Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 17.02.2020 o 16:45, Belaruss820 napisał:

Ja sprzedawałem przez pośrednika,przyjeżdżał p.Czajkowski. ostatnio wyszły mi 7,60 ale to bylo w grudniu. Nie wiem jak teraz cenowo. Zawiózł bym do Włodawy ale 3 sztuki to ciężko bo kawałek mam,gdyby 2 to bym wpakował w przyczepkę i jakoś bym.sie zatelepał😀

Matczuk dalej kupuje i ma telefon Czajkowskiego więc dzwoń i pewnie przyjedzie

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, Wanted_PL napisał:

Dzisiaj pojechały dwie sztuki.

Byk mm 840kg 7.9

Jałówka mm 560kg 7.5

Ceny brutto

kto ci tyle dał i skąd?

3 godziny temu, mlodyhef napisał:

U klasy? Bo pewnie R-ki by za tyle nie poszly. 

za U to płaca więcej po 8.2 netto

Opublikowano
9 godzin temu, Azor07 napisał:

Sprzedane byki 2 mmxsm 800kg.820kg i mmxmo 905kg 7.60 brutto odbiorca Brzegowy

czyja waga i ile potrącenia

Miałem dziś handlarza i za takie proponował mi po 7,4 netto ale potrącenia na początku 9% po czym powiedział ze 8%, spytałem się czemu tyle tego potrącenia to powiedział mi że od 12 lat tyle bierze i jak nie chce to nie musze mu oddawać są inni rolnicy co mu oddadzą

Opublikowano
48 minut temu, tomcio124d napisał:

czyja waga i ile potrącenia

Miałem dziś handlarza i za takie proponował mi po 7,4 netto ale potrącenia na początku 9% po czym powiedział ze 8%, spytałem się czemu tyle tego potrącenia to powiedział mi że od 12 lat tyle bierze i jak nie chce to nie musze mu oddawać są inni rolnicy co mu oddadzą

Jak proponował więcej za kg ,to duże potrącenia 😏 żeby zarobić musi kombinować

Opublikowano (edytowane)

@robert nie musisz wierzyć smieszku. Piszecie o wszystkim tylko nie o cenie. Podałem cenę jaką otrzymałem i od razu aluzja, że handlarz autopromocję sobie robi... A co do konta, tak, wczoraj się zarejestrowałem

Edytowane przez Wanted_PL
Dopiska
Opublikowano
59 minut temu, sylwekbarca2 napisał:

MCKeen dzwonił do znajomego i oferował mu 12,8 za O....

To jest 100% pewna informacja? Dzisiaj maja przyjechac za O 12.20, za O+ 12.40, za R 12.60

• Like 1
Opublikowano

tomcio124d

waga sprzedającego i moja ,potrącenie 7% ja też dzwoniłem do innego i za R 7.7-8zł musi towar widzieć , ale nie wiem jak u niego z płatnością tu kasa przelana od razu na konto .

pablo6234

Sztuki średnie myślę że R ,a ten biały chyba O+ ,nie chciał więcej dać ,a jak nie chcę to na WBC 12.80 O . Po ostatniej sprzedaży na WBC  nic nie wyszło więcej jak na żywo więc poco czkać trzy dni na rozliczenie i się denerwować .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, micgal39533 napisał:

Ale teraz fajnie na forum bez szukającego wszędzie zaczepki sołtysa i jego kumpli, innych którzy uważali się za najmądrzejszych itp, w końcu ceny, opinie o handlarzach brawo

że @soltys48 szukał zaczepki? ty wiesz w ogóle o czym piszesz?

Edytowane przez Bananek
  • Like 3
  • Confused 1
Opublikowano
32 minuty temu, micgal39533 napisał:

Ale teraz fajnie na forum bez szukającego wszędzie zaczepki sołtysa i jego kumpli, innych którzy uważali się za najmądrzejszych itp, w końcu ceny, opinie o handlarzach brawo

Akurat @soltys48 sporo wie o cenach i handlarzach bo obraca sie cały czas w temacie a ze czasem ma inne zdanie to jak kazdy czlowiek. Przynamniej w kolo nie pisal tego samego i widzi sens w hodowli i ma jakis cel.

• Like 4
  • Confused 1
Opublikowano
Bananek napisał:

micgal39533 napisał:

że sołtys szukał zaczepki? ty wiesz w ogóle o czym piszesz?

Tak wiem bo ile razy gdzieś nie pisałem to zaraz się rzucał, zwykly troll Mi tam jego ceny zbytnio nie potrzebne, sam się orientuję jakie ceny są u nas i też widzę sens w hodowli bo zwiększamy w tym roku ilość

• Confused 1
Opublikowano
44 minuty temu, asus921 napisał:

To jest 100% pewna informacja? Dzisiaj maja przyjechac za O 12.20, za O+ 12.40, za R 12.60

tak, najpierw mi powiedział nie uwierzyłem, zadzwonił drugi raz na głośniku i usłyszałem cene 12,8... ja jestem ciekaw czy przy takiej cenie HF dobije u nich do 50% 😄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, sylwekbarca2 napisał:

tak, najpierw mi powiedział nie uwierzyłem, zadzwonił drugi raz na głośniku i usłyszałem cene 12,8... ja jestem ciekaw czy przy takiej cenie HF dobije u nich do 50% 😄

Dasz rade zalatwic numer z ktorego dzwonil przedstawiciel MCkeen ? Dzwonilem do nich i mowia, ze to niemozliwe, ze takiej ceny nawet posrednik niema. Posrednik ma 20 groszy wiecej za przywiezenie. Ja do nich mam jechac na uboj.

Jade pierwszy raz na uboj. Ktos ogarniety w temacie moze poinstruowac na czym moga mnie opierd... nawet w mojej obecnosci ? Gdzies kiedys slyszalem, o zamianie kolczykow, ale to chyba tylko jak nie ma wlasciciela bydla na ubojni ?

Edytowane przez asus921
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v