Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak tam u was Panowie z tym wjazdem w pole ? pojechałem na działkę 4b klasy zawsze suchej prawie pustym opryskiwaczem i się ździwiłem bo o ile na ścieżce twardo to ze ścieżki mnie ściągało

Opublikowano

Orka idzie elegancko obok mnie gość sieje nic się nie lepi do redlic 

Opublikowano

Nie wiem jak u Ciebie ale u nas było bardzo sucho a w sumie tego deszczu dużo nie było 

Opublikowano
8 godzin temu, Andpol napisał:

Na orkę chyba za mokro i też mam jechać ale chyba jutro bo dzis z talerzówką 3 raz po rzepaku na siew bez orkowy ale też chyba za mokro bo w nocy też padało

Jaki sens jeździć 3 razy talerzówka? To juz lepiej chyba orać o.O

21 godzin temu, Bananek napisał:

dobrze. gdzie byłeś tutaj?

Służbowo po paczkę. 

Opublikowano

Pada , u mnie za wrzesień przekroczone dziś 70 ale co z tego jak w większości to opady intensywne... Pojechałem dziś orać po kukurydzy, z wierzchu do kół się lepiło a pług wywalał suchą ziemię.

Opublikowano

Ja Cię przepraszam, to teraz wesela w każdy dzień tygodnia?   xD

2 minuty temu, Strongman napisał:

A u mnie spadło z 15l i jest ok czekam na części i sieję dalej jeszcze 12ha zostało a tu wesele jeszcze w środę.

Opublikowano

+9, od 17 coś pada. 

Kurła somsiad dzisiaj 3 wozy obornika wywiózł i przyorać nie zdążył bo lać zaczęło.

Opublikowano

Z litra przeleci przez noc to będzie ok.  :P  Ale to trza pić a nie pierd*lić się w tańcu.   :D

1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

+9, od 17 coś pada. 

Kurła somsiad dzisiaj 3 wozy obornika wywiózł i przyorać nie zdążył bo lać zaczęło.

O to już po oborniku, wszystko zgnije.  :P

Opublikowano
3 minuty temu, Sean napisał:

Z litra przeleci przez noc to będzie ok.  :P  Ale to trza pić a nie pierd*lić się w tańcu.   :D

O to już po oborniku, wszystko zgnije.  :P

On musi mieć idealne warunki do roboty, mając sama z silnikiem Andorii 15- konnym i dwuskibowy pług konny to wiele się nie poszaleje😁

Opublikowano

O to dobra wróżba, jak nic jakąś laskę zarwiesz.  :P

1 minutę temu, Strongman napisał:

Sąsiad się żeni i miało  być weselicho  w czerwcu ale kronowirus i przełożył a ze wszystkie terminy na soboty zajęte to musi być w środę.Jeszcze na weselu w środę nie byłem,

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Gorzej jakby z jakąś starą ciotką na kwarantanne posadzili 🤐

Musi siadać koło młodej i iść w zaparte że tylko tą całował.   xD

1 minutę temu, Strongman napisał:

Mam zonę i dzieci w każdej chwili mogą coś przynieść ale mam plan jak by co.

O to sorry, to Stempos chyba kawaler

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v