Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Lyder ilośc 10-15 tyś tłuszcz 4.2 białko 3.38 non gmo ocena ryczałt 1.46 i od maja premia lojalnościowa 4 grosze i zmniejszona premia dodatkowa o 4 grosze więc dostaniemy wirtualne pieniądze

Opublikowano

Jak był kryzys mleczarski u mnie na wsi oddawało do POMLEKU połowa rolników jedni mieli po 100 litrów inni ponad 2000 tysie na odstawe. Tak ich wtedy zgnoili wydymali jak płacili im po te 0.80-0.90 groszy za litr mleka tym wiekszym bo ci co mieli po 100 na odstawe dostawali nawet i po 60-70 groszy . Że połowa  z  ich dostawców odwaliła kite a reszta popadła w długi i błagali na kolanach aby Mlekowita ich przyjeła Dzwonili do Działdowa Lubawy   ale Mlekowita nie chciała wszystkich  ... i pisali o POLMLEKU  nie raz nie dwa że to prywaciarz i dla nich liczy sie kasa jak jest dobrze to płacą optymalnie a jak aby dołek sie zacznie jebną wam cenę tak że na gacie od cygana nie starczy .... I to jest Fakt bo To biznes Prywatny a nikt nie lubi dokładać ze swojego . Nie obrażam tylko wystarczy cofnąć się kila lat wstecz i sobie przypomnieć 

Opublikowano

No masz rację kolego. Ale ja do Łowicza też miałem wątpliwą przyjemność odstawiać po dziewięćdziesiąt kilka groszy. I wcale to nie było mleko pozaklasowe i nie w trzech konwiach. Także prywaciarz prywaciarzem, ale spółdzielnia też spółdzielni nie równa...

Opublikowano
18 minut temu, zkordalski napisał:

Jak był kryzys mleczarski u mnie na wsi oddawało do POMLEKU połowa rolników jedni mieli po 100 litrów inni ponad 2000 tysie na odstawe. Tak ich wtedy zgnoili wydymali jak płacili im po te 0.80-0.90 groszy za litr mleka tym wiekszym bo ci co mieli po 100 na odstawe dostawali nawet i po 60-70 groszy . Że połowa  z  ich dostawców odwaliła kite a reszta popadła w długi i błagali na kolanach aby Mlekowita ich przyjeła Dzwonili do Działdowa Lubawy   ale Mlekowita nie chciała wszystkich  ... i pisali o POLMLEKU  nie raz nie dwa że to prywaciarz i dla nich liczy sie kasa jak jest dobrze to płacą optymalnie a jak aby dołek sie zacznie jebną wam cenę tak że na gacie od cygana nie starczy .... I to jest Fakt bo To biznes Prywatny a nikt nie lubi dokładać ze swojego . Nie obrażam tylko wystarczy cofnąć się kila lat wstecz i sobie przypomnieć 

A po kryzysie ile spółdzielni upadło ,rypin ,ozorków ... miliony strat, stracone udziały i brak winnych. Ilu dostawców zostało bez kasy. 

Opublikowano
Xawier napisał:

Lyder ilośc 10-15 tyś tłuszcz 4.2 białko 3.38 non gmo ocena ryczałt 1.46 i od maja premia lojalnościowa 4 grosze i zmniejszona premia dodatkowa o 4 grosze więc dostaniemy wirtualne pieniądze

z jakiego oddziału jesteś. i co macie możliwość kupować w mlekovicie? paliwo, pasze? czy tylko produkty mleczne.

Opublikowano

Zgadza się Dyzio, to był błąd. Toruń nie był żadnym bankrutem jeszcze wtedy. Nie wiem co cię wzięło na ten temat. W skupie u nich robisz czy co? Na serwisie? Mówiłem, że to nie jest najgorsza mleczarnia ale i żaden cud, a ty się podniecasz.

A ty mistrzu18, majster czy jak ci tam sp***rzać to możesz sam. Na lekcje kultury osobistej. Korespondencyjne.

Opublikowano
8 godzin temu, TomaszKysiski napisał:

z jakiego oddziału jesteś. i co macie możliwość kupować w mlekovicie? paliwo, pasze? czy tylko produkty mleczne.

Pasze i produkty mleczne na pewno bo czasami to kupuje u nich, Paliwo kiedyś oferowali ale nie wiem po ile wtedy było. Co do pasz to skład średni a cena nie najniższa. Produkty mleczne trochę mały wybór mają bo niby nie ma innych rzeczy na magazynie, Trochę średnio to odbieram przymus kupowania chociaż co do litrów to przeważnie tyle u nich na miesiąc kupuje

Opublikowano (edytowane)

@radekz200 Ja dostałem u miało być 1,25 A jest 1,13😥. Jak nie zechce mnie inna mleczarnia lub nie poprawi się sytuacja to pora zwijać cyrki i próbować czegoś innego

Edytowane przez dejmian90
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v