Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A może ta ustawa to ukłon w stronę szwabów w zamian za pomoc na cowid? Coś na zasadzie dam wam tyle i tyle, ale wy nam ze dwa sektory rolne( bo w zasadzie nic innego już nam nie zostało do rozjebania oprócz rolnictwa i  górnictwa). Na takiej samej zasadzie jak wejście do UE czy "reformy" z początku lat 90...nie widzę innego racjonalnego wytłumaczenia 

Opublikowano

Ja pier**le.. Jak Kaczyński czyta to forum to się jawnie z Nas śmieje. Normalnie ma breche.. Chcę ro***bać całe rolnictwo i zrobić z nas niewolników totalnych a Wy piszecie o tym że będziecie zboże siać albo do miasta pójdziecie.. Nosz k**wa co z tymi Polakami się stało.. Na strajk ludzie i zamykać Warszawę!!! 

Opublikowano

tak się zniewala naród. daje się jakieś dopłaty, jakieś socjale, dokręca śrubę, a naród ze strachu przed tym że mu zabiorą ten socjal siedzi na d*pie i cieszy się że jednak nie zabierają.

Opublikowano

Dlatego norki trzeba zakazać bo jadą bez dopłat więc ich nie ma jak wziąć za ryj. Resztę można straszyć zabraniem dopłat a jak ktoś zamknie hodowlę i zacznie z samych pól żyć to nawet pale ministrowi obrobi byle by do hektara doplacil.

Opublikowano
15 minut temu, tomaszmab napisał:

Ja pier**le.. Jak Kaczyński czyta to forum to się jawnie z Nas śmieje. Normalnie ma breche.. Chcę ro***bać całe rolnictwo i zrobić z nas niewolników totalnych a Wy piszecie o tym że będziecie zboże siać albo do miasta pójdziecie.. Nosz k**wa co z tymi Polakami się stało.. Na strajk ludzie i zamykać Warszawę!!! 

Zimno, zmokne

A poważnie to trza jakiegoś wielkiego ruszenia, całego rolnictwa a jak narazie to tylko futerkowe i opasy dostaną po d*pie

Opublikowano

oglądałem dziś wiadomości, właśnie się kończą. pierdolą o jakimś zatopionym wraku co ma bursztynową komnate, o covidzie było, o wsparciu dla wypoczywania, o dniu muzyki, No kupa informacji. tylko o strajku rolników zapomnieli wspomnieć. w sumie kto pamięta o takiej drobnostce?

Opublikowano

Może rekompensaty będą płacić jak te komnate już znajdą 

@Bananek kuźwa ale masz dobrze wiadomości oglądasz a ja jeszcze dobre pół godziny u rogatych 

Opublikowano
29 minut temu, tomaszmab napisał:

Na strajk ludzie i zamykać Warszawę!!! 

Właśnie rano założyłem temat w polityce Wyjazd na protest z takim wpisem

Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście

Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 

i od rana wisi w cenzurze Wasze nowe tematy tez ida przez cenzure

Opublikowano

tematy chyba kiedyś nie miały cenzury. nie wiem jak teraz, dawno nie zakładałem nowego. może coś źle kliknąłeś?

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

czego tam tyle czasu siedzieć? ja od rogatych wyszedłem około 15:30, po karmieniu. potem dowiozlem cielaki i od 17 jestem w ciepłym domku z dziećmi. czekam aż żona z pracy wróci.

Najpierw krowy dojenie karmienie i później k**wa pół darmowe byki i jałówki oporzadzic 

Opublikowano
24 minuty temu, Bananek napisał:

oglądałem dziś wiadomości, właśnie się kończą. pier**lą o jakimś zatopionym wraku co ma bursztynową komnate, o covidzie było, o wsparciu dla wypoczywania, o dniu muzyki, No kupa informacji. tylko o strajku rolników zapomnieli wspomnieć. w sumie kto pamięta o takiej drobnostce?

Na polsacie w wydarzeniach coś mówili o strajku. 

Opublikowano

Chyba dobrze. Czemu pierwiastkę sprzedajesz? 

Powiedzcie mi czy cenniki, które zakłady podają to ceny brutto, czy netto? bo nigdzie nie ma wzmianki. 

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

możliwe, ja chciałem sprawdzić, czy będą mieli odwagę wspomnieć coś o strajku. niestety zabrakło.

Głupoty gadasz. Wczoraj oglądałem i było przez 3 sekundy o strajkującej "grupie rolników"

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v