Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, szmergiel napisał:

wiesz ze dziecko 1 klasie jest 100razy madrzjesze od ciebie?

I na ty twoje argumenty się kończą bo "WIĘKSZOŚĆ LUDZI TAK UWAŻA ".🤪

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

A czemu by nie. 🤔

Zawsze to jakieś urozmaicenie w nudnym życiu. 😁

bo bardzo dziwne tłumaczenia usłyszeć możesz. pamiętasz gościa tak lekko nawiedzonego co wypisywał?

Opublikowano
1 minutę temu, robert55555 napisał:

Hm..

Bez Boga nie było by tego światu. Od zarania dziejow człowiek w coś wierzył. Kwestia w to co wierzył jak nazywał. 

Właśnie, wierzył w Boga, nie w księdza, do wiary ksiądz nie jest potrzebny. 

A ty @szmergiel jak nauczasz, że księża tacy moralni, to poczytaj sobie o papieżach w IX, X, XI, XII wieku, zobaczysz jacy to byli moralni ludzie i jak żyli zgodnie z kościołem. Borgiowie to normalnie wzór do naśladowania ;)

Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

To i w kościele mogą być nie. Spoko. Widzę że masz podejście jak Rydzyk.

tak samo niestety moga jak i wsrod np.rolnikow moga byc idioci z poziomem myslenia ameby przez ktorych ludzi ze wsi traktuje sie jak baranow.

niestety nie da sie zlikwidowac jednych i drugich a bardzo by to pomoglo

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

bo bardzo dziwne tłumaczenia usłyszeć możesz. pamiętasz gościa tak lekko nawiedzonego co wypisywał?

A któren to?🤔

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Właśnie, wierzył w Boga, nie w księdza, do wiary ksiądz nie jest potrzebny. 

A ty @szmergiel jak nauczasz, że księża tacy moralni, to poczytaj sobie o papieżach w IX, X, XI, XII wieku, zobaczysz jacy to byli moralni ludzie i jak żyli zgodnie z kościołem. Borgiowie to normalnie wzór do naśladowania ;)

a ty co taki szkaradny ze z  dobrodziejstw zycia nie korzystasz czy rozum za slaby i monety niema i kobiety maja wyjebane na ciebie?? bo tak sie zalisz

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

A któren to?🤔

oj nie pamiętam nicu.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

no mówiłem. muchy by nie skrzywdził. :D

Ale żone to by prał. :ph34r:

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, szmergiel napisał:

a ty co taki szkaradny ze i dobrodziejst zycia nie korzystasz czy rozum za slaby i monety niema i kobiety maja wyjebane na ciebie?? bo tak sie zalisz

Człowieku, żonę mam, dobrze mi się żyje, na brak kasy nie narzekam. A i rozum mam chyba dobry, bo udało się mgr inż. zrobić z Automatyki, robota na 10k brutto miesięcznie, a wieś jako taki dodatek. Ale jak lubisz wyzywać od idiotów to proszę bardzo, nie gniewam się handlarzyno żydowska ;) W końcu w histori tego świata to głownie żydki się handelkiem zajmowały. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

10k brutto miesięcznie

a na księdza szkoda. 🤔

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, PRIMO napisał:

No w końcu on żyje historią, a 200 czy 300 lat temu to baba miała się chłopa słuchać ;)

Przed chwilą, pafnucy napisał:

a na księdza szkoda. 🤔

Nie po to robię żeby jemu oddawać ;) Chce to niech idzie do uczciwej roboty i zarobi. Mi nikt za darmo nie daje.

Opublikowano

to co sie szarpiesz o pare zlotowek  i ze ktos sobie panienke zarucha.takie zycie. jak cos zazdoscisz to zrob tak zebys mial wiecej i po klopocie.

3 minuty temu, PRIMO napisał:

tylko po co? nie pasuje to sie rozwodzi czlowiek i bierze kolejna ,po to ma sie glowe i rece zeby  z nich kozystac i z zycia tak samo

Opublikowano
12 minut temu, JarekBazydlo napisał:

To i w kościele mogą być nie. Spoko. Widzę że masz podejście jak Rydzyk.

To co proponujesz 🤔 

8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Człowieku, żonę mam, dobrze mi się żyje, na brak kasy nie narzekam. A i rozum mam chyba dobry, bo udało się mgr inż. zrobić z Automatyki, robota na 10k brutto miesięcznie, a wieś jako taki dodatek. Ale jak lubisz wyzywać od idiotów to proszę bardzo, nie gniewam się handlarzyno żydowska ;) W końcu w histori tego świata to głownie żydki się handelkiem zajmowały. 

I szkoda dać księdzu parę groszy 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Kurde, tak broni wiary i kościoła, a chce się rozwodzić, toż to nie po katolicku 🤔🤔

jakbym mial sie meczyc cale zycie z kims to trzeba byc niedorobienicem zeby sobie kolejnej kobietki nie znalesc .zycie jest za krotkie zeby je przezyc jak kaczki w szuwarach .

ps.tylko glupek wszystkiego wszyskim zazdrosci a sam nic nie umie pokazac

Edytowane przez szmergiel
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ursus932 napisał:

I szkoda dać księdzu parę groszy 🙆‍♂️

A co to, jeżeli ktoś dobrze zarabia to ma go utrzymywać ?? Moje pieniądze i zrobie z nimi co chcę, nie będzie mi ktoś mówił że mam utrzymywać jaśnie księcia, już PiS ładną w nich kasę pompuje, wystarczy.

2 minuty temu, szmergiel napisał:

jakbym mial sie meczyc cale zycie z kims to trzeba byc niedorobienicem zeby sobie kolejnej kobietki nie znalesc .zycie jest za krotkie zeby je przezyc jak kaczki w szuwarach .

Ale bronisz, że ludzie są niemoralni, że odwracają się od kościoła, a sam namawiasz do postępowania jak te Francuzy, co nie chcą patrzeć na kościół. NIe widzisz tu hipokryzji. Wy macie żyć tak jak każe ksiądz, a ja sobie będę robił jak mi się podoba ;)

• Like 1
Opublikowano

szmergiel nie umoralnia. On po prostu nie pluje na kościół bez powodu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v