Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, debrzyna napisał:

Piszcie jeszcze o zabijaniu to sie terroryści ucieszą

Hodować  nie,   zabijać    nie,  wypuścić    nie.   Może i doplacą do zakończenia hodowli,ale jest to szycie uprzęży na żrebaka który jest jeszcze w  [no tam gdzie jest ,jak go jeszcze nie ma ]😐   ,albo go jeszcze nie ma i tam.

Opublikowano (edytowane)

Chodzi  chyba o to ze na forum sa tez ,,uzytkownicy" szukajacy sensacji.....a malo sa zwiazani z tym tematem

39 minut temu, AdamRo napisał:

Dwa trzy lata temu w Niemczech byczek hf 30 €. W Polsce po 800 ?

Sasiad jest u krowiarza w Niemczech byczki hf u niego tak jak mowisz do max 50€

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

Wstawi ktoś linka do Bustowskiego o sepie podlaskim.moze ktoś ma podobne problemy 

Opublikowano

Sprzedałem dziś na żywo jałówkę hf 585kg po 7 i dwie krowy 610 po 5.5 i 495po 3.7wagi i ceny brutto

Opublikowano

Zgodnie z planem przedstawionym przez ministra rolnictwa Mogensa Jensena od 2027 r. w Danii będzie obowiązywał zakaz utrzymywania bydła na uwięzi. Źródło agrofoto.pl 

Prędzej czy później do nas też to dojdzie. 

Opublikowano

Panowie bez obrazy, ale to wszystko dąży do tego aby was zniechęcić do trzymania bydła i zalać nas mięsem z Argentyny gdzie jest utrzymywane za darmo na preriach. Ja już od 5 lat nie mam zwierząt, uprawiam tylko ziemię ok 30ha i chodzę do pracy. Już dawno rozgryzlem ten system że my nie mamy produkować a te gadania o niedostatku żywności to mydlenie oczu aby ceny podnosic gdyż na świecie jest nadprodukcja żywności. Czytałem gazetę  i artykuł z lat 30 to wiecie co wtedy robiono aby utrzymać cenę pszenicy w USA?  .... wysypywano ja ze statkow do oceanu....

Opublikowano
10 minut temu, leszek1000 napisał:

Zgodnie z planem przedstawionym przez ministra rolnictwa Mogensa Jensena od 2027 r. w Danii będzie obowiązywał zakaz utrzymywania bydła na uwięzi. Źródło agrofoto.pl 

A ty budujesz wolnostanowiskową?

Opublikowano
35 minut temu, leszek1000 napisał:

Niech tylko Jarek się o tym dowie i na bank wdroży u nas 😕

Opublikowano
2 godziny temu, leszek1000 napisał:

Jarek wprowadzi to jako prekursor i 2022 sieknie. Niech wiedzą kogo stać na dobrostan 😆tylko niech najpierw kota do puszczy wypuści. Zasługuje na wolność niech wraca do natury i z powrotem stanie się rysiem albo jaguarem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v