Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zachodnim koncernom bardzo zależy na likwidacji Polskiej hodowli  piątka zbzikowanej kaczki + nagonka na resztki hodowli świń co jeszcze wymyślą? tylko czekać jak w niedługim czasie wyskoczy jakaś afera jak to rolnicy na gospodarstwach katują zwierzęta albo jakaś afera w ubojniach/przetwórniach mięsa  bez rozumne mieszczuchy zapatrzeni w facebooka  bardzo szybko łykają takie informacje ponieważ uważają siebie za eko cudownych obrońców przyrody i jeszcze bardziej znienawidzą rolników a jak nasi konsumenci odwrócą  się od nas to już po nas  zachodnie firmy tylko na to czekają w swoich sklepach w PL

Opublikowano
13 godzin temu, 6465 napisał:

Wołać to sobie można co się chce i ile się chce.  Tylko nie wiadomo czy będzie chętny i ile da. 

Pytam bo może faktycznie lepiej wynająć niż samemu męczyć te biedne świnki z onetu

Opublikowano

4,25 kg/netto wagi żywej, zza Odrą rośnie ilość świń czekających na ubój obecnie już 93 tys sztuk , niemiecki żywy tucznik locco ubojnia w Wielkopolsce 5,20 zł kg/wbc

Opublikowano
Dnia 11.10.2020 o 12:51, szczypka napisał:

zachodnim koncernom bardzo zależy na likwidacji Polskiej hodowli  piątka zbzikowanej kaczki + nagonka na resztki hodowli świń co jeszcze wymyślą? tylko czekać jak w niedługim czasie wyskoczy jakaś afera jak to rolnicy na gospodarstwach katują zwierzęta albo jakaś afera w ubojniach/przetwórniach mięsa  bez rozumne mieszczuchy zapatrzeni w facebooka  bardzo szybko łykają takie informacje ponieważ uważają siebie za eko cudownych obrońców przyrody i jeszcze bardziej znienawidzą rolników a jak nasi konsumenci odwrócą  się od nas to już po nas  zachodnie firmy tylko na to czekają w swoich sklepach w PL

Jakis tydzień temu, wpadł mi w oko na jednym znanym portalu post kolesia któremu ktoś otrul psa. Na końcu posta dodał tekst, że pies "umarł".  W między czasie setki komentarzy wielkich obrońców zwierząt, same chu.e, gnoje,  skurwy. syny.

Dołączyłem komentarz - zwierzęta zdychają, umierają - ludzie "  w momencie zostałem zgnojony, dostałem 5 wiadomości prywatnych miedzy innymi :sam zdychaj sku..., żeby Ciebie tak ktoś otruł ch... I tak dalej.. 

Oczywiście traktuje zwierzęta z należytym szacunkiem i nie popieram otruć czy innych krzywd wyrządzanych kotom czy psom. 

Ale dla mnie nigdy zwierzę nie będzie ważniejsze od człowieka a dla tych zaślepionych pojebancow, tak najwyraźniej jest. 

Ja nie wiem co to będzie za kilka lat i dokąd to wszystko zmierza 🙄

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Oczywiście traktuje zwierzęta z należytym szacunkiem i nie popieram otruć czy innych krzywd wyrządzanych kotom czy psom. 

Ale dla mnie nigdy zwierzę nie będzie ważniejsze od człowieka a dla tych zaślepionych pojebancow, tak najwyraźniej jest. 

Ja nie wiem co to będzie za kilka lat i dokąd to wszystko zmierza 🙄

Nie wiesz? a ja wiem, ludzi inna choroba popier*oliła, sto razy groźniejsza od koronawirusa, pedałów i lesbijki zaczęto uważać za normalność, tylko patrzeć jak zaczną wychowywać dzieci i być uważani za normalną rodzinę, a za kilka lat nawet mnie nie zdziwi jak ktoś stanie legalnie na ślubnym kobiercu, nie wiem, z krową, z psem, czy każdym innym zwierzakiem.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
21 godzin temu, Sean napisał:

Nie wiesz? a ja wiem, ludzi inna choroba popier*oliła, sto razy groźniejsza od koronawirusa, pedałów i lesbijki zaczęto uważać za normalność, tylko patrzeć jak zaczną wychowywać dzieci i być uważani za normalną rodzinę, a za kilka lat nawet mnie nie zdziwi jak ktoś stanie legalnie na ślubnym kobiercu, nie wiem, z krową, z psem, czy każdym innym zwierzakiem.

Tak i będą wpierd..lać wodorosty lub inne ślimaki .Coraz więcej jest ludzi którzy nie jedzą mięsa .

Cena 4.1 netto.

Opublikowano (edytowane)

Strefa biala klasa 1 tak przetrzymane ale nie z mojej winy odbior jechal 2 tyg bo duza liczba tucznikow zaklad nie chcial bo nie maja co robic a podobno ludzie nie kupuja tak duzo miesa jak wczesniej szkoda ze w sklepach cen nie obnizaja

Edytowane przez damianos95
Opublikowano

Po co miał bym kłamać? Dla mnie jest to super interes i sposób na godne pieniądze za swoją pracę. Jestem bardzo zadowolony z tej współpracy i mam zamiar inwestować w budynki by z 500 sztuk na rzut zwiększyć wsad do 800 sztuk. A w przyszłości nowa chlewnia. 

Opublikowano
Dawid727 napisał:

Po co miał bym kłamać? Dla mnie jest to super interes i sposób na godne pieniądze za swoją pracę. Jestem bardzo zadowolony z tej współpracy i mam zamiar inwestować w budynki by z 500 sztuk na rzut zwiększyć wsad do 800 sztuk. A w przyszłości nowa chlewnia. 

A z jaką firmą współpracujesz w ramach tego tuczu nakladczego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v