Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Sean napisał:

Żeby tylko tvpis o tym pieprzył, to byłbym skłonny przyznać ci rację, ale że wszystkie stacje o tym pieprzą, więc skłaniam się ku stwierdzeniu że to ty jesteś tym jak to nazwałeś widzów tv pis.   :)

Jakby nie było covida to by i mecz był na Narodowym a nie szpital.

Gadać a nie widzieć co się dzieje to coś nie tak.

Opublikowano
9 godzin temu, danielursus3p napisał:

@Ursus932 to ja ci teraz zadam pytanie z innej mańki, wierzysz w katastrofę smoleńską, że było tak jak o tym się mówi? Bo wiele wskazuje na to, że nie było tak jak o tym się mówi. Wiele wypadkow było z wyższej wysokości A jednak i coś z samolotu zostało i ludzie przeżyli A tu nic? I jednak da się utrzymać tajemnice? Logicznego myślenia nie uczą, ale litości...

Skoro uderzył kokpitem w ziemię, to co miało z niego zostać ?

55 minut temu, galan99 napisał:

1 Metr 3 wody w Wawie ma kosztować 50 zł i od tego będą liczone śmieci oczyszczalnie wody muszą kosztować .

Odbiór ścieków 4 razy tyle i Warszawa leży.

50 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Warszawiak8m to i 1000 m3 może kosztować mi tam ich nie szkoda.

Ja za śmieci za 4 osoby 84 za kwartał.

U nas od wody nie zrobią bo nie ma wodociągu.

7° ,☁

Mało za śmieci płacisz. W tym roku u mnie opłaty wzrosły 100 %.

Dosyć pochmurno i mglisto a wczoraj był ładny dzień.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Jakby nie było covida to by i mecz był na Narodowym a nie szpital.

Gadać a nie widzieć co się dzieje to coś nie tak.

to ze strachu. jak się w coś nie wierzy, to tego nie ma.  

przestraszone dziecko zasłania oczy i nie widzi.

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

kiedyś to wiesz jakie będzie to miało znaczenie co wyjdzie jak ludzie stracą majątki .

Upadną zakłady i gospodarstwa .

Pisałeś w podobnym tonie na wiosnę i wtedy się z tobą nie zgadzałem. Dziś już wiem, że się myliłem.

Ja jeszcze mam nadzieję, że ludzie się obudzą i popatrzą na Szwecję lub Białoruś gdzie nikt nie rozwala gospodarki pod pretekstem strasznej choroby.

Choroby na którą zachorowało w skali świata 50 mln ludzi, 35 mln się wyleczyło a 1.2 mln straciło życie.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Nie, lekcje dodatkowe nie są dla głąbów. System nauczania jest tragiczny. Siostrzenica 7l ma tylko dodatkowo angielski, a z uwagi że bardzo szybko rośnie łapie wady postawy i musi chodzić na płatne zajęcia korekcyjne oraz basen. Mozna za to nie płacić i wychować Quasimodo.

Bardzo dobrze że się uczy .

Znajomy były wykładowca powiedział tak czasy się zmieniają tak szybko że teraz to trzeba będzie się uczyć Chińskiego bo za kilka lat to Chiny zapanują światem .

Opublikowano
24 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Wirus jest, tak jak tysiące innych wirusów. Żadnej pandemi nie ma.

Kłamcą to jest twój idol od miski ryżu. Wszak on sam mówił na wiecach, że już pokonali wirusa i że trzeba iść na wybory, szczególnie seniorzy. Dziś tych samych seniorów bezprawnie zamyka w domu i wypuszcza na dwie godziny do sklepu skutecznie ich eliminując przez pozbawienie dostępu do opieki lekarskiej.

Ty to naprawdę jesteś jakiś nie dzisiejszy,leśny człowieku A mój idol to @Agrest👍👍👍

12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Idzcie no może trochę w polu porobić zamiast tu się mądrzyć

Zaraz adwent i Święta i znowu będzie że nie było kiedy zaorać na zimę.

Panie Ryszardzie właśnie tankuje ciągnik i jadę orac, bo już nie idzie czytać tych wypocin niektórych znawców 

Opublikowano

Nie jedź, zmarzniesz na tej c360 będzie jednego więcej chorego. Na co ci to? Siedź  w domu. 

Opublikowano
36 minut temu, danielursus3p napisał:

Nie jedź, zmarzniesz na tej c360 będzie jednego więcej chorego. Na co ci to? Siedź  w domu. 

I co jeszcze 🙆‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Tak za***iście można. 950 zł na osobę gdzie kilkaset złotych lekcje dodatkowe dla dziecka kosztują.

Wyżyw się w Warszawię a wyżyw się na prowincji.

Też mam siostrę w Warszawie,  siostra księgowa,  szwagier na mundurowej emeryturze dorabia w laboratorium,  kupili synkowi 20l. mieszkanie i pobudowali dom na wsi. Więc chyba nie jest tak źle. 

Opublikowano

Rano zapowiadała się ładna pogoda a tu w momencie mgła jak mleko. +4 stopnie.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Jeszcze gnój trzeba wywieźć a z orką po co  się spieszyć ... Kiedyś nawet w sylwestra było orane 

Opublikowano
2 godziny temu, Partyzant85 napisał:

Pisałeś w podobnym tonie na wiosnę i wtedy się z tobą nie zgadzałem. Dziś już wiem, że się myliłem.

Ja jeszcze mam nadzieję, że ludzie się obudzą i popatrzą na Szwecję lub Białoruś gdzie nikt nie rozwala gospodarki pod pretekstem strasznej choroby.

Choroby na którą zachorowało w skali świata 50 mln ludzi, 35 mln się wyleczyło a 1.2 mln straciło życie.

Nie tłumacz. I tak ursus tego nie pojmie.

Opublikowano
40 minut temu, danielursus3p napisał:

Nie tłumacz. I tak ursus tego nie pojmie.

Nie bój żaby, wszystko pojął dawno,tylko  ja o czym inny, czyli o samy fakcie że Covid istnieje a działania rządu z tym związane mi też się mogą nie podobać,, a wy widzę o czym innym 🙆‍♂️ ,najlepiej to się odpierdolta 

Opublikowano
30 minut temu, cinek1808 napisał:

Dobrze że nie piromana. 🔥🔥🔥🔥

Pochmurno , w miarę ciepło. Kiedy te słońce będzie

Wczoraj było piękne słońce. Teraz ma fajrant. I musi bo za dużo ludzie fotowoltaiki założyli, a to się zakładom energetycznym i rządom nie podoba😁

U mnie okropne odczucie zimna, trzeba się ogacić jak drzewko na zimę i jechać truć chwasty w róży. 

Opublikowano

U mnie od dwóch tygodni miało być słońce a było tylko po kilka godzin w ciągu dwóch dni i to nie dzień po dniu.

Niby ciepło ale odczucie zimna jest.

W nocy z czwartku na piątek z przerwami była mżawka, która na ok. pół godziny zamieniła się w śnieg. Takie drobniutkie płatki, które topiły się momentalnie ale co by nie mówić pierwszy śnieg na Podlasiu już był.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Panie prezesie melduję wykonanie zadania👍

• Thanks 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v