Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, pawlikk18 napisał:

Właśnie ciotka z miasta dzwoniła ze karkówka po 28zl. Pany, nie dajmy sie dymac. wsyrzymac wszystko na dwa tygodnie

A ćwiartki z kurczaka po 7.9 dziś

Opublikowano
1 godzinę temu, MietekW napisał:

A ćwiartki z kurczaka po 7.9 dziś

1 godzinę temu, pawlikk18 napisał:

Właśnie ciotka z miasta dzwoniła ze karkówka po 28zl. Pany, nie dajmy sie dymac. wsyrzymac wszystko na dwa tygodnie

Popieram wstrzymać Nie sprzedawać

Opublikowano
6 godzin temu, pawlikk18 napisał:

. Pany, nie dajmy sie dymac. wsyrzymac wszystko na dwa tygodnie

To wyjdzie pań b.z.s i inni i że łzami w oczach powiedzą że bezpieczeństwo żywnościowe jest zagrożone bo pazerność rolników niezna granic i chcą min 13 netto  za byka o klasę podczas gdy sciny że starej krowy po 28 zł .jak żyć?

Opublikowano (edytowane)

Dziś poszło kilka ładnych hf-ów, waga koło 800kg, 5.80 +vat. 700 złotych mniej na sztuce w stosunku do ubiegłego tygodnia. Tak wyruch..ny nie byłem od lat...

Edytowane przez WiesławZetor
Opublikowano

Kolego, nikt tak naprawdę nie wie, co będzie dalej...

Opublikowano

Wiesiek jak to co ostre odbicie cenowe bo handlarzyki ostro towaru szukają:D

Opublikowano
17 minut temu, HF86 napisał:

Karol to ten niepełnosprawny?czy pomylilem nik?

Tak 750kg miał na głodnego i dokładnie wiem że 459kg dał mięcha bo znajomy go był. Ale jutro będzie się działo.  

Opublikowano

Kolego, tak upokorzony nie byłem dawno. 5.80 za 800-kilogramowe sztuki. To już nawet gadać się nie chce...

Opublikowano (edytowane)

Wiesiek rozumiem Cię bardzo dobrze. To taka branża, uj***ć na wadze żywej, karola ujebali na WBC 60 kg  w tej branży są sami złodzieje. Jak  cena spadnie do 3,5zł nawet im brewka nie pyknie zeby rolnikowi taka cene zaproponować , jeszcze będzie litania jak to ciężko i do interesu muszą dokładać

p,s Wiesiek a największa złość przyjdzie jak będziesz miał kasę w reku za te byki. Jak zobaczysz ile masz a ile się przy nich narobiłeś to będziesz chciał zabijać. Przynajmniej ja tak miałem.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Karol nie wiem co miał złamane ale brutto na wagę żywa 8 dostałeś nawet po oskubaniu.to na te dziwne czasy to do przełknięcia.

Opublikowano
2 godziny temu, WiesławZetor napisał:

Dziś poszło kilka ładnych hf-ów, waga koło 800kg, 5.80 +vat. 700 złotych mniej na sztuce w stosunku do ubiegłego tygodnia. Tak wyruch..ny nie byłem od lat...

Kto odbierał?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v