Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W południe 30 stopni po 1gdz na padało 19mm,teraz 16 stopni mam nadzieję że więcej nie będzie ledwie trochę przeschło w polu po 81mm z zeszłej niedzieli . TBU w czerwcu 140mm .

Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

U nas to nie ma skup buraczków na przetwórnie.Wszystko giełda jak już

A no tylko kontrakt. Masz nie daleko do Przysuchy,  oni nie robią rzeczy typu marynowana cukinia, patison, buraczek???

Najlepsza opcja to chyba pekińska, ale jej pewnie sam Grójec  po tryskawce zrobi tyle że nie będzie gdzie sprzedać

Opublikowano
44 minuty temu, pedro2 napisał:

Ale pompa idzie bokiem dosłownie kilometr, chmurami kręci mało ziemi nie dotykają

Nie ruszyłem w trasę, poszedłem nad staw, 4 karpie ok 3kg i lin niecałe 2kg

Ona centralnie na mnie

Opublikowano
Denwer napisał:

Oj tak ja skosilem owies z seradelą i jeczmion z trawą.

Od rana kropi ok 2l nakapalo

Gdy się Jan Chrzciciel w dżdżystej kąpie wodzie, deszcze żniwom bywają wtenczas na przeszkodzie.

I taki zagorzały zwolennik partii karmicielki oraz kościoła katolickiego pracuje w święto Piotra i Pawła? Oj nieładnie. Dziś 2mm a w czerwcu chyba 51mm, PCT.

• Haha 1
Opublikowano

Powiat lubelski

Około godziny temu nawałnica niecałe 15 minut, grad wielkości piłeczki pinpongowej i 26mm silnego deszczu, pszenica już po żniwach, ziemniaki ogolone, folia dziurawa, prawdopodobnie fotowoltaika uszkodzona. Susza nie robi takich strat.

• Sad 1
Opublikowano
Adam94 napisał:

Powiat lubelski

Około godziny temu nawałnica niecałe 15 minut, grad wielkości piłeczki pinpongowej i 26mm silnego deszczu, pszenica już po żniwach, ziemniaki ogolone, folia dziurawa, prawdopodobnie fotowoltaika uszkodzona. Susza nie robi takich strat.

Daj zdjęcia.

Opublikowano
20 minut temu, misio3p napisał:

I taki zagorzały zwolennik partii karmicielki oraz kościoła katolickiego pracuje w święto Piotra i Pawła? Oj nieładnie. Dziś 2mm a w czerwcu chyba 51mm, PCT.

Sorry taki mamy klimat 

Opublikowano
40 minut temu, marulekk napisał:

Pompuje, huczy, błyska , chyba na torfowe łąki wjade w żniwa

Pomyśleć że kwiecień suszył i maj też słabo podlewał. Teraz pogoda nadrabia wszystkie braki, szkoda upraw tylko.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v