Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wie ktoś na czym będzie polegała pomoc dla producentów świń w cyklu zamkniętym bo chyba trzeba mieć 21 sztuk urodzonych w gospodarstwie żeby ja dostać a ponadto jakie warunki trzeba spełnić ktoś coś już wie????

Opublikowano

Jak to jest z założeniem stada trzody ? Jakie wymagania trzeba spełnić ? Co trzeba załatwić w ARiMR a co w weterynarii ? Chciałbym spróbować kupić ok 20 prosiat. Znajdzie się kupiec na tak mała ilość ?

Opublikowano

Bo nie zabiorą 500 + bo to jak samemu siedzieć na bece z prochem i podpalić ląd żadna partia tego nie zrobi .

Świnie zawsze można sprowadzić mięsa nie zabraknie jeszcze lepiej da zachodnich krajów .

Opublikowano
12 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

niepewny czyli ile można zarobić/ stracić ? przy cenie 4.5 netto i prosiaku 20 kg 220 zł ile może wyjść ? zboże swoje. koncentrat z zakupu

Aktualnie za warchlaka 20kg  nie dam więcej jak 150zl jak nie pasuje to niech sprzeda komuś innemu jeśli ktokolwiek myśli o rozpoczęciu hodowli w pierwszej kolejności musi spełniać wymagania dotyczące bioasekuracji 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v