Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, cinek1808 napisał:

Czego tu zazdrościć? Że pola w wodzie stoją? Chętnie bym ci oddał połowę tego deszczu. 

Kiedy jest potrzebny jest potrzebny ale są pewne granice. Na to wpływu nie ma. Nieraz czytam bez komentowania i co mnie dziwi a zaraz śmieszy jak niektórym ciągle mało deszczu. Nie rozumiem tego. Siano też jeszcze z 3 kawałki leżą. Już słyszę ,że w ogrodach kapusta zaczyna gnić.

• Like 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

16l i dalej szumi za oknem i błyska na radzieckiego.

właśnie widać na radarach że ładnie u Ciebie pompuje, w jakim czasie 16mm spadło?, do mnie jak ta chmura dochodzi to skręca na Lublin i tylko mogę sobie popatrzeć na to zachmurzenie

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Nie potrzeba 6 dni, jedna działka dziennie, nie mam do rozładunku nikogo, rankiem rozładował popołudniu wykosił, potem rankiem rozładował, popołudniu wykosił i tak aż 6 działek zniknie.

O Rysiu, to Ty widzę dbasz o małżonkę by pęcherzów nie dostała czasem.   :P    :D

Opublikowano

Żeby to padał spokojny deszcz kilka godzin. Ale jak przyjdzie chmura 10-15 min ściana deszczu . To jak to ma ziemia wciągnąć. Zdarzy trochę woda opaść za chwilę znów padała ulewny deszcz

Opublikowano
KarolStach88 napisał:

6 minut temu, cinek1808 napisał:

Czego tu zazdrościć? Że pola w wodzie stoją? Chętnie bym ci oddał połowę tego deszczu. 

Kiedy jest potrzebny jest potrzebny ale są pewne granice. Na to wpływu nie ma. Nieraz czytam bez komentowania i co mnie dziwi a zaraz śmieszy jak niektórym ciągle mało deszczu. Nie rozumiem tego. Siano też jeszcze z 3 kawałki leżą. Już słyszę ,że w ogrodach kapusta zaczyna gnić.

śmiej się śmiej chyba prawdziwej suszy nie doświadczyłeś

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, KarolStach88 napisał:

. Nieraz czytam bez komentowania i co mnie dziwi a zaraz śmieszy jak niektórym ciągle mało deszczu. Nie rozumiem tego

W niektórych miejscach jest jeszcze naprawdę sucho, różnice w opadach w poszczególnych miejscach krają są wręcz ogromne. Powinieneś być tego świadom

Opublikowano
1 minutę temu, Bartek933 napisał:

W niektórych miejscach jest jeszcze naprawdę sucho, różnice w opadach w poszczególnych miejscach krają są wręcz ogromne. Powinieneś być tego świadom

To to wiem ale pisałem to powyżej jeśli komuś ciągle pada i pada napadało już x litrów i ciągle mało. Przecież nadmiar wody też szkodzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

cos slabo szukasz, wpisz na olx indyki 30 km, wadowice,brodla,babica,bachowice,tomice-mowi ci to cos😂

Tylko w Tomicach ewentualnie. Przeglądam olx na bieżąco. Kurdupli kilkudniowych nie chcę widzieć, mają być odchowane i tylko białe brojlery, najmniej wiek 7-8 tygodni, Brodeł nie polecam, mam od nich kury, najgorszy zakup odkąd hoduję...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
13 minut temu, ZELKOW napisał:

właśnie widać na radarach że ładnie u Ciebie pompuje, w jakim czasie 16mm spadło?, do mnie jak ta chmura dochodzi to skręca na Lublin i tylko mogę sobie popatrzeć na to zachmurzenie

Od  ok 20:50 do 21:30, 

22:17 dalej leje i błyska.

Opublikowano
5 minut temu, KarolStach88 napisał:

To to wiem ale pisałem to powyżej jeśli komuś ciągle pada i pada napadało już x litrów i ciągle mało. Przecież nadmiar wody też szkodzi

do nadmiaru bardzo daleka droga, wody gruntowe dalej na bardzo niskim poziomie, rowy dalej puste

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Nic nie widać taka zlewa za oknem

Qrła a mu pod lasem stoimy, Browca pijem i tylko błyski od ciebie widać, nic niepada

1 godzinę temu, Sean napisał:

A jeszcze Ci powiem Rysiu że nawet jeżeli ta nowoczesność nie zda do końca egzaminu, to i tak będzie szybciej zebrane, kiedyś kobity za kosą nosiły spódnice do ziemi to i robota szła. teraz jakby taka  przed Tobą podwiązywała snopki to przy hektarze zima by Cię zastała :P   nie kosiłbyś tylko kosę ostrzył.   xD  Jeszcze dobrze jakby jaki palec się ostał jakby kłos jej się w gaciach zaplątał.   xD

platie-0033.jpg

To twoja siostra?? Dasz adres??

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Farmer6820 napisał:

LlU  unas dziś 18 litrów. Wczoraj ominęło ale przy 2 i wczoraj dolało 

Jutro w trawy wjeżdżamy co będzie stare się powoli robią a część po dzisiejszej ulewie się położyła 

Akurat jechałem przez Maciejowice jak ta chmura naszła. Ja wstrzymuję się do środy, bo jeszcze na jutro i wtorek sporo deszczu zapowiadają, a druga połowa tygodnia jest szansa że będzie lepsza

35 minut temu, KarolStach88 napisał:

Każdy widzi czubek własnego nosa. Jeden narzeka bo mu siano moknie, inny narzeka bo nawet nie było z czego urosnąć

Miesiąc temu jak zbierałem pierwszy pokos, to sąsiad wyczekiwał deszczów. Dokładnie po tygodniu już narzekał że mu siano moknie i już ma dosyć deszczu

Opublikowano
Azor07 napisał:

81mm w ciągu ok. 2  gdz. Świętokrzyskim 

to w waszych stronach jak górki doliny to wnich pewnie woda ładnie stoi, ciekawe jak żniwa będą wyglądać przy takich opadach w tych stronach co tak leje, prognozy na lipiec też nadają obfite deszcze

• Sad 1
Opublikowano
3 godziny temu, MarcinO10 napisał:

Masz patent żeby myszy nie gryzły folii z owsem? Przekonałem się, że nawet jeżeli w ziarnie nie było mleka to myszy i tak dziurawią? Na drugi rząd bel też włażą.

Bardzo prosty patent od lat sprawdzony, pierwszy pokos rozstawiam na dół, a owies druga i trzecia warstwa. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v