Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, stempos1980 napisał:

Jak ja bym zjadł takich dobrych wiejskich wyrobów

Ja wolna chwila slkecę jakąś wedzarke bo już z 2 lata nie jadłem takich wyrobów. Tylko o składniki od chłopa trudno bo w okolicy żadnej świni

Opublikowano
17 minut temu, soltys48 napisał:

Co ja zbiednieje od trochu mięsa czy pyrów? A zawsze to na przyszłość lepsze wrażenie pozostawia

Ototo ! U nas nawet gościu który pasze przywozi często jest na kawę wołany 👍 tak samo jak ktoś przyjedzie na usługi na 2-3 godziny no to już tam z jedzeniem się nie wariuje ale na kawę zawsze jest wołany i na "dowodzenia" piwo w rękę 😀

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Dzisiaj łącznie 8mm napadało.

Pszenica siana 23.09 zaczyna z ziemi wyłazić, strzałem w 10 był siew przed tymi deszczami, na niezaoranych kawałkach gumofilce się topią.

Jest lipa zobaczymy jak szybko ta woda wsiąknie u mnie od soboty powyżej 100mm już 607mm od stycznia najcięższe ziemie gdzie miała pójść pszenica i część pszenżyta zrobiła się galareta i przejechać się tak jakby da ale na polu poligon i rowy jak po czołgu czekamy aż to się osuszy pierwszy raz tak późno będę siał pszenice a pszenżyto to już wogóle

Opublikowano
55 minut temu, thor1984 napisał:

Ja wolna chwila slkecę jakąś wedzarke bo już z 2 lata nie jadłem takich wyrobów. Tylko o składniki od chłopa trudno bo w okolicy żadnej świni

To cały czas "na kupnym" żyjesz? U nas jak się kończy swoje to max tydzień na kupnej wędlinie i zamawiam kabana. Różne rodzaje wędlin ze sklepu, każdej smak taki sam. 

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, pedro2 napisał:

To cały czas "na kupnym" żyjesz? U nas jak się kończy swoje to max tydzień na kupnej wędlinie i zamawiam kabana. Różne rodzaje wędlin ze sklepu, każdej smak taki sam. 

W okolicy zero świń które możnaby kupić. W sklepie za poltusze 8.20 bez łba i 8.90 z łbem. No Ale człowiek tęskni za tym smakiem 

Opublikowano
8 godzin temu, soltys48 napisał:

Taaaa😋😋😋

Mięso pojszło do rodziny tylko trochu wyrobów zostawiłem sobie i Grzesiowi

A ja miałem po niedzieli na habanine zajechać😉

Opublikowano (edytowane)

W nocy coś padało a teraz aktualnie nie pada.Noc ciepła 14 st .popadało to grzyby będą tylko zaś nie mam czasu pojechać.Wcześniej raz tylko byłem na grzybach.

Wreścię ta órwa kwarantanna się skończła

https://www.dts24.pl/rozdziele-takiego-odkrycia-sie-nie-spodziewali-wydobyli-z-pobocza-drogi-arsenal-broni-artyleryjskiej/

Ale by była wybuchowa droga😁

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
9 godzin temu, stempos1980 napisał:

Jak ja bym zjadł takich dobrych wiejskich wyrobów

Jak juz bedziesz u soltyda to wpadnij na wyroby ze szkodnika :D w sobotę ladna sztuka sie trafila, zapiekany pasztet wyszedł 1 liga :)

Okolice Leszna 13 stopni i lekka mgla

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak juz bedziesz u soltyda to wpadnij na wyroby ze szkodnika :D w sobotę ladna sztuka sie trafila, zapiekany pasztet wyszedł 1 liga :)

I u mnie czorny czeka na przerobienie.

Cóś siurcy.... Koła się ślizgają na polu

Opublikowano

Październik zaczyna od 3 l.coś rano kropiło.

11 minut temu, szymon09875 napisał:

Z Przemkiem to narazie tylko telefonicznie kontakt mamy

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Październik zaczyna od 3 l.coś rano kropiło.

Z Przemkiem to narazie tylko telefonicznie kontakt mamy

Wiem :) napisałem na ewentualność jakby Cię nagła ochota na domowe wyroby naszła :D

Opublikowano

chmurzy się już kilka dni, ale deszczu nie widać. wczoraj po cieluny byłem to chmura taka jakby zaraz śnieg miał spaść, wracam do domu, a tam słońce. mogłoby popadać, bo całe podwórko pyłu.

jarecki napisał:

znajomy kupił swiniaka ze 2 trygodnie temu to po 7 zł za kg trzeba dać . drogawo troche .  w 24 h od siewu zbożę naklute warunki niemal jak w laboratorium na wschody .

po 7 drogo? poczekaj, przed święto 10 dasz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v