Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Roki212 napisał:

@stempos1980 Czytałem gdzieś wypowiedź jakiejś osoby to mówi że rolnicy sami sobie wybrali swoją partię i nikt ich do tego nie zmusił, miało być tak dobrze to w czym teraz problem sami zniszczyli rolnictwo a szukają winnych więc teraz pozostaje ukłonić się przed swoim prezesem... 

Co do pogody coś tam w nocy pokropiło no ale bez szału.

Gargamela z kotem to pasowało by wysłać na Jowisz i by był spokój

Opublikowano

Ludzie nikt nigdy was w ch*ja nie zrobił? Wcześniejsze rządy też w kulki leciały z rolnikami 

Trudno stało się będzie naucza na przyszłość, tylko teraz ciężko będzie wybrać na kogo oddać głos, chyba najlepiej nieważny wrzucić 

Opublikowano (edytowane)

No zgadza się trudno to teraz ci krzykliwi co najgłośniej krzyczeli że tylko PiS przed wyborami mają okazję jeszcze raz pokrzyczec 😎

Edytowane przez Roki212
Opublikowano

9* o slonecznie. Wczoraj pod wieczór 15l i burza. Ziemniaki to chyba do grudnia przez te pogodę będę kopał. Strajk to powinien być w całym kraju i nie jeden dzień ale tydzień co najmniej. A tak to jest parodja.Ale o tym to można pomarzyć bo ten ma oranie tamten koszenie a inny wykopki a jeszcze inny bolące odciski i sumarycznie h..... z tego wychodzi. 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Co ,nie chcę się ludziom blokować?

Im się nawet nie chce na zebranie organizacyjne przyjść. Z 3 gmin zebrało się może z 50 osób.  Przeważnie trzodziarze.  Z mojej wioski na 25 hodowców było nas 4.  Nikogo z drobiarzy 1 krowiarz. 

pier**lę nigdzie nie jadę. 

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

To mają w d*pie upadek rolnictwa rolnicy?

Tak jak mówisz. 

31 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo większość rozumie że to nic nie da taki pokaz luksusowego sprzętu na drodze, zadziała tylko w odwrotną stronę.

To rządzący muszą widzieć i odczuć skutki a nie zwykli ludzie.

TYLKO BLOKADA SEJMU I SENATU, NOWOGRODZKIEJ TAM GDZIE RODZĄ SIĘ CHORE POMYSŁY

Ty to masz problem wleźć z domu bramę otworzyć więc nie pisz o blokowanu Sejmu. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Bo większość rozumie że to nic nie da taki pokaz luksusowego sprzętu na drodze, zadziała tylko w odwrotną stronę.

To rządzący muszą widzieć i odczuć skutki a nie zwykli ludzie.

TYLKO BLOKADA SEJMU I SENATU, NOWOGRODZKIEJ TAM GDZIE RODZĄ SIĘ CHORE POMYSŁY

Brak zbytu na zboże otworzył oczy? Jeszcze niedawno chciałeś dożywotnio Dobrej Zmiany więc cierp ciało skoroś chciało. Ciekawe czy w ramach pokuty pojedziesz chociaż do Warszawy...

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
1 godzinę temu, Roki212 napisał:

@stempos1980 Czytałem gdzieś wypowiedź jakiejś osoby to mówi że rolnicy sami sobie wybrali swoją partię i nikt ich do tego nie zmusił, miało być tak dobrze to w czym teraz problem sami zniszczyli rolnictwo a szukają winnych więc teraz pozostaje ukłonić się przed swoim prezesem... 

Co do pogody coś tam w nocy pokropiło no ale bez szału.

Jak przed wyborami strach bylo co zlego na PiS powiedziec tak teraz wszyscy po nich jadą :o i wtedy maja glupie miny jak mówię: A nie mówiłem że tak będzie ??

PCH 9 stopni słonecznie bez chmurki na niebie.

Opublikowano (edytowane)

Panie @szymon09875 komuś trza było zaufać, ale niech pierwszy rzuci kamieniem ten co nigdy nie dał się zrobić w balona 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Wiejscy wyborcy PiSu zachowywali się jak sekta więc już tutaj nie rzucajcie tekstów tak głodnych jak dzieci w Afryce, o tych kamieniach. Każda władza dymała wieś, ale to pisowe będzie najprawdopodobniej najboleśniejsze. Ale jak to szło, teraz to jest życie, a nie ta nędza co za PO-PSL. :D 

Opublikowano
39 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Brak zbytu na zboże otworzył oczy? Jeszcze niedawno chciałeś dożywotnio Dobrej Zmiany więc cierp ciało skoroś chciało. Ciekawe czy w ramach pokuty pojedziesz chociaż do Warszawy...

Zbyt jest tylko ceny nie ma przez 8+

Opublikowano
24 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak przed wyborami strach bylo co zlego na PiS powiedziec tak teraz wszyscy po nich jadą :o i wtedy maja glupie miny jak mówię: A nie mówiłem że tak będzie ??

U mnie tak samo było przy rozmowach mówiłem że PIS rozp*****y rolnictwo i Polską gospodarkę to niektórzy chcieli mnie utopić w łyżce wody ale teraz jaki wywinął numer PIS to zobaczyć ich miny to rzecz bezcenna. 

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Zbyt jest tylko ceny nie ma przez 8+

No za darmo to chętnych że ho ho ale żeby dać dobrą cenę to już zainteresowania "0" !

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj dzwonił jakiś z ogłoszenia że by zabrał wszystkie pszenżyto i jęczmień ale max co może dać to 520 bez różnicy czy pszenżyto czy jęczmień.

Mówiłem żeby dzwonił do tych jutuberów co nakosili 10 t z ha im sie opłaci w tej cenie.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

Panie @szymon09875 komuś trza było zaufać, ale niech pierwszy rzuci kamieniem ten co nigdy nie dał się zrobić w balona 

Nie chodzi o to bo nie mam pretensji do ludzi ze ktos ich oszukał, mam na myśli fanatyków którzy nie dali sobie nic powiedzieć i jeszcze wyzywali jak sie pokazało jakis logiczny argument... 

• Like 2
Opublikowano
JanKrzysztof napisał:

Wiejscy wyborcy PiSu zachowywali się jak sekta więc już tutaj nie rzucajcie tekstów tak głodnych jak dzieci w Afryce, o tych kamieniach. Każda władza dymała wieś, ale to pisowe będzie najprawdopodobniej najboleśniejsze. Ale jak to szło, teraz to jest życie, a nie ta nędza co za PO-PSL. :D 

za po mi osobiście się lepiej żyło jak za PiS i taka jest prawda , cudów nie było ale teraz jest gorzej

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Wczoraj dzwonił jakiś z ogłoszenia że by zabrał wszystkie pszenżyto i jęczmień ale max co może dać to 520 bez różnicy czy pszenżyto czy jęczmień.

Mówiłem żeby dzwonił do tych co nakosili 10 t z ha im sie opłaci w tej cenie.

Ja nakosilem żyta 8+ w zniwa po 560 sprzedalem, pszenica po 700 brutto, także cena była dobra, jaka bedzie cena nie wiadomo, ja mam tak male ilosci zboza ze wole wywiezc w zniwa niz 3 razy przerzucać... 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Mówiłem żeby dzwonił do tych jutuberów co nakosili 10 t z ha im sie opłaci w tej cenie.

ażeby nie wyszło jeszcze tak że to Ty będziesz go prosił by kupił od Ciebie

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Sprzedali się za 500+ krowe+ i suszowe. Kasę się fajnie brało, ale nie pomyślał jeden z drugim jakie to będzie miało skutki, już przed wyborami gadali o piątce dla zwierząt, kto mądry to na PiS nie zaglosowal.

Oj to ja z tych mądrych bo w ogóle nie głosuję 😅😅

Opublikowano

Tak może być

Już szkoda żem pognał co chciał kupic jęczmień po 620 i też zabrałby wszystek, no ale czasu nie cofniesz.

2 minuty temu, slawek74 napisał:

ażeby nie wyszło jeszcze tak że to Ty będziesz go prosił by kupił od Ciebie

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Tylko idioci mogą zawierzać takim gnojom jak pisiory, z tym małym, prostackim chamem na czele ! Słonecznie jak narazie, rosa aż kipi, po wczorajszym deszczu..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v