Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak tak, wszyscy jesteśmy jak domino, poleci jeden klocek a za nim reszta.

Opublikowano

jak to gdzie... wiadomo że do PL.Nasi kochani przetwórcy przyjmą i przerobią wszystko co zachodnie byle tańsze. Przy okazji zrobią sobię czyszczenie magazynów i za darmo będą do nas puszczać byle sobie nie robić kosztóów związanych z utylizacją. Oj będzie ciekawie.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, szczypka napisał:

Będąc kiedyś na spotkaniu to wtedy zastępca ministra rolnictwa prosił o to jak ktoś wie że ktoś na "dziko" howa trzodę to żeby o tym powiadomić IW.

To tak aby sąsiad bał się sąsiada.

Opublikowano

pewnie tak   i jeszcze to wykorzystywanie zwierząt do celów rozrywkowych  to pewnie Ci co wierzchem na koniach jeżdżą się wkur.... 

i jeszcze ubój rytualny 

Opublikowano

Czyli najlepszy czas na wznowienie\zwiększenie hodowli w cyklu zamkniętym, tanie loszki tanie zboze,trochę pracy i za 10 miesięcy rozpoczna sie swinskie zniwa.   

Ja nie mam zamiaru nic likwidować tylko korzystając z okazji zrobię gruby remont stada i pełna obsadę. Przecież ludziE chcą jeść nie tylko chleb. No i lokalny zakład ze wschodu chyba na niemieckiej giełdzie nie kupi swini na przerób.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, jacek472 napisał:

Czyli najlepszy czas na wznowienie\zwiększenie hodowli w cyklu zamkniętym, tanie loszki tanie zboze,trochę pracy i za 10 miesięcy rozpoczna sie swinskie zniwa.   

Ja nie mam zamiaru nic likwidować tylko korzystając z okazji zrobię gruby remont stada i pełna obsadę. Przecież ludziE chcą jeść nie tylko chleb. No i lokalny zakład ze wschodu chyba na niemieckiej giełdzie nie kupi swini na przerób.

Ale lokalny zakład nie zapłaci złotówkę więcej jak na zachodzie będą po 2.5 . Dzisiaj  dzwonił  odbiorca 5 złotych za E . A w środę mamy giełdę i będzie kolejny spadek . Niemcy teraz przez trzy miesiące nic nie sprzedali do Chin bo korona i są pełni 

Opublikowano

Panowie były przez Niemców jakieś 2 lata temu robione szacunki że poniżej 1€ za E nie spadnie czyli na ok 3,2 zł na żywo można się szykować, okres trwania tej zapaści liczyli na ok 1 rok,mój koszt produkcji 1 tucznika to ok 350zł, jako zysk mogę liczyc obornik, tylko z czego mam utrzymać to drogie hobby przez rok

Opublikowano

Weźcie zobaczcie jak poszły zarobki w górę w innych branżach i wtedy porównujcie z ceną świń. Przecież nasi ojcowie niejednokrotnie w latach 90-tych sprzedawali świnie drożej niż my teraz i jeszcze potrafili się zebrać i strajkować a my, co? Gadasz z rolnikami i większość tylko - a co to da, a minister nic nie może itp, itd. 

• Like 1
Opublikowano

poczekaj jeszcze z tydzień,dwa ja kupiłem wczoraj ale to zamówienie z przed dwóch miesięcy od stałego dostawcy  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v