Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Kamilek1 napisał:

Nie ma zamknietych granic dla transportu itp wiec nie panikujcie bo w poniedzialek bd kolejki do ubojni przez panikarzy

Ale jest 14 dniowa kwarantanna dla kierowcy. Jak wyjedzie z towarem to przy powrocie na 14 dni do namiotu.

Opublikowano

Koledzy  ja już poza branżą prawie, ale moja rada jest taka ze jeżeli cena spadnie poniżej ceny krowy z stycznia to radze trzymać bydło i nie sprzedawać bo nawet jak bydło przekroczy 30 miesięcy to chyba sprzedać  w cenie krowy  w normalnych cenach  niż teraz za psie pieniądze złodziejom którzy magazyny zapełniają tanim towarem. a skoro jest taka panika to ceny bedą spadać w zawrotnym tempie.

Oczywiście zdaje sobie sprawe ze ludzie nie mają za co w pole ruszyć i najprawdopodobniej złodzieje bedą miały pod dostatkiem taniego towaru niestety

Opublikowano

ale kolego kanalia 36 , nie rozumiesz że wielu nie ma paszy by przetrzymać, tak jak ja wiedziałem że w marcu będę odstawiał bo na tyle miałem paszy, no pech życiowy po prostu , i co zrobisz, myślałem przez chwilę żeby gdzieś trawy rwać, pod jabłonkami nawet troszkę urosła, ale to bym musiał przez całe dnie szukać i rwać trawę a i tak za mało tego będzie, 

Opublikowano

suzuki rozumiem, dlatego  napisałem ze złodzieje bedą żerować na tych co są na musiku. 

Opublikowano

Bugii - przestań siać panikę. Jak kwarantanna? Ludzie chyba tylko w pl tak panikują, Dziś w Niemczech byłem na 3 firmach załadować się to żadnych procedur, dzieci z plecakami chodziły to chyba do szkoły, w sklepach jest każdy towar, przejeżdżając granice D-F żadnej kontroli (z F-D wyrywkowe) A co u nas,? To samo co z każdą aferą sensacja i prucie ryja w tv przez całe dnie. A w Niemczech brał siania paniki bo oni wiedzą że to może przynieś szkodę ogromną szkodę do całej ich gospodarki a już różowo nie jest. Na zwykłą grypę w lutym zmarły 23 osoby, a marcu już 8 i jakoś cisza, na tą jedną osobą (każdego szkoda) i panika na maksa, odciąć firmy i co będzie plajta za plajtą bo każdy ma zobowiązania i kredyty też większość firm i rolników i wyjdzie na to że więcej ludzi popełni samobójstwo z powodu załamania rynku i spirali długów przez ten zastój niż umrze na ten wirus. Połowa co się wypowiada na temat zagranicy nie widziała granicy ala pisze o pierdoli a inni podawają dalej. Kłamstwo powtarzane wiele razy zostaje przyjęte jako prawda niestety :(

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Niech będzie pochwalony🤣ja już po kwarantannie

W między czasie poszło 5 szt mm po 12,40 netto

Ale czytając posty widzę że to już nie aktualne ceny😎

Opublikowano

Jeszcze nie dawno tak sobie myślałem a właściwie byłem wkurzony że wszystkie byki praktycznie w jednym okresie do sprzedania i wychodzi na to że źle na tym nie WYSZEDŁEM  a te dzieśięć co teraz mam to przetrzymam   do lepszych cen

Cena z środy O 11,8 i co  dzień niby 40gr mniej a towaru coraz więcej Biernat

Opublikowano
10 minut temu, kris148a napisał:

Bugii - przestań siać panikę. Jak kwarantanna? Ludzie chyba tylko w pl tak panikują, Dziś w Niemczech byłem na 3 firmach załadować się to żadnych procedur, dzieci z plecakami chodziły to chyba do szkoły, w sklepach jest każdy towar, przejeżdżając granice D-F żadnej kontroli (z F-D wyrywkowe) A co u nas,? To samo co z każdą aferą sensacja i prucie ryja w tv przez całe dnie. A w Niemczech brał siania paniki bo oni wiedzą że to może przynieś szkodę ogromną szkodę do całej ich gospodarki a już różowo nie jest. Na zwykłą grypę w lutym zmarły 23 osoby, a marcu już 8 i jakoś cisza, na tą jedną osobą (każdego szkoda) i panika na maksa, odciąć firmy i co będzie plajta za plajtą bo każdy ma zobowiązania i kredyty też większość firm i rolników i wyjdzie na to że więcej ludzi popełni samobójstwo z powodu załamania rynku i spirali długów przez ten zastój niż umrze na ten wirus. Połowa co się wypowiada na temat zagranicy nie widziała granicy ala pisze o pier**li a inni podawają dalej. Kłamstwo powtarzane wiele razy zostaje przyjęte jako prawda niestety :(

Nie sieje paniki. A kwarantanne zobaczysz przy powrocie. Od soboty 24:00 wchodzi w zycie. Godzine temu premier nowe rozporządzenie przedstawial. Zamkniete galerie, restauracje, bary itp.

Opublikowano

Widzę ze nie których myślenie boli i czytanie ze zrozumieniem. Kwarantanny nie dotyczy kierowców autobusów busów itp.

Bardziej się martwię czy mój bar będzie otwarty bo troxhe bedzie przykro przejechać obok i nie zajechać 😉

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, karolr2 napisał:

Widzę ze nie których myślenie boli i czytanie ze zrozumieniem. Kwarantanny nie dotyczy kierowców autobusów busów itp.

Bardziej się martwię czy mój bar będzie otwarty bo troxhe bedzie przykro przejechać obok i nie zajechać 😉

Niby gdzie to pisze? 

Kwarantanna dotyczy kazdego wjezdzajacego do polski.

Opublikowano

Jeśli to by miało tak wyglądać to ruch towarowy też stanie na logikę jeden kierowca jeden kurs na 2 tygodnie jak teraz taki kierowca pizga po 3 kursy w tygodniu na zachód 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 8.01.2020 o 09:34, tomaszmab napisał:

A niedawno mówiłem że każdy myśli że jak jest dobrze to zawsze będzie dobrze .. Mówiłem o wojnie niedawno że jakby coś było to ludzie którzy ziemię sprzedali po to aby kupić mieszkanie w bloku będą pluc sobie w brodę .. Bo jak nam ruscy korek zakręca i USA się wypnie to bedziemy końmi orać a ludzie w blokach będą palić meble aby się ogrzać .. a dostaw do marketów nie będzie bo paliwa nie będzie .. Wtedy ludzie szybko zrozumieją że trzymanie kur , koni , świń i bydła nawet w jednym budynku to rzecz normalna .. Popieprzylo się we łbach całej Unii Europejskiej i miastowym którzy gnebia chłopa za irytujący zapach siana albo obornika. A jak przyjdzie wojna to przyjda aby im chociaż pół litra mleka dać z brudnej zagnojonej cycki .. Ludziom się poprzewracalo w głowach i tyle .. A wojna będzie tego konsekwencją . I jest opisana w Tajemnicach Fatimskich . Co ciekawe Polska ma najmniej ucierpieć bo jest tu jeszcze wiara w Boga i szacunek do Kościoła ( chociaż też już nie tak jak kiedys ) a najwięksi agresorzy na świecie którzy odpowiadają za ucisk najmniejszych będą najbardziej zdruzgotani wojną i niemal doszczętnie zniszczone. Bo ta wojna światowa ma być już prowadzona ręką Bożej Sprawiedliwości . Możecie śmiać się z tego co napisałem ale jakoś mnie to nie wzrusza. Wiem napewno że sprawiedliwośc prędzej czy później dosięgnie każdego czy to w tym życiu czy po śmierci . A jedyne co pewne w życiu to śmierć 😉

Cytując swój post z początku roku pozdrawiam wszystkich. I miejmy nadzieję że ten cały system upadnie jak najszybciej a Polacy się odrodza jako kraj który zawsze był dumny jako Katolicki i wierny Bogu. Bo dość już tej nijakosci. Może jak upadnie gospodarka to ludzie zapragną czegoś więcej niż tylko konsumpcji i "taniego wina" przelewajacego się wszędzie w tv, sklepach itp. Śmiejecie się z ludzi którzy piszą coś o wierze i Jezusie czy Maryi a Wasi dziadkowie na tym byli wychowani. Plujecie tym samym na swoją spuściznę i tym samym Bogu w twarz. Dość już tej żenady. Mam nadzieję że Polacy znów się obudzą z letargu który im funduje zachodnie lobby konsumpcjonizmu i hulaszczego życia. A ten cały wirus to owoc szatańskiego globalizmu, multi kulti itp. Mamy za swoje. 

Marijusz wspomniał to napisałem. Tak to ogólnie szkoda słów. 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

No to i jestem. Zamiast cen bydła i rozmowy stricte o nich czytam o kierowcach ciężarówek i paranoi Pafnucego.

Ci co chcą o tej pseudogrupie rozmawiać to jest taki temat.

Ci co chcą ogólnie o bydle też mają temat: rozmowy producentów wołowiny

Resztę poproszę o pisanie w temacie, inaczej będę zmuszony rozdać punkty

• Like 2
Opublikowano
Pafnucy napisał:

Ło masz . Od paniki do paranoi .

w lokalnych wiadomościach mówili, że nie mówi się już paranoja tylko coronoja. chodziło o te czystki w sklepach i kupowanie na tzw zapas. 😉

Bartek, daruj. Tu już i tak każdy wkur...ny cenami, nie dokładam nam nerwów.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

Ło masz . Od paniki do paranoi .

Paranoja to będzie jak niedługo nie będzie co do gara wrzucić. Pozdrawiam. 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, tomaszmab napisał:

Cytując swój post z początku roku pozdrawiam wszystkich. I miejmy nadzieję że ten cały system upadnie jak najszybciej a Polacy się odrodza jako kraj który zawsze był dumny jako Katolicki i wierny Bogu. Bo dość już tej nijakosci. Może jak upadnie gospodarka to ludzie zapragną czegoś więcej niż tylko konsumpcji i "taniego wina" przelewajacego się wszędzie w tv, sklepach itp. Śmiejecie się z ludzi którzy piszą coś o wierze i Jezusie czy Maryi a Wasi dziadkowie na tym byli wychowani. Plujecie tym samym na swoją spuściznę i tym samym Bogu w twarz. Dość już tej żenady. Mam nadzieję że Polacy znów się obudzą z letargu który im funduje zachodnie lobby konsumpcjonizmu i hulaszczego życia. A ten cały wirus to owoc szatańskiego globalizmu, multi kulti itp. Mamy za swoje. 

Marijusz wspomniał to napisałem. Tak to ogólnie szkoda słów. 

Wierzysz w Boga czy kościół? Bo sadze ze kościół i to co mówi proboszcz. Czytałaś Biblię? Bo Biblia w wielu przypadkach zaprzecza temu co głosi kościół.

+1pkt za spam.

Każdy kolejny post nie na temat również zostanie nagrodzony

Nie wiem ile masz lat, ale ośmieszasz sie grożąc nam. Pewnie dasz mi bana. W 1989 skończyła sie cenzura. Poki nikt nikomu nie grozi, nie wywiera na nim nacisku to sąd nam nic nie zrobi a Ty zachowujesz sie jak pies ogrodnika

Śmieszy mnie ta cenzura. Do zobaczenia za jakiś czas prwnie.

Edytowane przez Bartek933
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Wolałbym żebyście nie chwalili jak to w Niemczech za***iście do tego wirusa podchodzą bo zaraz będą płakać. Nie jestem fanem tego rzadu, ale to że idziemy drogą Chin, a nie makaroniarzy, żabojadów, Angoli i hansów to wg mnie najsłuszniejsza droga. Wolałbym żeby jednak władze robiły coś więcej niż tylko liczyli przypadki i opowiadali jak Angela, że 70% populacji będzie zainfekowana, jednocześnie zaniżając zgony z covid19 wpisując inne przyczyny, aby uspokoić grupy podwyższonego ryzyka

+1 pkt za spam

Edytowane przez Bartek933
  • Like 1
Opublikowano

Cenę ubojnie zbiły by towaru nałapać przed przestojem.prawdopodobnie po niedzieli kwarantanna przez duże K,zakaz przemieszczania się między wiekszwmi miejscowościami.raczej i ubojnie i handlarze na ferie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v