Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Strongman napisał:

Ja tez mam spokój,ale ogólnie jakoś pola pozaniedbywane może dla tego ze zboże nie za drogie i od ciorta żyta w pszenżycie, mało gdzie czyste pole żeby była jedna odmiana.

Jak u was sytuacja z gradem?

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Byłem teraz na jęczmieniach 3-4 ziarnka w kłosie brązowe,

Pokoszmało, pokręciło na nic.

Suszowe lepsze.

Dalej huczy bokiem.

Rysiu nic nie kombinuj z suszowym, jak pokręciło to było tęgie i będzie sypać, ziarnko brązowe ciężkie to się i kładzie .  :)

d*pę w troki i za kombajn czas się brać!!!!! przynajmniej szczurom czas przerwać sielankę.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
21 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Nie pierol Pan bo ja jestem z Podkarpacia gdzie co drugi dzień pada mam dużo ziemi 5-6 klasy i nawet tam ciężko wejść żeby butów nie zostawić więc nie kuś losu  bo przyjebie Ci 200 litrow i będziesz Pan pływał. 

Nie będę. U nas nie podkarpacie teren plaski opadow conajmniej 10x mniej, co rok susza a nie powódź. 30l spadlo to po 2 godz sladu nie bylo tak ziemia spragniona nawet 4 klasy.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Bananek napisał:

No i po burzy. Poszła bokiem na szczęście. Idę dalej walczyć z jeleniem. 

IMG_20200627_125410.jpg

Zakupiłeś??? Ja właśnie wróciłem, dawnemu sąsiadowi bramę do obory naprawiłem

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

160 litrów za czerwiec jak narazie wody dość susza odwołana

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Na stonke sie zaprawia i nie trzeba sie samolotami przejmowac :o

Słońce pali, parno, jak przed burzą. 

Kolego czym?

Kiedyś był prestige a teraz czym zaprawiasz?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pawelol111 napisał:

Spadło 24l i był grad u siebie,ja byłem w łosicach to tam wichura była i drzewa połamało.

Trzeba pojechać na pole i zobaczyć czy ziemniaków nie poszatkowało.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
soltys48 napisał:

A skund u Ciebie to to?

camo napisał:

pięknie się prezentuje 

bratrolnika napisał:

Zakupiłeś???

wy trzej macie mnie za burżuja. 😉 na szczęście nie moja. lekka naprawa.

fireseba napisał:

Na dzis zero. Z każdej strony padalo. Ile w Suchowoli?

skromnie, choć zapowiadało się gorzej. 3 litry.

• Sad 1
Opublikowano

W nocy z kilku burz 29mm. Czerwiec w sumie 89mm jak na razie.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Zakupiłeś??? Ja właśnie wróciłem, dawnemu sąsiadowi bramę do obory naprawiłem

Sie nie otwierała , czy nie zamykała ? 

Chyba gudbaj przyjacielu ja Tobie !

Opublikowano
Strongman napisał:

1 godzinę temu, pawelol111 napisał:

Spadło 24l i był grad u siebie,ja byłem w łosicach to tam wichura była i drzewa połamało.

Trzeba pojechać na pole i zobaczyć czy ziemniaków nie poszatkowało.

U mnie 19 l i ciut gradu, potem 9l a teraz ponad 10 bedzie. Mowili ze okolice Zawad Lipin i Niemojek połamało kuku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v