Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy grożą mi jakieś kary jeśli nie mam mat i ogrodzenią i siatek w oknach?

I jeszcze mam bydło wraz swiniami

Opublikowano
8 minut temu, sabuliga napisał:

A czy grożą mi jakieś kary jeśli nie mam mat i ogrodzenią i siatek w oknach?

I jeszcze mam bydło wraz swiniami

coś ty robił do tej pory i gdzie się uchował? u mnie  to sprawdzali już cztery razy w tych czasach to niestety podstawa 

z  braku mat i siatek w oknach to jeszcze jakoś się wywiniesz ogrodzenie nie jest wymagane ale bydło razem ze świniami nie przejdzie 

Opublikowano
12 godzin temu, szczypka napisał:

coś ty robił do tej pory i gdzie się uchował? u mnie  to sprawdzali już cztery razy w tych czasach to niestety podstawa 

z  braku mat i siatek w oknach to jeszcze jakoś się wywiniesz ogrodzenie nie jest wymagane ale bydło razem ze świniami nie przejdzie 

12 godzin temu, 6465 napisał:

U nas ogrodzenie nie jest konieczne. Dostaniesz termin aby wszystko przystosować jeśli tego nie zrobisz to dostaniesz zakaz hodowli świń. 

a do kiedy ten termin moze być np pół roku?

Opublikowano

Jak nic nie będziesz miał czyli ani mat,środka do dezynfekcji,nie daj boże burdel w papierach to 14 dni jak źle pójdzie + na dzień dobry mandat , kup chociaż maty[możesz zrobić samemu ],Virkon, + jakiś kąt do przebierania i rzeczy tylko do chlewni i już załapiesz jakieś plusy

Opublikowano
33 minuty temu, ws71 napisał:

Jak nic nie będziesz miał czyli ani mat,środka do dezynfekcji,nie daj boże burdel w papierach to 14 dni jak źle pójdzie + na dzień dobry mandat , kup chociaż maty[możesz zrobić samemu ],Virkon, + jakiś kąt do przebierania i rzeczy tylko do chlewni i już załapiesz jakieś plusy

a ten manadt to jaka kwota? W papierach wszystko ok, ale po co to ta bioasekuracja to nic nie da. A z reszta jak krwy sa oddzielne ze śwniami to co to da. Załóżmy że rolnik wydoi krowy i pojdzie do świn to i tak wirusa przeniesie np na ubraniu. To jeszcze przebieralnia to ja w domu mam.

Opublikowano

zakażą Ci hodowli. i to nie czekają aż dorosną i to sprzedaż, tylko miesiąc na zakończenie i tyle.

Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

zakażą Ci hodowli. i to nie czekają aż dorosną i to sprzedaż, tylko miesiąc na zakończenie i tyle.

nie wpuszcze dziada na podworko i nic mi nie zrobia

Opublikowano

taaa. nie wpuścisz. a swoją drogą że tak długo się choć trochę nie dostosowałeś do przepisów. durne, to durne, ale są od dość dawna.

Opublikowano
45 minut temu, sabuliga napisał:

nie wpuszcze dziada na podworko i nic mi nie zrobia

W ciągu 24 h będziesz miał zakaz sprzedaży i sam biegiem polecisz żeby przyjechali łaskawie i przeprowadzili kontrolę przerabiany temat po sąsiedzku + czepianie się wszelkich możliwych szczegółów  + w przyszłości niezapowiedziane kontrole [ 500 zł mogą wdusić mandatu za byle uchybienie] 1-2 w  tygodniu

Opublikowano
57 minut temu, ws71 napisał:

W ciągu 24 h będziesz miał zakaz sprzedaży i sam biegiem polecisz żeby przyjechali łaskawie i przeprowadzili kontrolę przerabiany temat po sąsiedzku + czepianie się wszelkich możliwych szczegółów  + w przyszłości niezapowiedziane kontrole [ 500 zł mogą wdusić mandatu za byle uchybienie] 1-2 w  tygodniu

Protokół napisał co jest a co nie ma i  po jechał i gadał ze jak nie gonią to nic nie robic

Opublikowano
14 minut temu, sabuliga napisał:

Protokół napisał co jest a co nie ma i  po jechał i gadał ze jak nie gonią to nic nie robic

Po kontroli coś zrobić co możliwe w razie kolejnej kontroli będzie że hodowca coś stara się poprawiać.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

Jaki termin relizacji postanowień z protokołu,jeszcze przyjdzie  papier pocztą jako oficjalny dokument[tak przynajmniej jest u nas] to był gość z inspekcji weterynaryjnej?czy ktoś dorabiający na zlecenie bo dziwne fakty piszesz nie licz że to tak się rozejdzie bez niczego

Niemcy po staremu czyli 1,27€

Edytowane przez ws71
Opublikowano
1 godzinę temu, ws71 napisał:

Jaki termin relizacji postanowień z protokołu,jeszcze przyjdzie  papier pocztą jako oficjalny dokument[tak przynajmniej jest u nas] to był gość z inspekcji weterynaryjnej?czy ktoś dorabiający na zlecenie bo dziwne fakty piszesz nie licz że to tak się rozejdzie bez niczego

Niemcy po staremu czyli 1,27€

Lekarz z powiatowej inspekcji. Dwa lata temu też taki protokół zrobił i nic później poczta nie przyszło. Aby krzyżyk zaznaczył co jest a co nie ma. I tego co nie ma opisal

Opublikowano
1 godzinę temu, marek80z napisał:

Ja dostałem zakaz za zamarznietą matę. Dostałem termin do skasowania jak bym nie sprzedał to by mi wybili

I co teraz robisz. Sama ziemię uprawiasz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v