził. mam radiowy i z plusa i młody problemy z e szkołą ciągle ma.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)

ile płacisz za butlę?

ja słabo sypiam. ręce drętwieją i budzą.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

jprdlO.o

łee, pewno z kilku dni za mleko to opłaci

3 minuty temu, pafnucy napisał:

bramę otworzył, czy w pierzynie jeszcze?

a takie pytanie z rana mam. jaki internet polecacie? taki do 50zł i żeby nie ginął co chwilę. ważne żeby i stacjonarny na tym chodził. mam radiowy i z plusa i młody problemy ze szkołą ciągle ma.

a to chyba nie zalezy od tego jaki kto ma, tylko do zasięgu w okolicy

kiedyś dawali modemy do testów, zapytaj, może ci się uda wynająć na kilka dni i sprawdzić

Opublikowano
1 godzinę temu, Azor07 napisał:

Byłeś w szpitalu policja była i jak z ubezpieczeniem w KRUS należy się coś ?                                              @dsbh to długo czekałeś z tym bykiem mój na drugi dzień odjechał tylko fakt że i tak był do handlu .

Plecy, głowa, przód mocno poobijane, bo mnie rzucił na ścianę. Miałem trudności z oddychaniem, schylaniem się, także musiałem dojść do siebie. Ogólnie to był pierwszy i ostatni jego raz agresywności. Był też przypadek w okolicy, że spokojny byk zabił właściciela ale jak to było dokładnie to już nie pamiętam. Także rolnictwo nie jest takim bezpiecznym zawodem jak to się wydaje osobom z nim nie związanym.

10 godzin temu, Rolnik200598 napisał:

Czemu licznik ma fruwać? Pewnie że prądu na pewno żre ale akurat media to u mnie najmniejszy wydatek- gaz grosze, tyle co do kuchenki, woda to 90zł na dwa miesiące bo kanalizacja nie dotarła na moją ulicę a do opryskiwacza, podlewania i dla zwierząt biorę wodę ze studni, prąd co miesiąc koło 200zł z czego chyba najwięcej ciągnie piekarnik bo co drugi dzień pieczenie chleba

-3 stopnie

Nie masz takiego pieca do pieczenia na drewno ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

38 ostatnio płaciłem. zapasową butlę mam i się wymienia kiedy pasi.

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

łee, pewno z kilku dni za mleko to opłaci

a to chyba nie zalezy od tego jaki kto ma, tylko do zasięgu w okolicy

kiedyś dawali modemy do testów, zapytaj, może ci się uda wynająć na kilka dni i sprawdzić

no właśnie Play sprawdzamy. tylko nie zrozumiałem jak ze stacjonarnym na tym.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

@dsbh Nie mam, jeszcze mnie na świecie nie było to robili remont w kuchni i piec chlebowy rozwalili, dopiero jakieś 7-8 lat temu matulę wzięło na pieczenie chleba i tak już zostało, czasem ona upiecze, czasem ja i co drugi dzień trzeba piec.

Opublikowano

Pamiętam jak babcia piekła chleb, to zapach się roznosił po całym domu.

@pafnucy to zależy jak masz obciążony nadajnik i jakich operatorów masz najbliżej. Do testów najlepiej brać prepaida i testować do bólu. Te które były dawane na próbę na 2 tygodnie,śmigały nieźle a schody mogły się zacząć po podpisaniu umowy.

• Like 1
Opublikowano
pafnucy napisał:

mam radiowy i z plusa i młody problemy z e szkołą ciągle ma.

też swego czasu miałem problemy ze szkołą, ale wtedy nie było jeszcze Internetu. patrz, może to nie wina łącza tylko młodego 😉

dsbh napisał:

Pamiętam jak babcia piekła chleb, to zapach się roznosił po całym domu.

mam nadzieję, że nie zapach babci. (sorry, musiałem)

• Haha 6
Opublikowano
pafnucy napisał:

a jakoś się obudziłem i zasnąć nie mogę 

no mimo wszystko masakryczna kwota za prąd. 

a Panowie czemu nie śpią? 

jak jest sporo bydła to i prądu idzie u mnie z 500 co miesiąc a czasem i 600 bywało chłodnia dojarka śrutownik niby świetlówki mniej ciągną ale ja zaświeci się 10 lamp

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

mało, z tego co mówił od 3500 w górę, rozliczenie dwumiesięczne

Znajomy ma salę weselny z hotelem to miesięcznie płaci w sezonie weselny po 13tys miesięcznie. 

Opublikowano

Przedwczoraj Orange chciał mi dać do abonamentu po 60gb na każdy z trzech numerów telefonu i dodatkowo 200gb na domowe Wi-Fi  za 75zł.  Odmówiłem, ale chyba pochopnie. W sumie niezła oferta. 

Może jeszcze zadzwonią😉

Opublikowano
41 minut temu, Agrest napisał:

Przedwczoraj Orange chciał mi dać do abonamentu po 60gb na każdy z trzech numerów telefonu i dodatkowo 200gb na domowe Wi-Fi  za 75zł.  Odmówiłem, ale chyba pochopnie. W sumie niezła oferta. 

Może jeszcze zadzwonią😉

Tylko teraz Orange ma problemy z internetem słaby sygnał w całej Polsce już 2 dni zgłaszam ten problem i znajomi to samo mają coś się sypie ten Orange .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v