Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, myciu napisał:

no w Nowym Targu likwidują zakład bo chcą sprzedac i od listopda odeszło jakieś 90% dostawców z nowego targu

Pisałem już o tym jakiś czas temu, to ilu było wcześniej tam dostawców? Z tego co wiem to nie za wielu 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

I pomyśleć że w mojej okolicy niektórzy z Łowicza do Radomska uciekli 

Bo Radomsko to dobra mleczarnia tylko kiepsko płaci🤭🤭 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Kierownik napisał:

Tak radomsko teraz 4gr do gory ale i tak ciagle tragedia. Mysle ze jakby mi podniesli w tej chwili o 20gr to moze bym sie zastanowil czy nie odejsc. a tak ciagle sie zastanawiam mlekovita lub wloszczowa

Polecam Mlekowite

Opublikowano
Ursus932 napisał:

5 godzin temu, myciu napisał:

no w Nowym Targu likwidują zakład bo chcą sprzedac i od listopda odeszło jakieś 90% dostawców z nowego targu

Pisałem już o tym jakiś czas temu, to ilu było wcześniej tam dostawców? Z tego co wiem to nie za wielu 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

I pomyśleć że w mojej okolicy niektórzy z Łowicza do Radomska uciekli 

Bo Radomsko to dobra mleczarnia tylko kiepsko płaci🤭🤭 🤭

420 dostawców było a teraz tym co zostali przysłali pismo ze mozna rozwiązac umowe za porozumieniem stron i od stycznia przejsc do innej mleczarni u nas dużo mlekovita oddział zakopane przejeła a reszta osm bochnia i powiem ze z cennika lepiej bochnia płaci a jak będzie to zobaczymy

Opublikowano
1 minutę temu, semos napisał:

ciekawy jestem ile płaci w obecnym czasie Bochnia i jakie mają progi ilościowe.

Zależy od jakości, Oni mają trzy klasy, pozaklasowe, extra, superextra. Znajomy oddaje do nich i za >15000 litrów ok 1,50 brutto.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Primula94 napisał:

Chyba teraz cena w Rykach, Mlekpolu i Sierpcu nie różni się od Piątnicy. 

tylko mlekovita jak zawsze w h*ja tnie i jeszcze te ich premie lojalnosciowe szkoda ze tylko w jedna strone ta lojalnosc dziala, pow 20 tys tl 4,15 ocena 1,60 bruttto mlekovita,ktos powie ze to i tak duzo,ale jednak mniej niż kilka innych konkurencyjnych mleczarni a w ciagu roku sie uzbiera

Edytowane przez massey235
  • Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Dzikib11 napisał:

Pierwszy test nowego nabytku.

IMG_20201109_083849.jpg

Ale po uj to w cenach mleka 🤔 odbierają tym od Ciebie z gospodarstwa czy co 🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Mlekpol  za październik 21000 l

Tł 4.55 .Bi 3.45

Cena brutto 1.78 zł minus od tego 2 gr  na udział 

Oby taka cena jak najdłużej  😁

Ciekawe co Piątnica na to pewnie ostro sypnie groszem 

Edytowane przez greg1985
Opublikowano
13 minut temu, Xawier napisał:

Lyder ilość 11 tyś tłuszcz 3.93 (ocena 4.80) białko 3.56 (ocena 3.46) non gmo ocena ryczałt 1.58zł

Ile groszy jesteś do tyłu przy tym niższym  tłuszczu?

Opublikowano
3 godziny temu, Xawier napisał:

Lyder ilość 11 tyś tłuszcz 3.93 (ocena 4.80) białko 3.56 (ocena 3.46) non gmo ocena ryczałt 1.58zł

Do tych 1,58 trzeba doliczyć tą premię lojalnościową czy ta cena jest już z premią?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v