Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co papier w lesie? Mało mchu?

Hardkorowcy mogą z igliwia korzystać😁

Opublikowano

No i u mnie piękny dzień się zrobił. Można by pług podpiąć ale czekam na obciążnik na puz. Się w przyszłym tygodniu zrobi.

Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Ile? 🙄 Toż Anka tego nie połknie nie mówiąc o odebraniu kamieni... Ile z tego hektara ukopiesz ziemniaka?

Kolega pytał o kopanie w dobrych warunkach, a nie w badylu, kamieniach i ciężkiej ziemi. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

No i u mnie piękny dzień się zrobił. Można by pług podpiąć ale czekam na obciążnik na puz. Się w przyszłym tygodniu zrobi.

Wieszaj jako obciążnik ten stary pług co pisałeś, będzie zestaw jak ta lala

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Kolega pytał o kopanie w dobrych warunkach, a nie w badylu, kamieniach i ciężkiej ziemi. 

Jak to dobrze że w moim regionie kamieni nie ma no chyba po fundamentach starych budynków?

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

No ok, ale chce wiedzieć ile ukopiesz. Z czystej ciekawości bo u mnie 2 dni po 10godzin nie wykopie hektara. Ziemniaki czyste na lekkiej ziemi przy plonie 40-50t nie da rady 60tka iść szybciej jak 3 terenową bo taśmy pełne nie ma gdzie palca wsadzić żeby kamienie wybrać.

Opublikowano
43 minuty temu, slawek74 napisał:

a jakiejś beczki nie mogłeś zalać betonem?

Ale to trzeba by było już ręce z kieszeni wyjąć no i trochę z trójkątem zawieszenia pokombinować. Inni to za mnie zrobią😉😁

Opublikowano
29 minut temu, 6465 napisał:

20h kopiesz 1ha?  😕

Nawet nie dam rady raczej w 20h wykopać. A co w tym dziwnego jak jest plon? Kamieni też ok 30t/ha i 2 osoby na kombajnie, ja z doskoku między odwozami. Ale i tak nie pogoni bo taśma zawalona.

Idzie burza

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, pedro2 napisał:

No ok, ale chce wiedzieć ile ukopiesz. Z czystej ciekawości bo u mnie 2 dni po 10godzin nie wykopie hektara. Ziemniaki czyste na lekkiej ziemi przy plonie 40-50t nie da rady 60tka iść szybciej jak 3 terenową bo taśmy pełne nie ma gdzie palca wsadzić żeby kamienie wybrać.

przy plonie max20t

polowych w 5211 nie uzywam do kopania

Edytowane przez Gość
Opublikowano
6 godzin temu, stempos1980 napisał:

Jak ja nie lubię kotów😁

Nawet tak nie mów. Ja koty z pół wsi dokarmiam.

6 godzin temu, Agrest napisał:

Kurczę, wczoraj pusto w lesie, dziś 10minut i do domu

20200907_120715.jpg

O maślaczki. Nie wiedziałem, że już są. Trzeba będzie się w wolnej chwili wybrać do lasu ojcu na kolacje nazbierać. Jego ulubione.

Opublikowano

Paskudny w obróbce, ale chyba najsmaczniejszy w masełku i cebulce. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v