Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, karban napisał:

Ok, właśnie skończyło. Za 24 godziny 49 L. 

Za maj sumarycznie 170 mm. SBI.

Ktoś podbije?

JA   180 mm.     tylko że  za cały  rok  😧😧😧    w  maju 52mm. 

Opublikowano

Skończyło padać, od wczoraj od 12 do teraz łącznie 40mm, maj w sumie 142mm.

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Z tego co patrzyłem od czwartku deszcz nadają w WMA. Ale dobrze mówisz że kazda pogoda inaczej i co parę godzin zmieniają więc trudno powiedzieć.

Ja ogólnie patrzę na ventusky i na mapy.meteo.pl

Ja patrzę na accuweather oraz na windy.com Chociaż te drugie bardziej jest wiarygodne

Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Na szczęście nie poszła w górę tylko wyskoczyła jakoś tak dziwnie na kolana i tylko  listwa pod grill i reflektor zbity, pare zatrzasków. Zderzak wszystko zebrał. Szczęście, że bmką nie pojechałem bo tam by było bigosu, toyotka pancerna. Trup na miejscu. 

Ojciec kiedyś przy 130 pierdyknął to tylko ramka od tablicy się połamała, sarna nad samochodem przeleciała xD

Opublikowano
24 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ojciec kiedyś przy 130 pierdyknął to tylko ramka od tablicy się połamała, sarna nad samochodem przeleciała xD

a   może to był  zając  🤔

Opublikowano
51 minut temu, hubertb napisał:

A może lepiej niech kupią własny samochód zapłacą pełne OC, zobaczysz jak wtedy będą jeździć ostrożnie xD 

41 minut temu, Bananek napisał:

to nie masz swojego auta? ile masz lat, że jeszcze się musisz tłumaczyć?

Mam swój samochód i OC na siebie od początku. Płacę za swój i ojca, on swoim tylko jeździ, wymiany, remonty, przegląd OC płacę ja to korzystam. Na pole czy brudy wozić to nie pojadę raczej E60 w białych skórach. Akurat dziś jechałem po opony do braciaka. Szczęście ze swoim nie pojechałem bo juz 2 tys nie moje by bylo. A tak do toyotki części już zamówione 140zl. 

• Like 1
Opublikowano

Oj 80 to już nie tak mało. 

Uziu ładny opad. Teraz nie będziesz miał porównania czy plonują od tego opadu czy od podlewania:P bo jakby nie było masz połowę więcej opadow niż my :P

Opublikowano

to co nie podlewane z daleka ładne, ale wejść w lan to niestety jest rzadko, odrzuciło dużo rozkrzewień, jedynie jak teraz jeszcze z raz dobrze popada to może troszkę MTZ nadgoni i wielkością kłosa.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, XTRO napisał:

Tu nagrywane u znajomego co zginął wczoraj 

A co mu poszło nie tak?

Nigdzie dziś nie byłem i nie mam wieści.

Edytowane przez Rolnik1973
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v