Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 17.02.2020 o 16:45, Belaruss820 napisał:

Ja sprzedawałem przez pośrednika,przyjeżdżał p.Czajkowski. ostatnio wyszły mi 7,60 ale to bylo w grudniu. Nie wiem jak teraz cenowo. Zawiózł bym do Włodawy ale 3 sztuki to ciężko bo kawałek mam,gdyby 2 to bym wpakował w przyczepkę i jakoś bym.sie zatelepał😀

Matczuk dalej kupuje i ma telefon Czajkowskiego więc dzwoń i pewnie przyjedzie

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, Wanted_PL napisał:

Dzisiaj pojechały dwie sztuki.

Byk mm 840kg 7.9

Jałówka mm 560kg 7.5

Ceny brutto

kto ci tyle dał i skąd?

3 godziny temu, mlodyhef napisał:

U klasy? Bo pewnie R-ki by za tyle nie poszly. 

za U to płaca więcej po 8.2 netto

Opublikowano
9 godzin temu, Azor07 napisał:

Sprzedane byki 2 mmxsm 800kg.820kg i mmxmo 905kg 7.60 brutto odbiorca Brzegowy

czyja waga i ile potrącenia

Miałem dziś handlarza i za takie proponował mi po 7,4 netto ale potrącenia na początku 9% po czym powiedział ze 8%, spytałem się czemu tyle tego potrącenia to powiedział mi że od 12 lat tyle bierze i jak nie chce to nie musze mu oddawać są inni rolnicy co mu oddadzą

Opublikowano
48 minut temu, tomcio124d napisał:

czyja waga i ile potrącenia

Miałem dziś handlarza i za takie proponował mi po 7,4 netto ale potrącenia na początku 9% po czym powiedział ze 8%, spytałem się czemu tyle tego potrącenia to powiedział mi że od 12 lat tyle bierze i jak nie chce to nie musze mu oddawać są inni rolnicy co mu oddadzą

Jak proponował więcej za kg ,to duże potrącenia 😏 żeby zarobić musi kombinować

Opublikowano (edytowane)

@robert nie musisz wierzyć smieszku. Piszecie o wszystkim tylko nie o cenie. Podałem cenę jaką otrzymałem i od razu aluzja, że handlarz autopromocję sobie robi... A co do konta, tak, wczoraj się zarejestrowałem

Edytowane przez Wanted_PL
Dopiska
Opublikowano
59 minut temu, sylwekbarca2 napisał:

MCKeen dzwonił do znajomego i oferował mu 12,8 za O....

To jest 100% pewna informacja? Dzisiaj maja przyjechac za O 12.20, za O+ 12.40, za R 12.60

• Like 1
Opublikowano

tomcio124d

waga sprzedającego i moja ,potrącenie 7% ja też dzwoniłem do innego i za R 7.7-8zł musi towar widzieć , ale nie wiem jak u niego z płatnością tu kasa przelana od razu na konto .

pablo6234

Sztuki średnie myślę że R ,a ten biały chyba O+ ,nie chciał więcej dać ,a jak nie chcę to na WBC 12.80 O . Po ostatniej sprzedaży na WBC  nic nie wyszło więcej jak na żywo więc poco czkać trzy dni na rozliczenie i się denerwować .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, micgal39533 napisał:

Ale teraz fajnie na forum bez szukającego wszędzie zaczepki sołtysa i jego kumpli, innych którzy uważali się za najmądrzejszych itp, w końcu ceny, opinie o handlarzach brawo

że @soltys48 szukał zaczepki? ty wiesz w ogóle o czym piszesz?

Edytowane przez Bananek
  • Like 3
  • Confused 1
Opublikowano
32 minuty temu, micgal39533 napisał:

Ale teraz fajnie na forum bez szukającego wszędzie zaczepki sołtysa i jego kumpli, innych którzy uważali się za najmądrzejszych itp, w końcu ceny, opinie o handlarzach brawo

Akurat @soltys48 sporo wie o cenach i handlarzach bo obraca sie cały czas w temacie a ze czasem ma inne zdanie to jak kazdy czlowiek. Przynamniej w kolo nie pisal tego samego i widzi sens w hodowli i ma jakis cel.

• Like 4
  • Confused 1
Opublikowano
Bananek napisał:

micgal39533 napisał:

że sołtys szukał zaczepki? ty wiesz w ogóle o czym piszesz?

Tak wiem bo ile razy gdzieś nie pisałem to zaraz się rzucał, zwykly troll Mi tam jego ceny zbytnio nie potrzebne, sam się orientuję jakie ceny są u nas i też widzę sens w hodowli bo zwiększamy w tym roku ilość

• Confused 1
Opublikowano
44 minuty temu, asus921 napisał:

To jest 100% pewna informacja? Dzisiaj maja przyjechac za O 12.20, za O+ 12.40, za R 12.60

tak, najpierw mi powiedział nie uwierzyłem, zadzwonił drugi raz na głośniku i usłyszałem cene 12,8... ja jestem ciekaw czy przy takiej cenie HF dobije u nich do 50% 😄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, sylwekbarca2 napisał:

tak, najpierw mi powiedział nie uwierzyłem, zadzwonił drugi raz na głośniku i usłyszałem cene 12,8... ja jestem ciekaw czy przy takiej cenie HF dobije u nich do 50% 😄

Dasz rade zalatwic numer z ktorego dzwonil przedstawiciel MCkeen ? Dzwonilem do nich i mowia, ze to niemozliwe, ze takiej ceny nawet posrednik niema. Posrednik ma 20 groszy wiecej za przywiezenie. Ja do nich mam jechac na uboj.

Jade pierwszy raz na uboj. Ktos ogarniety w temacie moze poinstruowac na czym moga mnie opierd... nawet w mojej obecnosci ? Gdzies kiedys slyszalem, o zamianie kolczykow, ale to chyba tylko jak nie ma wlasciciela bydla na ubojni ?

Edytowane przez asus921
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v