Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
marijusz napisał:

Na BS też się wku....em jak policzyłem sobie ile kosztuje mnie utrzymanie konta w tym dziadowskim (chociaż moim ) banku Tak plus minus 300 zł w tym roku ! U was tez tak drogo ? 15 zł /miesiac za konto  5 zł /m za kartę  3 zł/m za bankowość internetową 1 zł za przelew  Najlepsze było teraz jak musiałem puscić szybki przelew (sorbnet czy jakoś tak ) dzwonie aby się upewnić czy kasa dotrze w ciagu dwóch godz .bo żal mi 30 zł za przelew ,pani informuje mnie  że raczej dotrze ale przelew pomimo informacji na stronce nie kosztuje 30 zł tylko 50 i ona naprawde nie wie dlaczego ja widzę 30 zł Puscilem zwykłym przelewem i też odbiorca otrzymał tego samego dnia A nastepnego dnia bs zmienił stawke za szybki przelew na 50 zł Musze sie rozstać z tym dziadostwem!  14 godzin temu, pedro2 napisał: Panowie gdzie na Podlasiu dostanę byczki lm/ch/sm? 100-200kg tak żeby można było jechać zobaczyć... bo na Olx same obwoźne kołchoźniki się oferują i bierzesz co przywiozą...  Kupiłes dojarkę ? wiem gdzie jest około pół roku uzywana

Uciekaj z tego banku jak najszybciej. Jak konto osobiste to chyba nawet całkowicie za darmo by szło znaleźć, a już na pewno kilka razy tańsze.

Opublikowano

W bankach nie ma nic za darmo. Czy to się komuś podoba czy nie. To nie fundacja charytatywną że będą robić za darmo. To że gdzie jest prowadzenie konta za darmo to tylko oznacza że np przy kredycie odbiorą ta sumę parę razy większa. Już parę razy się rozmawiało ze znajomymi kto ma gdzie konto i wychodziło że ci co mają ,,za darmo '' płacą później grube odsetki przy np pożyczce na telewizor. I nie piszę tego bo gdzieś tam usłyszałem tylko widziałem na własne oczy rachunki 

Opublikowano
1 godzinę temu, marijusz napisał:

Na BS też się wku....em jak policzyłem sobie ile kosztuje mnie utrzymanie konta w tym dziadowskim (chociaż moim ) banku Tak plus minus 300 zł w tym roku ! U was tez tak drogo ?

15 zł /miesiac za konto 

5 zł /m za kartę 

3 zł/m za bankowość internetową

1 zł za przelew 

Najlepsze było teraz jak musiałem puscić szybki przelew (sorbnet czy jakoś tak ) dzwonie aby się upewnić czy kasa dotrze w ciagu dwóch godz .bo żal mi 30 zł za przelew ,pani informuje mnie  że raczej dotrze ale przelew pomimo informacji na stronce nie kosztuje 30 zł tylko 50 i ona naprawde nie wie dlaczego ja widzę 30 zł Puscilem zwykłym przelewem i też odbiorca otrzymał tego samego dnia A nastepnego dnia bs zmienił stawke za szybki przelew na 50 zł Musze sie rozstać z tym dziadostwem! 

Kupiłes dojarkę ? wiem gdzie jest około pół roku uzywana 

BS wbrew pozorom jest drogim bankiem, mam porównanie do konta w Santander. W BS tez mam bo przejmowałem od ojca gospodarstwo z kredytem, wszystko było na wariata wiec nie kombinowałem ale płacisz za wszystko. 

Opublikowano

Nie traktujcie BS  w całej Polsce jako jedną sieć banków. Ta są odrębne banki . W jednym miejscu mogą mieć najgorsze warunki a w innym zadny inny bank nie będzie miał lepszych. W mojej okolicy BS daje zazwyczaj najlepsze oprocentowanie kredytów porównując całkowity koszt kredytu a nie tylko cyferki 

Opublikowano
2 godziny temu, marijusz napisał:

Na BS też się wku....em jak policzyłem sobie ile kosztuje mnie utrzymanie konta w tym dziadowskim (chociaż moim ) banku Tak plus minus 300 zł w tym roku ! U was tez tak drogo ?

15 zł /miesiac za konto 

5 zł /m za kartę 

3 zł/m za bankowość internetową

1 zł za przelew 

poszedłem do banku otwierać konto z 5 lat temu a babsko mi wmawia żę musze mieć konto rolnicze w banku spóldzielczym którego utrzymanie kosztuje 2 razy wiecej jak normalnego w tym samym banku , tłomacze jej że jako rolnik nie musze mieć jakiegoś rolniczego  a ona mi żę musze , robią rolnika równo , otworzyłem w innym banku bez problemu ale najgorze jest to żę w tym banku spółdzielczym mają konto z normalnymi opłatami jak konkurencja a z rolnika chcą zdzierać drugie tyle .       a weszło nowe prawo że przyslą wam do domu z informacją o kosztach prowadzenia rachunku mi przyszło w ubiegłym tygodniu koszt roczny około 160 zł 

Opublikowano

Witam Państwa.

Minoł już prawie rok ( od lutego) kiedy byłem wielokrotnie znieważany, wyszydzany, wykpiwany gdzie się tylko dało i przez kogo się dało, do tego postawa propisowska moderatorów którzy robili wszystko aby zatkać mi usta co zmusiło mnie do ujęcia się honorem i pokazanie całemu forum przysłowiowy gest kozakiewicza.

Ale zagladałem tu często nie raz nasikałem i popuściłem klocka w portki czytając naiwne wpisy forumowiczów, dlatego zbliża się koniec roku i musiałem na chwilę założyć konto ( 2 stycznia je skasuje) aby podsumować miniony rok no i przepowiedzieć przyszłość w nowych watkach po 1 stycznia. Kanalia wariat ??? czy kanalia oświecony ??? oto jest pytanie???

Opublikowano (edytowane)

Co do bankow, to wiekszosc kont jest darmowych, co najwyzej jakies 5zl/miesiac jezeli macie karte, ale jej nie uzywacie. Jezeli placicie karta to ona tez jest darmowa.

Co do tego, ze w "darmowych" bankach sa gorsze warunki kredytowania to juz w ogole bez komentarza. Nikt nikomu nie kaze brac kredytu w tym banku w ktorym ma sie konto osobiste. Wiekszosc ludzi sprawdza oferte kredytowania conajmniej kilku bankow i to niekoniecznie ten w ktorym ma sie konto i wplywy da najkorzystniejesze warunki. Duzo tez zalezy od tego jaka prowizje narzuci dana placowka. Czesto prowizja jest wieksza niz samo oprocentowanie :)

Dziewczyna jest z bankowosci, wiec jestem na bierzaco :)

Takze jakby ktos potrzebowal kredytu to sie polecam xD

P.S

Czasami do mnie dzowni i pyta ile ton ziemniaka czy pszenicy zbiera sie z hektara i w jakie sa srednie ceny, bo oni tam nawet w centrali tego nie wiedza jak sprawdzaja zdolnosc kredytowa rolnika :) Z ciekawostek to ostatnio uslyszalem, ze jak ktos ma trzode to mowia rolnikowi, zeby sie do tego nie przyznawal na oswiadczeniu, bo swinie zanizaja obecnie zdolnosc kredytowa xD

Edytowane przez asus921
  • Like 2
Opublikowano

Bank jest miły jak zakładasz konto po roku dwóch mijają promocje i płacisz. Trzebaby skakać co 2 lata z banku do banku. Weź prowadź biznes i zmieniaj ciągle konta. Apropo Kanalii to uderzy z zdwojoną siłą kiedy będą spadki teraz argumenty wybili mu z ręki przez socjal i chwilowe wzrosty. To jest trwały uraz psychiczny wywołany środkami unijnymi...

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Witam Państwa.

Minoł już prawie rok ( od lutego) kiedy byłem wielokrotnie znieważany, wyszydzany, wykpiwany gdzie się tylko dało i przez kogo się dało, do tego postawa propisowska moderatorów którzy robili wszystko aby zatkać mi usta co zmusiło mnie do ujęcia się honorem i pokazanie całemu forum przysłowiowy gest kozakiewicza.

Ale zagladałem tu często nie raz nasikałem i popuściłem klocka w portki czytając naiwne wpisy forumowiczów, dlatego zbliża się koniec roku i musiałem na chwilę założyć konto ( 2 stycznia je skasuje) aby podsumować miniony rok no i przepowiedzieć przyszłość w nowych watkach po 1 stycznia. Kanalia wariat ??? czy kanalia oświecony ??? oto jest pytanie???

Ale przyznaJ że trochi się nie sprawdziły niektóre przepowiednie... Rozumiem że obwieścisz żeby nastawiać rogate dziadostwo bo ceny ida.... Tylko czy ludzie będą Cię słuchać ?.... Jasnowidze w tym kraju nie mają lekko 😂😂😜😜

Opublikowano
artek27 napisał:

32 minuty temu, norbert098 napisał:

sprzedawał ktoś teraz bydło na Podlasiu? jak ceny ?

Ja będę sprzedawał po nowym roku. 

właśnie też będę i się pytam mniej więcej po ile 😃

Opublikowano

Kanalia nie skończyłeś opowieści. Co się stało z ostatnim bykami, sprzedane, wygnane, czy się powiesiły na łańcuchu w ramach depresji przez długotrwałe nazywanie rogatym ścierwem i jak długo się rozkłada handlarz w gnoju?

Opublikowano
3 godziny temu, kanalia36 napisał:

Witam Państwa.

🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ Witamy szanownego kanalie, Ty ale ceny jebła do góry na koniec roku , nie??? 😎

3 godziny temu, zbitom793 napisał:

Kanalia zostań z nami po co chcesz kasować...

@JarekBazydlo jesteś w najnowszym Tygodniku Poradniku Rolniczym

I co tam piszą o tym naszym celebrycie ?? 

Opublikowano (edytowane)

Dla kanali małe podsumowanie cen uzyskanych za rogate dziadostwo w moim gosp. 

Styczeń 7,70

Kwiecień 7.43

Wrzesień 8

Październik 8  , 8.40

Grudzień 8.50  , 9.2 

Tyranku ceny netto 🐂🐂🐂🐂🐂🐂

Edytowane przez ab23
  • Like 1
Opublikowano
Ursus932 napisał:

3 godziny temu, kanalia36 napisał:

Witam Państwa.

🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ Witamy szanownego kanalie, Ty ale ceny jebła do góry na koniec roku , nie??? 😎

3 godziny temu, zbitom793 napisał:

Kanalia zostań z nami po co chcesz kasować...

@JarekBazydlo jesteś w najnowszym Tygodniku Poradniku Rolniczym

I co tam piszą o tym naszym celebrycie ?? 

Kup gazetę będziesz wiedział. Są tu lepsi celebryci co są w tv😉

Opublikowano
3 godziny temu, Pitraszek napisał:

Kanalia po co będziesz kasował, czasami też napisałeś coś mądrego. Ale Twoje prognozy też się nie sprawdziły niektóre. Blondyny w dół rogate dziadostwo w górę.

Pietraszek jutro wszystko. A co do prognoz sprawdziły sie w 90%. A co do cen bydła  proponuje C w alfabecie babki. Babka to synonim polskiego rolnika  ona ci powie z czego hodowca bydła żyje i jak wygląda emocjonalny stan rolnika po sprzedaży bydła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v