Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Bananek napisał:

uj***ła misia pszczoła, O ty kur**! - misio woła. Za te męki, Za te bóle, Rozpierd*** wszystkie ule, I zaj**ie plaster miodu, I zdechniecie kur** z głodu!

Tego wierszyk nauczył mnie śp wujek Janusz gdy miałem z osiem lat 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, stempos1980 napisał:

Młody jedzie do Babci i na odpust to Babci wiezie wiezie coś od siebie😀

IMG_20200809_082934.jpg

U mnie też odpust dziś i jutro na św. Wawrzyńca. 🤔może by tak podrzucił taki woreczek papryki. 

@bratrolnika przywoź dzieciaki do dziadków i niech szarpną ich po kieszeni.  

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

U mnie też odpust dziś i jutro na św. Wawrzyńca. 🤔może by tak podrzucił taki woreczek papryki. 

To jest odpust na św Wawrzyńca

My byliśmy tą samą Diecezją Łowicką

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ty gdzieś tam od grujca?  Czy bardziej Nowe Miasto nad Pilicą? 

Grujec to chyba diecezja warszawska. 

Wilków bliżej Białej Rawski

Następna parafia to Warszawa już

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano

weź no ten Grójec....:D

Ty gdzieś tam od grujca?  Czy bardziej Nowe Miasto nad Pilicą? 

Grujec to chyba diecezja warszawska. 

Opublikowano
7 minut temu, stempos1980 napisał:

Wilków bliżej Białej Rawski

Następna parafia to Warszawa już

Do nas przyszedł proboszcz z tamtych stron.  Jakaś parafia grzymkowice byki czy jakos tak. 

Opublikowano

Do nas przyszedł proboszcz z tamtych stron.  Jakaś parafia grzymkowice byki czy jakos tak. 

Byki to sąsiednią wieś jest

Też taki podły jest jak tu był?

My mieliśmy Proboszcza który był 27lat u nas z waszych stron

Marian Panek się nazywał.Jak był pogrzeb to że 2000 tys osób było na pogrzebie.Nawet z Wiejskiej byli 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Marian Panek się nazywał.Jak był pogrzeb to że 2000 tys osób było na pogrzebie.Nawet z Wiejskiej byli 

2000 tysięcy to 2mln jak na pogrzebie papieża. 

@pedro2 znów pada?

Edytowane przez fireseba
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Dziś w domu bal, zbiorowa impreza za wszystkie ostatnio zaległe okazje, urodziny syna, imieniny żony i córki, 11 rocznica ślubu, i to byłoby chyba wsio

To głowa wieczorem pijana

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, stempos1980 napisał:

Jaki on tam jest to nie wiem, do kościoła chodzę posłucham co gada i tyle. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Dziś w domu bal, zbiorowa impreza za wszystkie ostatnio zaległe okazje, urodziny syna, imieniny żony i córki, 11 rocznica ślubu, i to byłoby chyba wsio

Bardzo tam nie pochlaj.  Czasami nie stało twoje auto wczoraj u nas pod biedronką? Takie brawo jak twoje. 

U mnie impreza za tydzień. 

Opublikowano

jak chcecie robic porzadna impreze to nie kupujcie tego szajsu w stonce........mozna tam cos kupic jadalnego ?? mlodzi kupili jakies piwo smakowe, nawet mietek krcil glowa i z musu zgrzewke wypil...

od rana lampa-znowu 30 w cieniu, przydaloby sie slome prasowac,pare lat temu bym sie wybral ale te czasy juz minely ,tylko i zostalo 😂..chyba ze zyto pojdzie pod kose,od 3 dni nie moge sie doprosic a nie chce palic mostow,moze kiedys w innej wsi sie przyda, brakuje 30 cm na moscie zeby do paru pol dojechac z hederem .

Opublikowano
pafnucy napisał:

no nic. trzeba i mi się wybierać na balowanie. B|

w niedzielę z prasą 🤔😉😀

bratrolnika napisał:

33 minuty temu, 6465 napisał:

to ja dziękuje wolałbym w ciszy odpocząć a też mam zaproszenie i głupio odmówić

Opublikowano
42 minuty temu, stempos1980 napisał:

To głowa wieczorem pijana

Na spokojnie, w taki gorąc to nie picie

32 minuty temu, 6465 napisał:

Bardzo tam nie pochlaj.  Czasami nie stało twoje auto wczoraj u nas pod biedronką? Takie brawo jak twoje

Raczej nie, fiat wczoraj nigdzie nie jeździł, tyle co po stoły byłem i krzesła

Opublikowano

+23, słońce praży, wczoraj to istny ogień się z nieba lał.

Wczoraj skoszony ostatni kawałek jęczmienia, który sypnął poniżej oczekiwań, tyle to zbierałem bez żadnego azotu, tylko Polifoska 8 pod korzeń i bez oprysku na grzyba. Objętościowo wydawało się 1/3 więcej niż po zważeniu wyszło.

Pszenica średnio 5,5t/ha a jęczmień 4t/ha, wszystko wiaderko po wiaderku ważone.

Opublikowano
59 minut temu, pafnucy napisał:

no nic. trzeba i mi się wybierać na balowanie. B|

Belowanie nie zając nie ucieknie, jest niedziela odpocząć trza po tygodniu zapierdolu, grunt że pokoszone , belowanie jutro z samego rana póki chłodniej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v