Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ceny z teraz.

Arion 550 cis +przedni tuz + FL140 445 000,00 zł netto

Arion 630 cis +przedni tuz + FL140 420 000,00 zł netto

MF 6718 dyna 6 z przystosowaniem do ładowacza 420 tys netto.

Valtra N 174 Active z pakietami promocyjnymi ful wypas oprócz ledow i radara 354 tys netto z ładowaczem oryginalnym 386 tys netto.

Opublikowano
9 godzin temu, ThePerkins napisał:

Bez ładowacza, ładowacz to zapewne koszt około 40-50 netto ( w sumie nawet o niego nie pytałem). Za 223 był CIS, pompa setka , felgi r38, 3 pary wyjść, te światełka robocze w masce i tak reszta to już raczej standard. Cena za 420 , za model wyżej dopłaty około 8-9 tyś. 420 wersja trend " bida edyszyn" ( 2 pary, pompa 60l, felgi r34 ) za 210. Do tego wszystkiego dopłata za obciążnik 500kg 4tyś netto  Myślę , że jeszcze jakby dłużej potargować zbił by ze 2 tyś ale dla mnie to trochę i tak za duża cena .. Wycena z października 

Wydaje się dobra alternatywa dla T5 ec. Trzeba będzie się przejechać do sobola 

Do końca roku zdało by się coś zamówić

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, PrzemekFarmer napisał:

Ceny z teraz.

Arion 550 cis +przedni tuz + FL140 445 000,00 zł netto

Arion 630 cis +przedni tuz + FL140 420 000,00 zł netto

MF 6718 dyna 6 z przystosowaniem do ładowacza 420 tys netto.

Valtra N 174 Active z pakietami promocyjnymi ful wypas oprócz ledow i radara 354 tys netto z ładowaczem oryginalnym 386 tys netto.

Nawet nie ma co się zastanawiać tylko brać Valtrę. Tam jest silnik 7.4, który jest taki sam jak w wersji T254, więc bez problemu można podnosić moc i to dużo. NIe wspominając, że bez podnoszenia mocy mamy w Valtrze 175km max vs 155km max w Arionie 630. Dodam jeszcze, że wiem od deleara, że Valtra ma tak ustawiony boost,, że w zakresie C już od ok 8km/h potrafi się załączać (niektóre marki mają ograniczenia np od 20km/h albo tylko na największym biegu; przy pracy na wałku to wszyscy mają). T174 to najmniejszy model w serii i ma mosty, ramę, skrzynię i inne podzespoły takie jak T254 więc jest duży zapas i to wszystko powinno być trwalsze. Rozstaw osi 18 cm większy niż w Claasie 630 więc jest stabilniej (przy jednoczesnym promieniu zawracania 5.25 vs 5.5 Arion). DMC w Valtrze większe o 2.5 tony vs Class 630. MF serii 6 nawet nie porównuje bo to inna klasa ciągnika niż Valtra T174. 

Ten pakiet high hydraulic w Valtrze to super sprawa, bo jest tuz z przednim sterowaniem i wyjście hydrauliczne. Inne pakiety też są fajnie pomyślane. 

Edytowane przez odrion
Opublikowano
1 godzinę temu, odrion napisał:

Nawet nie ma co się zastanawiać tylko brać Valtrę. Tam jest silnik 7.4, który jest taki sam jak w wersji T254, więc bez problemu można podnosić moc i to dużo. NIe wspominając, że bez podnoszenia mocy mamy w Valtrze 175km max vs 155km max w Arionie 630. Dodam jeszcze, że wiem od deleara, że Valtra ma tak ustawiony boost,, że w zakresie C już od ok 8km/h potrafi się załączać (niektóre marki mają ograniczenia np od 20km/h albo tylko na największym biegu; przy pracy na wałku to wszyscy mają). T174 to najmniejszy model w serii i ma mosty, ramę, skrzynię i inne podzespoły takie jak T254 więc jest duży zapas i to wszystko powinno być trwalsze. Rozstaw osi 18 cm większy niż w Claasie 630 więc jest stabilniej (przy jednoczesnym promieniu zawracania 5.25 vs 5.5 Arion). DMC w Valtrze większe o 2.5 tony vs Class 630. MF serii 6 nawet nie porównuje bo to inna klasa ciągnika niż Valtra T174. 

Ten pakiet high hydraulic w Valtrze to super sprawa, bo jest tuz z przednim sterowaniem i wyjście hydrauliczne. Inne pakiety też są fajnie pomyślane. 

Kolego ja napisałem cenę modelu N 174 z silnikiem 4 cylindrowym o pojemności 4.9 l.

Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał:

Wydaje się dobra alternatywa dla T5 ec. Trzeba będzie się przejechać do sobola 

Do końca roku zdało by się coś zamówić

Byłem w Primatorze to na dzień dobry za t5.100 EC 225 netto, i tam trzeba przełączać zakresy ze sprzęgłem, w Claasie już nie. Tylko cena do końca roku potem pewnie około 2-3% w górę.. 

Opublikowano (edytowane)

U mnie w okolicy też ciągniki class nie mają dobrej opinii (nie wiem jak ładowarki).

Kto kupił to Przeważnie przehandlowal  na coś innego, albo narzeka.

Edytowane przez Primula94
Opublikowano

jakby mieli 3.6 banki dopłacać to tylko kupować by było trzeba

39.6*

Opublikowano
8 godzin temu, vodz napisał:

Jedni każą claasy omijać szerokim łukiem inni cnh inni jd inni sdf, jeszcze inni agco i kubote też itd...

Tutaj o co nie zapytaj zawsze d*pa z tyłu 😋  

Opublikowano
13 godzin temu, pedro2 napisał:

Dlatego chciałbym się wyrobić do końca roku. Ładowacz miałeś na oddzielnym dżoju, czy na tym w podłokietniku? 

Nie wiesz jak z serwisem w Zambrowie?

śmiało możesz sobie teraz zamówić jeśli jesteś pewien , że akurat ten. Ładowacz tym na podłokietniku, pobawiłem się tym trochę choć nim nic nie robiłem, fajnie to działa tylko mam wrażenie , że chyba aż za lekko ( lecz może jestem przyzwyczajony dżoja na linki :D ). Serwis zapewne jak wszędzie , chodzi Ci o jakiś wybrany aspekt ?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v