Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, piotrekbud napisał:

dzis sprzedana krowa 759 kg cena 5.7 zł. jalowke lm. 524 kg 8 zl. waga i cena brutto. 

u kogo taka cena krowy ? dzisiaj lokalny kupujący powiedział mi że 5,20 to maximum

Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Cennik na byki  do 6 netto hfy , do 6.50 netto mieszańce.  Rafalex 

Wąs bije tygodniowo ze 100 sztuk mniej (przy dziennym przerobie do 300 sztuk), włochy wciąż od niego biorą to po co cenę podnosić, do tego sporo z konieczności zabiera za bóg zapłać i interes się kręci.

Ubojnie mają żniwa, a rolnik jak zwykle w d... kopany.

Opublikowano (edytowane)

W  wlkp od nowego tygodnia przeceny na bydło.

Kurde jak tu nie zwariować, ceny na dół, ostatnie deszcze 10 marca, wszystko usycha, na klasach słabszych niż IV.

Masakra...

I ta prognoza maj bez kropli póki co....

Oby te długoterminowe przepowiednie się nie sprawdziły.

Edytowane przez focusst
Opublikowano

Będą,będą,co ludzie mają kredytów........  A jak mniej bydła,zrobią przestój,maszyny podremontują,może wakacje......, i cena spadnie ,ciąg dalszy znamy. Loooo,to u mnie nie ma biedy,po 10 marca,to chyba i 2mm,w 27 opadach😐

• Haha 1
Opublikowano

Czyli cena krowy bez narazie bez większych spadków więc albo ktoś rozsiewa plotki aby wywołać panikę, albo rzeczywiście ktoś kogoś wyr...ał 

Opublikowano
22 godziny temu, TelefonyRadom napisał:

Rozliczenie byki artus R 770 żywa 415 miecha 12,84 netto O 670 żywa 350 miecha 12,5 netto

Dlaczego masz zawsze takie ceny za***iste... gdzie chyba duży pośrednik może takich nie mieć...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@lolek1 Zadzwoń do biura powiatowego i zapytaj jak to wygląda u Ciebie ,Ale powinna być  skrzynka podawcza ,wrzucasz wypełnione zgłoszenie padnięcia plus faktura z bakutilu i czekasz ,Ale najpierw skontaktuj się tel

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
barttt napisał:

22 godziny temu, TelefonyRadom napisał:

Rozliczenie byki artus R 770 żywa 415 miecha 12,84 netto O 670 żywa 350 miecha 12,5 netto

Dlaczego masz zawsze takie ceny za***iste... gdzie chyba duży pośrednik może takich nie mieć...

Bo robie duże rozeznanie

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, lolek1 napisał:

Mam pytanie troch nie na temat czy ktos wie jak padła sztuka, to czy załatwi sie cos w agencji  czy trzeba  jakos to przez  internet?

należy również powiadomić powiatowy inspktoriat weterynaryjny , im tylko tel . zgłaszasz szkode ,

Opublikowano
5 godzin temu, lolek1 napisał:

Mam pytanie troch nie na temat czy ktos wie jak padła sztuka, to czy załatwi sie cos w agencji  czy trzeba  jakos to przez  internet?

Padnięcie zgłaszasz w IRZ , paszport do skrzynki podawczej w BP ARiMR

Na koniec telefon do weterynarii że padło,oni wypełnia papierki i tyle by było tego😉

Opublikowano (edytowane)

A gdzie żeś to wyczytał ze nie miałem?... 

Nie zgłaszałem i tyle bo powiatowy nie kazał zawracać d*py jedna sztuka tym bardziej jak niestrawność czy uduszenie było powodem padnięcia 

Edytowane przez ogarek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v