Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Już 20

Kolejny dzień koszenia wylegniętego czeka.....

Najlepsze że wszedłem na wagę a tam już 18kg mniej niż w czerwcu 🤔

To po coś tyle nawozu sypał🤣😂

Znam ten ból w tamtym roku 7 ha żyta leżaka kosiłem 3 dni

Opublikowano

szlak by...

wam też na okrągło wyświetla sie reklama tej pszenicy furii?

Opublikowano

Jprdl ale będzie dziś piekarnik, już pali. 

Z rana było dwóch klientów do koszenia 13ha i 7,5ha, u obydwu żyto lega i kamienie "no może się trafić większy" czyli nie zbierane. Odmówił ojciec. Taka spiekota i jeszcze ro***erdolić kumbajn to ciul nie zarobek. Jeden silnik zayebał w mercatorze, drugiemu pasy rwie coś siadło. 

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, pafnucy napisał:

szlak by...

Wyświetla miałam ją na rozmnożenie ale poszła na sup żadna rewelacja? Pali słońce i na siew rzepaku może być sucho ale na żniwa fasolowe to super.

Edytowane przez Andpol
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, pafnucy napisał:

szlak by...

Jak kupisz 400kg tej pszenicy to przestanie wyskakiwać reklama

Qrła jak tu przeżyć dziś na kumbajnie

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

Znajomy dzwonił załamany pszenżyto w agrocentrum 380-420zl/t 🙄  zależy jakie parametry i zayebani zbożem full. Nie wiem czy to prawda, ale sprzedaje to chyba nie kłamie... Możliwe, że aż tak?

Zobaczymy ile pasze gotowe stanieją... 

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

Znajomy dzwonił załamany pszenżyto w agrocentrum 380-420zl/t 🙄  zależy jakie parametry i zayebani zbożem full. Nie wiem czy to prawda, ale sprzedaje to chyba nie kłamie... Możliwe, że aż tak?

Zobaczymy ile pasze gotowe stanieją... 

Prawda

Toż po 8 - 9 ton kosicie to i zasypani.

Sami nakupią po 400 a będą musieli sprzedawać po 350, ile tylko skupów zbankrutuje że chłopy tyle nakosili.

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Prawda

Toż po 8 - 9 ton kosicie to i zasypani.

Sami nakupią po 400 a będą musieli sprzedawać po 350, ile tylko skupów zbankrutuje że chłopy tyle nakosili.

nie strasz, bo jeszcze przelewu nie dostałem. :S

Opublikowano (edytowane)

Widziałeś co w Libanie, tam ziarka trzeba bo ludzie nie mają co jeść, pszenzyta nasze  pojadą do nich. Nie dajcie się  doić, przetrzymać  zboża a jak nie to szukać lepszych ofert. Na ryneczku pszenica 800zł pszenżyto 600zł.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
41 minut temu, Bananek napisał:

pytanie dnia: czy wykrywacz metali "widzi" srebro? zgubiłem krzyżyk w scierni. wiem gdzie, ale to nie widzę.

Gdybyś był bliżej coś byśmy zaradzili.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v