Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ahhh jak Duduś pięknie gada w tygodniu, że państwo jest murem za rolnikami, a o 5 karakana nic nie wspomniał, włączyłem z ciekawości o czym będą gadać

Edytowane przez lexiflexi
Brak szczegółowych informacji
Opublikowano

też słucham.

jaki to dobry prorolniczy prezydent. och ach.  nawet bon turystyczny to dla rolników....

Opublikowano

Nie włączyłem. Budzę się lekki kac myślę poczuje te szambo propagandowe. Mogę tego nie scierpiec 🤮

Opublikowano

Przecież ta ustawa jest pl to aby zlikwidować małe gospodarstwa i ludzie poszli do roboty. U nas w rolnictwie jest zatrudnionych 14 procent na zachodzie 5. Przecież już doplaty miały spowodować ze upadna gospodarki. Jedynym wyjściem jest wyjście z tej głupiej unii. I wejść pod wpływy Władimira Putina. Za komuny podobno lepiej było. Robotę każdy miał dwie krowy miał i parę swinek i żył jak panicz. A teraz tira sprzeda swiniakow i nawet hektara nie kupi. 

Opublikowano

Połącz Krus  i dopłaty z produkcją to się okaże że z 7 może się uzbiera. Reszta to ukryte bezrobocie żyjące z dopłaty i czynszów lub tanie ubezpieczenie i robota na czarno

Opublikowano
9 minut temu, sabuliga napisał:

Przecież ta ustawa jest pl to aby zlikwidować małe gospodarstwa i ludzie poszli do roboty. U nas w rolnictwie jest zatrudnionych 14 procent na zachodzie 5. Przecież już doplaty miały spowodować ze upadna gospodarki. Jedynym wyjściem jest wyjście z tej głupiej unii. I wejść pod wpływy Władimira Putina. Za komuny podobno lepiej było. Robotę każdy miał dwie krowy miał i parę swinek i żył jak panicz. A teraz tira sprzeda swiniakow i nawet hektara nie kupi. 

Znajomy z sąsiedniej wsi, zawsze wspominał że w 87r.  Sprzedał 60 świń i za tą kasę przyprowadził nowego bizona z Płocka. 

Opublikowano (edytowane)

Jak czytam wasze komentarze to dochodzę do wniosku że Was złamali.. I to w jaki prosty sposób. Zero oporu z waszej strony. Ja się nie poddaje i czekam na strajki!!! Dajecie sobie pluć w twarz.. Za rok powiedzą nam że mamy jeść gówno od tych byków to też będziemy je jeść!!?? Ogarnijcie się i nie dajmy się złamać!!! Nie za taką Polskę moi dziadkowie walczyli!!! Obudzcie się!!! 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Panie @tomaszmab tak masz rację nie za taką walczyli,miała być wolna Polska a nie podlegla jakiejś unii

Ale cóż my możemy zrobić... 

Opublikowano
12 godzin temu, Nintendo napisał:

Od dawna widziałem, że pis tylko udaje, że jest z rolnikami, ale nigdy bym nie przypuszczał, że  chcą całkiem zniszczyć rolnictwo.

Przynajmniej nie przyłożyłem do tego ręki i oddałem głoś na konfederacje. 😷

Nie wiem o co ten lament dziś do bydla można dostać więcej dopłaty niż to bydło warte a wy płaczecie o jakiś zakaz uboju rytualnego z którego tak nic nie macie

Opublikowano

Nie ten rynek to inny bydła od tego nie przybędzienaszą wołowinę kupowano tylko ze względu na cenę a nie na jakość

N o raczej wY tu robicie gównoburzę podobnie jak w cenach zbóż stękacie że ceny niskie i gospodarki padają a wtemacie ceny dzirżaw piszeie czy warto dać 2 tysie dzierżawy za ha piachu bo krowiarz tyle daje

Opublikowano

Chcieli to zlikwidować niema problemu. Niech załatwią rynek zbytu za taką samą kasę albo wyższą i nikt tego by nie robił. Niema uboju przyjemnego .Ale się jakoś zatrcilismy. Przy obiadku leci film przyrodniczy gdzie niedźwiedź rozszarpuje malutką foczke lub jelonka i gitara.po obiadku film o mordobiciu i zabijaniu i też powieka nie dygnie ale zaraz widzisz urywek jak ktoś kopnął psa bo zdziczaly pies chciał go pogryzc i od razu poruszenie 

Opublikowano
No faktycznie na tych bykach po 6 zł to zarobek był ale nie dla rolnika. Może się co niektorzy obudza i za jakąś sensowna robotę wezmą a nie 20 byków zarobku po 500 na sztuce i wyciąganie łapy po wszystko. Dopłata do byka, do hektara pola i do KRUS wielkiego hodowcy żeby zydek mógł zaszlachtować byka i zjeść smacznie za pół darmo. Jakby kraj we wszystkich branżach robił takie biznesy to bankructwo pewne.
Opublikowano

Ludzie robią bo nic innego nie umia. I co taki rolnik zlikwiduje i pójdzie do roboty na jakąś produkcję czy na budowe. To lepiej już robić aby vis robić.

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Ursus932 napisał:

Panie @tomaszmab tak masz rację nie za taką walczyli,miała być wolna Polska a nie podlegla jakiejś unii

Ale cóż my możemy zrobić... 

Mi to się aż laptop zawiesił od czytania bzdur. 

To jest typowa wojna wizerunkowa o konsumenta, a wy chcecie wk***ić ludzi i blokować miasta.

Powodzenia życzę.

A co można zrobić. To samo co strona przeciwna. Budować swój wizerunek. 

Edytowane przez hobbysta82
laptop uj strzelił
  • Like 1
Opublikowano

Kto ma info o strajkach, kiedy gdzie? Pokażmy tym k**wom pisowskim

Tylko nasza jedność nam pomoże

Nie odpuścimy tym szmatom

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v