Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak ta ustawa o ochronie zwierząt sie ma do kotów. powinni zabronić sterylizacji bo to je stresuje, powinni zabronić zabijania gryzoni np myszy bo przecież im to sprawia ból, powinni zabronić połowu ryb i wędkowania jakiegokolwiek nawet rekreacyjnego bo tu niby człowiek ma rozrywkę a rybki się męczą.gdzie są rządzący?czy psychopaci naprawde walczą o dobro zwierząt czy tylko o czyjeś interesy?

Opublikowano
45 minut temu, tajwan1986 napisał:

czy psychopaci naprawde walczą o dobro zwierząt czy tylko o czyjeś interesy?

To wy jeszcze co niektórzy macie wątpliwości w o co oni walczą? 🙄 

Na wschodzie, przynajmniej u nas nawet większe gospodarstwa bez hodowli nie mają zbytnio racji bytu. Gnoju nie dasz to kilka lat i zające w żniwa siuśki ostrzą w zbożu. Mam przykład przez miedzę. Jak kto tylko za dopłatami wygląda to i może przejdzie. Jak chcesz robić i zbierać porządnie to gówno musi iść

Opublikowano
59 minut temu, tajwan1986 napisał:

a jak ta ustawa o ochronie zwierząt sie ma do kotów. powinni zabronić sterylizacji bo to je stresuje, powinni zabronić zabijania gryzoni np myszy bo przecież im to sprawia ból, powinni zabronić połowu ryb i wędkowania jakiegokolwiek nawet rekreacyjnego bo tu niby człowiek ma rozrywkę a rybki się męczą.gdzie są rządzący?czy psychopaci naprawde walczą o dobro zwierząt czy tylko o czyjeś interesy?

Nie kracz

Opublikowano

Tylko nie ryb co roku uwalniam do 20 karpi tylko po to by potem na nie kłusować

Wczoraj wytargałem trzy kroczki wielkości dłoni własnego chowu to taka odskocznia od🐂🍺

Opublikowano (edytowane)

Taka wrzutk co do niszczenia wszystkich branży. 

Wiele osob widze nadal zastanawia się po co to obostrzenia, cenzura sianie paniki, niszczenie gospodarki, zaniechanie leczenia szpitalnego. Odpowiedź nasuwa się sama.

Nie chodzi o żadną walkę z wirusami, bakteriami ani innym badziewiem. Chodzi po prostu o zubożenie ludzi i odebranie im praw oraz nadzieji na budowanie własnego życia zgodnie z ich osobistymi pomysłami. Gut już się wygadał u Pospieszalskiego, że staliśmy się zakładnikami wojny USA z Republiką Ludową Chin. Ale jak to się wiąże?

Bogaci ludzie którym się dobrze wiedzie, którzy mają swoje biznesy, drogie domy, samochody nie pójdą na wojne. Za karabin chwyci chętniej człowiek który stracił wszystko i nie ma co do gara włożyć. W tym celu trzeba wyeliminować klase średnią i wypłukać ludziom kieszenie z oszczędności. Wolne gospodarczo państwo nie jest w stanie zmobilizować takiej masy ludności do wojny jak państwo totalitarne z centralnie zarządzaną gospodarką. Trzeba najpierw ten system nakręcić i naoliwić - zrównać z ziemią 50-75% gałęzi gospodarki, usług trzeciorzędnych jak gastronomia, kosmetyka, bary, dyskoteki, kluby, fryzjerzy... są to biznesy o niemal zerowej wartości dla państwa szykującego się do ostrej wojny. Ludziom najpierw musi się żyć bardzo źle zanim będą wystarczająco wkurzeni żeby byli gotowi do owinięcia się flagą i wymarszu na wskazanego wroga.

Te wszystkie kretynizmy, obostrzenia, maski, pranie mózgu dzieciom w szkołach, to wszystko jest po to żeby zwyczajnie zatruć nam życie. Żeby nam się po prostu odechciało żyć... żebyśmy uznali, że nasze życie jest gówno warte. Będzie coraz gorzej niestety. Będą godziny policyjne, inwigilacja i eleminowanie elementu niepewnego ze społeczeństwa tak jak za sowietów - cenzura, donosicielstwo, przykładne ukaranie nieprzystających do systemu w celu wymuszenia posłuszeństwa mas. Mamy stać się społeczeństwem zmilitaryzowanym po prostu. 

Starszych i chorych na choroby przewlekłe ludzi się teraz utylizuje ponieważ do wojny się nie nadają i stanowią tylko niepotrzebne obciążenie podczas konfliktu - są po prostu zbędnym bagażem. W państwach zaangażowanych w ten cyrk ma zostać tylko to co niezbędne rządom do prowadzenia działań wojennych czyli: Energetyka, Logistyka, Zaopatrzeniówka, Zbrojeniówka, Wojsko, Policja, Straż pożarna... Szpitale będą funcjonować jak Szpitale Wojskowe.

Już dzisiaj jesteśmy tresowani jak psy aby przystosować nas do "nowej normalności". Możliwe, że w planach nie jest tak naprawdę obalenie jednego czy drugiego mocarstwa lecz po prostu wzajemne wyniszczenie podległych im mas ludzkich w celu depopulacji.

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

I najpierw zaczyna się od rzeczy błahej , by ludzi przyzwyczajać. Od małej dziurki w tamie ,którą z początku można d... załatać,a jak tego nie zrobisz to już nie ogarniesz😐

• Like 1
Opublikowano

ło matko ludziska nie pijta tych samogonów -nie pijeta ? To zacznijta pić !

Ja tu normalnie zaglądnełem aby za byczki za dużo nie przepłacić ,a naczytałem się  teorii spiskowych ,że chyba na razie nawet nie będę kupował ,bo chyba na wypadek wojny lepszy grosz w kieszeni niż stado byków na łańchu

Opublikowano

Może nie w temacie ale wie ktoś jaka cena byka ma te chwile? ABP Pniewy za R ile płacą? Nie chce znowu do nich dzwonić, ostatnio cenę bez szału powiedzieli za R chyba 12,6 powiedział. Jaka cena na żywa wagę w płn-zach wlkp? 2 mieszańce z lancucha 1 taki sobie drugi konkretny byk 

Opublikowano

Ale Agro Unia show zrobiła rano pod ministerstwem 🌋🌋🌋 Mam nadzieję że jutro też będzie się działo!!! Jedziemy wszyscy na tym samym wózku więc bądźmy jutro wszyscy razem na strajku!!! 

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Myślę że to dopiero początek przed tym co się będzie działo. Ludzie zaczynają wreszcie coraz więcej między sobą rozmawiać i coraz bardziej się jednoczyć. Przynajmniej w naszym regionie jest to już mocno zauważalne.

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26372805,rolnicy-zapowiadaja-blokade-100-drog-polska-stanie-juz-w.html#do_w=52&do_v=66&do_a=292&s=BoxBizImg7

Tak to widzi druga strona czyli jakieś kilkanaście mln ludzi,co by o tym nie sądzić mistrzowskie zagranie Jarosława K,szczególnie polecam komentarze tak się robi skuteczną politykę

Opublikowano
8 minut temu, ws71 napisał:

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26372805,rolnicy-zapowiadaja-blokade-100-drog-polska-stanie-juz-w.html#do_w=52&do_v=66&do_a=292&s=BoxBizImg7

Tak to widzi druga strona czyli jakieś kilkanaście mln ludzi,co by o tym nie sądzić mistrzowskie zagranie Jarosława K,szczególnie polecam komentarze tak się robi skuteczną politykę

Skuteczną politykę? to raczej strzał w kolano, bo nikt kto czyta Gazeta.pl i im podobni nigdy nie zagłosuje na pis więc zwolenników nie przybędzie, a przeciwników (rolników) wręcz odwrotnie.

Jeden z top3 komentarzy z tamtąd:

Skowyt gumofilcowych zdrapiskórek mam gdzieś. Ale w wywożeniu na taczkach PiSuarnego barachła przeszkadzać nie będę.

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v