Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, karol6130 napisał:

Może jak tynk w workach to trzeba się nadźwigać, z silosu jak idzie to bez przesad

Gadasz głupoty tylko tyle wiesz co ktoś Ci mówił. Robiłeś kiedyś chociaż dzień przy takich tynkach? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Dokładnie, trzeba dbać i starać się całe życie, a nie tylko zamoczyc z wieczora i  kobietę do garów gonić 

No chyba że stoją nieumyte od tygodnia.  xD

4 minuty temu, Strongman napisał:

Porozmawiać to za mało ale zawsze coś, wiecie ze po latach czasem człowiek się dowiedział ze jakaś kobieta miała na ciebie ochotę ale za słabo żeś się brtał.

Zazwyczaj po latach dostają ochoty jak już się sparzyły na kimś innym, a widzą że Ty jesteś inny. Wtedy niech się cmokną, jak sobie sięgną.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
30 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Mądrze myślisz i wychodzę z tego samego założenia. Zawsze to coś w dom można wsadzić, albo doinwestować cokolwiek a nie na pierdoły pieniądze wydawać. Również od 6 lat nie byłem na żadnym weselu, z jakichkolwiek imprez to tylko studniówka i to też już prawie 3 lata temu.

+10, obeschło i ludziska zaczęli na polach dłubać.

Drugi materialista... Ech chłopaki 

Opublikowano

Młodym można i trzeba wybaczyć, najgorzej jak już stary i do tego głupi.   xD

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Drugi materialista... Ech chłopaki 

Opublikowano
15 minut temu, artek27 napisał:

Gadasz głupoty tylko tyle wiesz co ktoś Ci mówił. Robiłeś kiedyś chociaż dzień przy takich tynkach? 

Robiłem wiele rzeczy w życiu, między innymi i tynki, jak się chce pieniędzy to trzeba robić, nawet złodziej musi się zmęczyć, nic latwo nie przychodzi. 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Strongman napisał:

Porozmawiać to za mało ale zawsze coś, wiecie ze po latach czasem człowiek się dowiedział ze jakaś kobieta miała na ciebie ochotę ale za słabo żeś się brtał.

Znam ten temat ☺️ 

Kropi deszczyk co chwilę.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Rolnik200598 napisał:

W technikum to ja się głowiłem i troiłem za co kupić nawozy/ opryski i opłacić usługi bo swojego traktora jeszcze nie miałem. Teraz nie narzekam, na paliwo jest, części trzeba kupić to jest, na swoje potrzeby wystarczy, dorzucenie się do węgla/ opłat to żaden problem, nawet i grosik się odłoży.

Oj kolego zdziwisz się mocno jak dociągniesz  tak ok 50-tki i rozejrzysz się dookoła a tam pusto nie tędy droga, osobiście dużo mi nie brakowało abym podążył taką drogą, kasa to nie wszystko chociaż w pewnym wieku to jest bardzo nęcący miraż, przykład po sasiedzku, chłopak z ojcem  zaczynali od 13 ha i 10krów dojnych, obecnie 100ha i 150 krów, niestety osobowość zwichrowana tylko liczą się ha i krowy reszta się nie liczy[ciągle mało ha i krów] wiek ok 30 lat .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie tak wody nalane ze nawet na lakach się rznie.

U mnie już patrzą aby ktoś na covid fiknął i pole było do dzierżawy czy kupna.

5 minut temu, ws71 napisał:

przykład po sasiedzku, chłopak z ojcem  zaczynali od 13 ha i 10krów dojnych, obecnie 100ha i 150 krów, niestety osobowość zwichrowana tylko liczą się ha i krowy reszta się nie liczy[ciągle mało ha i krów] wiek ok 30 lat .

Edytowane przez Strongman
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Żeby ci co patrzą pierwsi nie fiknęli, bo wtedy ziemi będą mieli opór, nawet w zębach.  :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
4 minuty temu, ws71 napisał:

Oj kolego zdziwisz się mocno jak dociągniesz  tak ok 50-tki i rozejrzysz się dookoła a tam pusto nie tędy droga, osobiście dużo mi nie brakowało abym podążył taką drogą, kasa to nie wszystko chociaż w pewnym wieku to jest bardzo nęcący miraż, przykład po sasiedzku, chłopak z ojcem  zaczynali od 13 ha i 10krów dojnych, obecnie 100ha i 150 krów, niestety osobowość zwichrowana tylko liczą się ha i krowy reszta się nie liczy[ciągle mało ha i krów] wiek ok 30 lat .

O ile dociągnę do 50 w co nie wierzę zbytnio a jeśli nawet to na pewno nie w tej sprawności w jakiej jestem dziś.

Ja tam nie powiększam, swoje kawałki obrobię, pszczoły, trochę hodowli i robię bo lubię, a wolę czas po pracy spędzać produktywnie niż leżeć do góry brzuchem. 

Opublikowano
46 minut temu, sabuliga napisał:

to same lasociagi brał nic nie warte dziewuchy

Ale co poruchal to jego, nie szukał miłości na cale zycie :D

35 minut temu, 6465 napisał:

@szymon09875 ośka  pierwej sort. 

@bratrolnika możesz przyjeżdżać już jestem mnie. 

Szrotu bym nie oferował :)

Jakbym wiedział ze tak sie sprawy potoczą to bys podjechał do mnie, ale trudno innym razem :D

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, Strongman napisał:

U mnie już patrzą aby ktoś na covid fiknął i pole było do dzierżawy czy kupna.

Jak czytam to mam nieodparte wrażenie że jesteś pierwszy w kolejce, bo nie przypuszczam żeby który latał po wsi i się i swoimi chciejstwami się chwalił

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

watpie zeby ktoras chciala zebym ja pomacal za piekny nie jestem

I najlepiej od razu szukaj sobie takiej przy sobie   :P   to Ci już nie zgrubieje.   :D

Edytowane przez Sean
Opublikowano

@sabuliga jakbyś był trochę starszy to bym zabrał Ciebie na dziewczyny i uwierz że nie tylko byś pomacał a nawet polizał 😋 i wszystko za darmo 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Mi jeszcze brakuje wzrostu i odwagi 😛 

Teraz na proteście była taka jedna za którą od jakiegoś czasu się oglądam i mimo że stała sama przy ciągniku - była jako pasażer to i tak nie podeszłem 🙈

trzeba było podejść o wyposażenie zapytać, a jak nie to wbić do ciągnika a potem udawać że pomyliłeś ciągniki. Technik jest wiele

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

Jak czytam to mam nieodparte wrażenie że jesteś pierwszy w kolejce, bo nie przypuszczam żeby który latał po wsi i się i swoimi chciejstwami się chwalił

Nie jestem w kolejce bo mi już starczy ale wiesz na układy niema rady.

Opublikowano

Therarolnik a nie ma ta foka fb? uderzaj że zainteresowany jesteś kupnem takiego ciągnika i żeby CI podpowiedziała na co zwracać uwagę przy zakupie. z tydzień poczekaj i napisz że dzięki jej wskazówkom nie wdepnąłeś w minę i chcesz się jakoś odwdzięczyć. kłam, zmyślaj i aby do celu :D

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Therarolnik a nie ma ta foka fb? uderzaj że zainteresowany jesteś kupnem takiego ciągnika i żeby CI podpowiedziała na co zwracać uwagę przy zakupie. z tydzień poczekaj i napisz że dzięki jej wskazówkom nie wdepnąłeś w minę i chcesz się jakoś odwdzięczyć. kłam, zmyślaj i aby do celu :D

Taa, porada dobra, ale jak się pomyli i powie że dzięki jej poradom nie wpadł i nie kupił takiego gów*na jak ona ma   :P  to spali wszystkie mosty.   xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v