Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Denwer napisał:

No i mleko się rozlało 

3 godziny temu, Partyzant85 napisał:

Główny ekonom z jutuba od liczenia kosztów 🤣 I na dodatek twórca tekstów i raper 😂

Stękanie o plon jak to któryś z użytkowników to napisał :D

A co cieszy was to ?? Czy żal ściska że wszystkiego nie musiał sprzedać? 🤔

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

A co cieszy was to ?? Czy żal ściska że wszystkiego nie musiał sprzedać? 🤔

Głupota ludzka śmieszy nie cieszy.   Cieszy to raczej sąsiadów temu uciekł do Niemiec.  Teraz tylko czekać jak zrobi filmik jak go firma na kontrakcie bydła wyr*chała.

Opublikowano

Cała noc padało ,raz mocniej raz słabiej i 24mm jest

8 godzin temu, 6465 napisał:

Spytajcie @soltys48 gdzie dobre drogi są.  On światowy człowiek. 

Miał kumpel rację. 

Wy macie super drogi, chociaż i w warmińsko mazurskim się poprawiło

Opublikowano
8 godzin temu, 6465 napisał:

To tak jak w Rumunii.  Miałem okazję tam być,  tam to dopiero masakra. 

Albo Ukraina,

Zastał Nowak Ukrainę drewnianą , pozostawił murowaną 😁🤪😆

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Partyzant85 napisał:

Lubelskie najbogatsze wśród najbiedniejszych chyba :D Jeździłem trochę po zachodzie to niestety ale nie dziwię się kumplowi który przybył do lubelskiego z Braniewa i mówi że tu do Polska B ale żeby się nie smucić bo tam pod granicą z ruskimi to Polska C :D

Ja bylem trochę w okolicach Turka, Konina itd to jest tam gorzej jak w Polsce B. Domy i zabudowania w dużo gorszym stanie niż na wschodzie. 

Opublikowano
4 minuty temu, ramzes10 napisał:

Ja bylem trochę w okolicach Turka, Konina itd to jest tam gorzej jak w Polsce B. Domy i zabudowania w dużo gorszym stanie niż na wschodzie. 

Ale tu mówimy o infrastrukturze drogowej a nie o zabudowaniach.

U mnie w sąsiedniej gminie to praktycznie każda większą droga polna teraz jest w asfalcie a w mojej gminie już jest dużo gorzej 

Opublikowano
Strongman napisał:

Byłem w podlaskim i tam naprawdę jakieś słabo rządzące dużo wsi niema nawet asfaltu u nas to nawet z 30% wsi ma chodniki z kostki gdzie krowy nimi chodzą bo niema ludzi,lubelskie dużo bogatsze.

Królu złoty, a w jakiej to części Podlasia byłeś, bo chyba nie w całym?

pada 👍

Opublikowano (edytowane)

I u mnie pada w Siemiatyckim i Bielskim.

Kiedyś tam dużo jeździłem za krowami,tam ładne krowy mają,bo z dawien z dawna  hodują i ładą genetykę mają i jak mówi przysłowie ze nikt dobrej krowy nie sprzedaje to tam można kupić dobrą,jest dużo starych dziadków co wyprzedają krowy bo juz nie dadzą rady robić a młodzi uciekli do białego stoku.

Kupuje się tam gazety lokalne i jeździ po ogłoszeniach,stare dziadki w internety krów nie wstawiają.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
39 minut temu, ramzes10 napisał:

Bo tam jest jakaś dziwna mentalność tych ludzi. Nic im się nie opłaca i nic im się nie chce. 

Opublikowano
50 minut temu, stempos1980 napisał:

Ale tu mówimy o infrastrukturze drogowej a nie o zabudowaniach.

U mnie w sąsiedniej gminie to praktycznie każda większą droga polna teraz jest w asfalcie a w mojej gminie już jest dużo gorzej 

Infrastruktura drogowa nie odzwierciedla zamożności danej grupy ludzi która mieszka w danym regionie. Zachód był zawsze bardziej dotowany przez każdą władze aby ,, dogonić'' Niemcy. Nawet i za PiSu to widać. Niby kładą większy nacisk na wschód a większość inwestycji drogowych, kolejowych itd idzie na zachodzie.

Co z tych dróg i autostrad na zachodzie jak patrząc na zabudowania to ma się wrażenie że jest się na Ukrainie. Nie mówię o wszystkich bo są też ładne podwórka ale niestety to jest mniejszość. Na wschodzie może nie ma takich dróg  ale podwórka są w lepszym stanie. Może i trafilem w taki zabiedzony zachodni region, ale równie dobrze i na wschodzie jest dużo gmin i powiatów bardzo bogatych. Dzielenie Polski na A i B teraz nie ma najmniejszego sensu bo ta granica już się dawno zatarła

Opublikowano

Rekord opadu u mnie bo

Marzec 28

Kwiecien 2

Maj 30

Czerwiec 32

Lipiec 42 

A w sierpniu już 45 z czego 35 w ciągu 2 dni. Trzeba suszowe składać bo już buraki zaznaczyli w tabelce. 

Opublikowano

Ja wam urwa dam Polska A i B. Nie rozumiem po co tak głupio porównywać każdy region się będzie różnił od siebie w czymś innym . Tych światowych zapraszam na Podkarpacie zobaczyć te ,,Polskę B'' co niektórzy mogli by się pozytywnie  zdziwić.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v