Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, PRIMO napisał:

@pafnucy wiesz coś o tym?🤨

to nie ja. tak dużych ilości nie przemieszczam. po za tym, to nie moje strony.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

dużo masz jęczmiania? może bym trochę zakupił tylko dopiero gdzieś za tydzień bo nie kosiłem swojego zboża i nie wiem ile pomieszczę

Slawku miałem  tylko 2 hektary, obiecałem dziś znajomemu całą przyczepe ma brać co dziś nakosilem, zebyś dał znać przed niedzielą to bym Ci przywiózł. Resztę zostawiam do siewu i dla teścia .

Opublikowano (edytowane)

6 ton może  lepiej mam na przyczepie, i ze 2-3t zostawiam,. Owsa nie sieję, ale jak nie znajdziesz to coś się załatwi.

@slawek74 Mogę też załatwić z dodatkowym białkiem owies ze 4t jeszcze gość ma😁

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
3 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Thor 1984@ z rana była uwierz, który stały po załadunek. Byłem o 6 to dojechałem koło 10

A w tym roku też jest do ostatniego klienta czy zamykają o konkretnej godzinie? Stoi lodoweczka z wodą i jedzeniem? 😁

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

Grześ to ile nakosiłeś ? mi to z 4/5 ton porzeba może gdzieś w okolicy znajdę 🙂 a owsa albo mieszanki nie masz?

ile owsa byś chciał i po ile byś zapłacił?

Opublikowano
Dnia 26.07.2020 o 11:36, Rolnik200598 napisał:

Większość rzepaków już skoszona. RSP wykosiła swój od poniedziałku do piątku, na dwa kombajny. Jutro mają je "przezbrajać" do pszenicy. Kombajn może dopiero jutro przybędzie, o ile nie popada.

+28, na zmianę chmurki i słońce, lekki wiatr z zachodu.

Ja wczoraj obok sąsiedniej Rsp jechałem to kosili.

Opublikowano

Rolnik1973 napisał:

25 l wszystkiego deszczu dziś, teraz słonko przebija się przez chmury.

Jutro koszenia nie ma, a w środę powtórka z burz i jak poprawi to tydzień z głowy.

To ładnie was tam podlało, przynajmniej tak nie wysuszy gleby u nas już cienko z wilgocią wszędzie się kotłuje a padać nie chce, może sierpień coś podratuje

Opublikowano
26 minut temu, Rolnik1973 napisał:

16°, 🌤

Trzeba wstawać rozsiać poplon i potalerzować.

rzepka?🤔

Opublikowano

w nocy 0.5mm 21*

pafnucy napisał:

ciiii, bo usłyszy.... :ph34r:

narazie to nie wiem ile miejsca będzie z tonę albo dwie narwpierw jęczmienia trochę

prónd zabrali i krowy dodajał na agregacie 🤨

Opublikowano

Teraz 30°C a potem do..leje 20l boję się o swój rzepak.

Chcę kupić talerzówkę do 30 na ciężką ziemie 3kl. Brać 1.6 czy 1.8 i ewentualnie zdjąć po talerzu?

Tak wiem, tylko na 4 biegu bla bla

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

rzepka?🤔

Nie, owies co odmłynkowany był do siewu  bo to pod pszenżyto ozime to szkoda co innego bo mało czasu na rośnięcie.

Po pszenżytach ozimych będę chciał łubin o ile gdzieś go kupię.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v