Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Strongman napisał:

1 godzinę temu, Piotrek1975 napisał:

ze 30 będzie około

Nie będzie,pszenżyto w w tym roku słabo sypało bo w marcu i kwietniu susza była tylko owsy obrodziły bo w maju zaczęło padać i dla owsa wszam raz a w oziminach pozamiatało.A to ze sypie to takie chwalenie nie wiadomo poco i na co tylko towaru brak.

U mnie pszenżyto i żyto w tym roku sypało najlepiej od lat a wiosną susza była ekstremalna

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No ja na łąkę muszę kupić ze 100 kg choć, ale poczekam z tydzień niech pokoszą i zobaczą że po tyle nikt nie zapłaci.

ja ze dwa metry. tak trochę mi szkoda oddać tonę pszenżyta na to.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja jak bym był kupcem to bym kupował na wiosnę żeby sobie posiać i urosło i mieć ziarno a tak na poplon za te pieniądze to szkoda kasy.Zresztą na poplon to się sieje gorzki on jest lepszy przede wszystkim w uprawie.

Opublikowano
3 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

Primo@ jak u Ciebie popadało? U mnie z 10 min i koniec.

Powiało popadało może z pół godziny ale nie wiem czy z pół litra nakapało. 

Opublikowano
21 minut temu, stempos1980 napisał:

Gorczyca dobra tylko mocno wysusza i wyciąga ziemię.Gryka facelia tak ewentualnie rzepa oleista 

a mogę siać poplon bezpośrednio po zwapnowaniu? Zakwitnie jeszcze Facelia?

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

U @PRIMO na wiosce stanąłem wyprostować kości

W jakich godzinach jechałeś przez moją wichurę i w którym miejscu kości prostowałeś?

Opublikowano (edytowane)

U mnie pszenżyto sypało jak w zeszłym roku żadnej jakieś rewelacji,najpierw susza w najbardziej plonotwórczym czasie i potem grzyb od ciągłego deszczu.

Nawet u youtuberów po 2t kosili.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

A mój pierwszy

IMG_20200811_163013.jpg

😋

106 czy 108? fajne ciągniczki

31 minut temu, 6465 napisał:

A co tam jest ciekawego? 

12 minut temu, stempos1980 napisał:

Zgłoście się do tego co wszystko ma lub wie kto ma😁

@soltys48jesteś poszukiwany

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Żartujesz chyba, sialem  koło 15marca i potem po -7⁰  nic mu nie było, sieję go na poplony i rok temu padł jak było koło  -10⁰.

@6465Trochę leży ale nie całkowicie, 90% udało  się podebrać.

Edytowane przez GRZES1545
  • Thanks 1
Opublikowano
59 minut temu, igor10246 napisał:

106 czy 108? fajne ciągniczki

@soltys48jesteś poszukiwany

108 chcesz kupić? 😋 Możliwe, że będzie na sprzedaż jak coś znajdę. No fajne, prawdziwy stary germański koń, ale już za dużo roboty dla niego jako główny, trzeba trochę komfortu szukać. 

@Bananek swoje lata ma to ma prawo zwiędnąć 🤣 gdyby nie jego ujowy wygląd to do nowego nabytku w przyszłości bym go zarzucił. Takiej stali już nie uświadczysz w nowszych

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v