Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam 430 profi line agrofarma i w nich strasznie psują się rewersy hydrauliczne.  Człowiek który mi go robił ma cały czas na stanie częsci które kosztują 10 tys zł więc coś w tym jest i jakby co na dwa dni zawozi się ciągnik do niego. Całą seria ma to wadliwe.

Opublikowano

Po jakim czasie wyszła ta awaria rewersu? U mnie w agrofarmie 420 profiline 2000h i na razie ok

Po jakim czasie wyszła ta awaria rewersu? U mnie w agrofarmie 420 profiline 2000 godzin i jest ok. Tu chyba jest rewers elektrohydrauliczny który jest bardziej skomplikowany od hydraulicznego

Opublikowano

Jak kupowałem nh to rozważałem agrofarm 420, ale handlowiec nierozstropnie poprowadził do niego obok serwisu, a tam same rozpolowione df , nowe , cały rząd. I mi przeszło tak, że nawet już się nie przejechałem 😂

Opublikowano

Pytanko trochę z innej beczki. Zauważyłem, że  w przypadku niektórych marek np. (Valtra i Kubota) producenci podają w danych technicznych moc maksymalną, natomiast znamionowej nie. Ta znamionowa jest zwykle ok. 10 % mniejsza. Orientuje się ktoś, czy jest możliwość określenia przez producenta mocy znamionowej w takich sytuacjach ? Chodzi o to, aby ciągnik przeszedł pod wniosek unijny. Konkretnie mam na myśli Kubotę M7133 o mocy maksymalnej 130 [KM] . Może zastanawiał się ktoś kiedyś nad tym tematem albo starał się o stosowne zaświadczenie od producenta ? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano
12 godzin temu, rolnik9 napisał:

Pytanko trochę z innej beczki. Zauważyłem, że  w przypadku niektórych marek np. (Valtra i Kubota) producenci podają w danych technicznych moc maksymalną, natomiast znamionowej nie. Ta znamionowa jest zwykle ok. 10 % mniejsza. Orientuje się ktoś, czy jest możliwość określenia przez producenta mocy znamionowej w takich sytuacjach ? Chodzi o to, aby ciągnik przeszedł pod wniosek unijny. Konkretnie mam na myśli Kubotę M7133 o mocy maksymalnej 130 [KM] . Może zastanawiał się ktoś kiedyś nad tym tematem albo starał się o stosowne zaświadczenie od producenta ? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

we wniosku biorą pod uwagę znamionową czy maksymalną?

Opublikowano

@wyszyniak Dzięki za odpowiedź. O to mi właśnie chodziło. Tylko właśnie nigdzie w danych technicznych nie spotkałem się z tą wartości 115 [KM] dla M7133/-32/-31

@marluk W dokumencie "Zasady doboru....................." jest napisane, że według mocy znamionowej właśnie. W dowodzie jest zwykle max. wartość mocy (max. + ewentualny boost). Generalnie podobno jeśli dostarczy się dokument od dilera potwierdzający homologację, to wezmą pod uwagę tą znamionową bez boosta (niezależnie czy ciągnik ma tą funkcję czy nie)

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, rolnik9 napisał:

Wyceniales może ta kubota?. Ja się zastanawiam nad m6 którą ma wejść po nowym roku a diler namawia mnie na m7 

Opublikowano

Marcin133 napisał:

Warto brać łącznik hydrauliczny czy to strata kasy? Ok.1.5tys 

jeżeli na błotniku będziesz miał wyprowadzenie jednej sekcji to oczywiście że warto, wygoda zaczepiania i ustawiania maszyn jest nieporównywalna

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v