Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Bugii ma racje ktoś  kto doi syf czy też wiruje sam sobie szkodzi bo rozpitala stado po drugie  przecież ludzie to jedzą ale nigdzie brudasow i nygusow nie brakuje bo jak się  postarasz to wszystko jest do opanowania 

Jak gadalem  z kilkoma ludźmi to powiem Ci że są tacy dla których to jedyny ratunek.

W dwójkę mają stada po 80 krów + młodzież zobowiazania wobec agencji i banku. O pracownika ciężko bo ten co sumienny to Ci nie przyjdzie robić a pijak raz przyjdzie a jak trawy nakosisz to Cie oleje.

A jeszcze w domu dwójka małych dzieci które trzeba ogarnac 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Bugii napisał:

Osm Sierpc

Max dostawa tl 4.44 b 3.5 dla ryczaltowca 1.9zl brutto

😯🤕 szkoda że  do mnie mają nie po drodze 

Pablo a kto im tych zobowiązań narobił  Ty Ja?

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
7 minut temu, Primula94 napisał:

To lepiej niż w Piątnicy😦😦

A jak Hochland i President płacą?

Tydzień temu gościu brał ode mnie cielaka co oddaje do hochland to narzekał ze chyba tylko nie całe 1,3 ale to pewnie jakis mało rolny, a regan tez narzekał na president ze 1,5 

Opublikowano
20 minut temu, Pablo16 napisał:

Jak gadalem  z kilkoma ludźmi to powiem Ci że są tacy dla których to jedyny ratunek.

W dwójkę mają stada po 80 krów + młodzież zobowiazania wobec agencji i banku. O pracownika ciężko bo ten co sumienny to Ci nie przyjdzie robić a pijak raz przyjdzie a jak trawy nakosisz to Cie oleje.

A jeszcze w domu dwójka małych dzieci które trzeba ogarnac 

To jeszcze więcej mogli nabrać 👍  i krów dostawic, na pewno lepiej by się takim żyło 🙃

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, slawek74 napisał:

przebiedują kilka lat a potem będą żyć jak hrabiostwo 😀

Ja będą  mieli siłę  hrabiowac ☺

W życiu trzeba  mierzyć siły na zamiary  moja babcia  śp mówiła  że jak wróbel będzie chciał się zesrac jak gapa to mu d*pa pęknie 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, slawek74 napisał:

przebiedują kilka lat a potem będą żyć jak hrabiostwo 😀

Albo jak dziadostwo 🤣

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Ja tam nikogo bronił nie będę a jedynie piszę to co słyszę i co widzę. 

W życiu różnie się toczy i różne problemy ludzie mają. Dziś jesteś zdrowy jutro zawał i piach.

Co najlepsze nie raz widzę jak to ziemi mają nabrane i bydła ale co z tego jak to nie dopilnowane i zysku tyle co by mogło być z połowy tego ale ogarniętej. No ale nie którzy wpadają w takie koło i sami nie mają już czasu spostrzec że w nim są 

• Like 2
Opublikowano
34 minuty temu, slawek74 napisał:

dziadostwo to taczką gnój wozi 🤪😜

O k**wa wielki Pan krowiarz się znalazł 🙆‍♂️, ale tłumaczyłem gamoniu że nie widzę sensu do takiej ilości dwa razy dnia jeździć ciągnikiem w oborze 

34 minuty temu, Łolek napisał:

Złośliwy  jesteś 😉

Myśli że jest lepszy 🙃

Opublikowano
Primula94 napisał:

Hochaland 1.37 przy 12tys tł. 4.4 bi 3.2 za listopad ma być 5 gr podwyżki według GUSu i 5 gr premii

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

jakbyś był zaradny to byś 7 dni w tygodniu nie wstawał codziennie rano doić krowy.

ale ja lubię to co robię jak równierz i zwierzęta a zwłaszcza krowy to co mam w duzej mierze sam osiągnąłem i cały czas to udoskonalam nie znasz mnie człowieku by mnie oceniać a największą mam satysfakcjię jak osoby na których się wzorowałem i od nich uczyłem pytają jak coś zrobić lub co poprawić by było lepiej a są taki i mimo większego doświadczenia co za tym idzie wieku

Xabarx napisał:

Primula94 napisał:

Hochaland 1.37 przy 12tys tł. 4.4 bi 3.2 za listopad ma być 5 gr podwyżki według GUSu i 5 gr premii

jakie tam są progi kwoty dopłaty do nich?

Opublikowano

O to słabo hochlland. Sierpc tł 4.29 bi 3.47 20000 litrów 1.75 brutto.

A ja znam taki przykład, nowa obora na 150 chyba no i na początku wszystko szło dobrze przez jakieś dwa lata, potem coś "się stało" jeden miesiąc poza klasowe drugi miesiąc to samo i dawaj szybko po wirowke. Mój znajomy mówił mi ze nie ma znaczenia czy 300 czy 30 krów-wiruja. Napisałby więcej, ale nie wiadomo kto czyta

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v