Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, szymon09875 napisał:

A u mnie dziś kukurydze skosili :) z 3.2 ha dalo pryzme 64x8x1m. A w pracy taki gość 

20200919_000345.jpg

Bedziesz jechał to ładuj go na pakę :D

@soltys48 poklejone?

Andrzej jeszcze zgarnalem,sklep otworzył i kupiłem taki sam jak Ty masz. Sklejone jutro próba

• Like 1
Opublikowano
Ursus932 napisał:

👍U nas tak samo, jak więcej roboty to ewentualnie paliwa się wleje i ok  Nie dawno sąsiadowi jednego balota zrobiłem bo mu się popsuło, trza było zapiac i jechać😉

I to się chwali. jak mi prasa stanęła w trakcie żniw to sąsiadowi tylko wspomniałem i już był na moim polu.

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

I to się chwali. jak mi prasa stanęła w trakcie żniw to sąsiadowi tylko wspomniałem i już był na moim polu.

A i u mnie tak to działa, nawet jak jakiś zgrzyt wystąpi, to w razie potrzeby sie jedzie. 

Opublikowano

U nas mówią że olszuwki to trujące.  A ty się nie boisz tego zbierać? 

Też miałem jechać dziś na grzyby ale baby mnie przegłosowały i jedziemy do ZOO. 

Opublikowano

wszystki grzyby są jadalne choć niektóre tylko raz 😉😁

6465 napisał:

U nas mówią że olszuwki to trujące.  A ty się nie boisz tego zbierać? 

Też miałem jechać dziś na grzyby ale baby mnie przegłosowały i jedziemy do ZOO. 

a co małpy nie widziały 🤔

Opublikowano

ciekawe czy i zoo (jak się pisze zoo w liczbie mnogiej?) pozamykają prze prezesowe zakazy?

Opublikowano

@Kallina86 ja w Lidlu to nie bardziej w biedronce bo mam ją za stodołą.☺

2 minuty temu, pafnucy napisał:

ciekawe czy i zoo (jak się pisze zoo w liczbie mnogiej?) pozamykają prze prezesowe zakazy?

Dlatego dziś jadę,  bo może moja mała już nigdy słonia i żyrafy na żywo nie zobaczy. 

Opublikowano
Kallina86 napisał:

Rydza to akurat nie ma szans z niczym pomylić... 

@radekz200 @6465 Wy to pieczarki w lidlu zbierać możecie :P

jak ze ,,zboczniakami'' nie pomylą 😜😁

6465 napisał:

Ja rydzyka na oczy nie widziałem, ale słyszałem że bardzo dobre. 

Uśmiechnę się do twojej M.  To może mi że słoiczek odpali. 🙂

u nas kiedyś był i mszę odprawiał kilka lat temu 😜

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

U nas w takiej sytuacji to się idzie do sąsiada i się mówi.  Ty pług mi się ro***erdoli pożycz swojego bo siać trzeba a tu nie zorane.. 

A nie jakieś dziwne spojrzenia rzucać,  w takiej sytuacji to trzeba się uśmiechnąć. 

Gdyby zapytał to pewnie, że bym pożyczył. W żniwa na drugi pokos siadła mu rotacyjna, przyszedł i bez niczego pożyczyłem. Nie dziwię się, że wkurwiony okropnie w takiej sytuacji. Ale chłop zaradny bo orał dalej 3 korpusami na centralce, też się da. 

A rozerwał go pod laskiem, pewnie korzeń dobry trafił, grządziele zaspawane żeby kołków nie zrywało i taki efekt. 

Mgła niesamowita

Opublikowano

Jak rydzowi nóżkę przekroisz, to ma pomarańczowy sok. Bardzo intensywnie pomarańczowy. A jak mu kapelusza dotkniesz, to zielenieje. Serio z niczym go nie da rady pomylić. Są jedne wizualnie podobne i są niejadalne, ale po rozkrojeniu nóżki mają biały sok. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

A kurka?

Zupę z kurek jadłem raz po ślubie mi moja M.  Powiedziała że to jadalne. I jej zaufałem.

Ona z miasta lepiej się na tym zna niż ja urodzony na wsi. 

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Mnie zawsze uczyli ze jak leśny grzyb ma blaszki pod spodem to trujący, i tego się trzymam. 

Te blaszkowe najlepsze tylko trzeba wiedzieć które zbierać 😀 U mnie rydzów w tym roku nie ma a szkoda.

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

A u nas nikt nie czeka aż ktoś poprosi tylko sami proponujemy pomoc jak widzimy, że komuś się coś zepsuło. rzecz jasna nieodpłatnie. sąsiad rzecz święta.

U nas aż tacy wyrywni już nie jesteśmy, tylko sąsiadów popsuliśmy takim postępowaniem, dziwnym trafem jak robota, to jednemu i drugiemu się nagle wszystko psuje, nie ma roboty, on niczego naprawiać nie musi, do tego jak ty naprawiasz to jeszcze robi sobie podśmiechujki żeś głupi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v