Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Ursus932 napisał:

@Roman176  mam nadzieję że będzie ok ,kilka godzin miało na wchłonięcie zachołem przed 17 a ostania beczka jakoś o 18.20 skończona . U mnie szło fenpropidyna ,prochloraz i propikonazol , 

a słyszałeś o ochronie pszczół ?  ze trzeba już uważać ?

8 godzin temu, dsbh napisał:

ani jedna nie ta grupa 

3 minuty temu, hubertuss napisał:

Kidawę wymieniłem jako opcję. I jeśli przejdzie do drugiej tury to jak najbardziej oddam na nią. W pierwszej turze to będzie Kamysz. Oczywiście jeśli przejdzie do drugiej co coraz bardziej pokazują sondaże to i na niego oddam głos w drugiej.

okłamałeś mnie powiedziałeś kiedyś ze nie głosujesz na peło 

strzelam focha 

Opublikowano

@hubertuss to trzeba było od razu pisać że kidawa'jest numerem 2 ,Ale i tak nadal nie wiem co Cię kieruje żeby oddać głos tą babe 😕  tylko chyba nienawiść do dudy bo ona żadnych atutów niema 

Do Amber ludzie nieśli Ale dlaczego służby wiedziały  A nic nie zrobiły? 

Opublikowano

Nie dyskutować z kolegą @Ulman ma rację! Muszę się zgodzić również z trafną oceną kapitału zamrożonego  w oszczędnościach bankowych. Obniżenie stóp procentowych było nawet oczekiwane, jednak nie doszło do skutku, teraz w obliczu kryzysu jest uzasadnione. 

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

Tak ale nie był to insektycyd i żadnej kwitnącej rośliny w zbożu 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

@mirro  A kto stoi za likwidacją w szpitalach tak zwanych magazynów wojskowych , gdzie są zapasy na wypadek "W" Teraz sprzęt w Nich magazynowany mógł by ratować sytuację .... ?

A co ty... gówno za przeproszeniem tam było. 

Opublikowano
14 minut temu, Roman176 napisał:

ani jedna nie ta grupa 

okłamałeś mnie powiedziałeś kiedyś ze nie głosujesz na peło 

strzelam focha 

Jak sam zauważyłeś to było kiedyś. Jednak pis przekonał mnie, że jednak trzeba.

5 minut temu, Ursus932 napisał:

@hubertuss to trzeba było od razu pisać że kidawa'jest numerem 2 ,Ale i tak nadal nie wiem co Cię kieruje żeby oddać głos tą babe 😕  tylko chyba nienawiść do dudy bo ona żadnych atutów niema 

Ona może i nie ma autów. Natomiast Duda ma tyle wad, ze bilans wychodzi na jej korzyść. Natomiast o Get Back wiedział Morawiecki i dlaczego nic nie zrobił? Nawet jego ojciec powiedział, ze wiedział. Soki to już w ogóle było zaplanowane z góry przez ludzi pis i co? Dobrze, że przynajmniej wtedy chociaż dzięki po wciągnięto parabanki do bankowego funduszu przy sprzeciwie polityków pis. Bo oszukanych było by więcej a tak im zwrócili.

5 minut temu, Roman176 napisał:

@mirro  A kto stoi za likwidacją w szpitalach tak zwanych magazynów wojskowych , gdzie są zapasy na wypadek "W" Teraz sprzęt w Nich magazynowany mógł by ratować sytuację .... ?

Zapytaj lepiej kto wiedząc, ze w Europie szaleje epidemia sprzedaje za grosze sprawne maski z magazynów rządowych. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Zapytaj lepiej kto wiedząc, ze w Europie szaleje epidemia sprzedaje za grosze sprawne maski z magazynów rządowych. 

no przeterminowane 

Maski neoprenowe Panoramsque typ 1710395 wyprodukowane w 2006 r. mają okres trwałości 15 lat, pod warunkiem wykonywania okresowych przeglądów głównych u producenta. Ostatni taki przegląd wykonany był na przełomie roku 2012/2013. Kolejny należało wykonać w roku 2020. Bez jego dokonania maski nie należy używać" - wyjaśniono.

Agencja poinformowała również, że "w 2019 r. zwróciła się do producenta starych masek w celu wykonania przeglądu". "Został on wyceniony na ponad trzy mln zł, a czas realizacji usługi miał wynosić kilka miesięcy"

2 minuty temu, hubertuss napisał:

ujooowo bo to partia bez jednego programu i pomysłu  jak pogoda jak zawieje to tak jak z tej to to ... zygać się chce ...   ja własnie zagłosuje zeby tych idiotów nie dopuścić do władzy chodz pis już powinien rządzić ostatnią kadencję  .....   ładnie w sondażach stracili  10% gdybym miał wybierać miedzy głupią  baba  to wole Kamysza 

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Ona może i nie ma autów. Natomiast Duda ma tyle wad, ze bilans wychodzi na jej korzyść. Natomiast o Get Back wiedział Morawiecki i dlaczego nic nie zrobił?

bo piekowska z meżem by sie nie dorobiła i kto by syczał w tvn ze to pis ??

Jolanta Pieńkowska w bogatej stylizacji na antenie TVN-u ...

kto by publicznie wyskoczył z naszyjnikiem za 10 baniek i prowadził program wina pisu get back a później uciekł na Maltę ?? 

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/jolanta-pienkowska-ratowala-leszka-czarneckiego-w-bagazniku/br0kp25#slajd-1

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Ona może i nie ma autów. Natomiast Duda ma tyle wad, ze bilans wychodzi na jej korzyść. Natomiast o Get Back wiedział Morawiecki i dlaczego nic nie zrobił? Nawet jego ojciec powiedział, ze wiedział. Soki to już w ogóle było zaplanowane z góry przez ludzi pis i co? Dobrze, że przynajmniej wtedy chociaż dzięki po wciągnięto parabanki do bankowego funduszu przy sprzeciwie polityków pis. Bo oszukanych było by więcej a tak im zwrócili.

To jakie według Ciebie tak dyskwalifikują Dude a jakie zalety ma Kidawa ??

Przyjdzie kiedyś inna władza może rozliczyć obecną 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Roman176 napisał:

no przeterminowane 

Maski neoprenowe Panoramsque typ 1710395 wyprodukowane w 2006 r. mają okres trwałości 15 lat, pod warunkiem wykonywania okresowych przeglądów głównych u producenta. Ostatni taki przegląd wykonany był na przełomie roku 2012/2013. Kolejny należało wykonać w roku 2020. Bez jego dokonania maski nie należy używać" - wyjaśniono.
Agencja poinformowała również, że "w 2019 r. zwróciła się do producenta starych masek w celu wykonania przeglądu". "Został on wyceniony na ponad trzy mln zł, a czas realizacji usługi miał wynosić kilka miesięcy"

ujooowo bo to partia bez jednego programu i pomysłu  jak pogoda jak zawieje to tak jak z tej to to ... zygać się chce ...   ja własnie zagłosuje zeby tych idiotów nie dopuścić do władzy chodz pis już powinien rządzić ostatnią kadencję  .....   ładnie w sondażach stracili  10% gdybym miał wybierać miedzy głupią  baba  to wole Kamysza 

Daj spokój z tą propagandą. Wyobraź sobie, ze dyrektor jednego ze szpitali zakupił te maski i wyobraź sobie przeterminowane działają. Oczywiście sprzęt należy wymieniać. Ale widząc, że w Europie i na świecie wybucha epidemia sprawnego sprzętu nie należy się pozbywać. I pisowska propaganda tego nie zmieni. Te kilkadziesiąt tysięcy masek sprzedanych za grosze. Przydało by się w szpitalach i DPS ach i nikt nie patrzył by tam, ze są przeterminowane bo ich sprawność pozostaje bez zmian.

Jeśli natomiast chodzi o Pieńkowską to guzik mnie ona obchodzi. Jeśli ukradła te kasę to trzeba by ją zamknąć. Ale i to Morawiecki za to odpowiada a nie Pieńkowska. On wiedział o wałkach.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Co ty pierdo... wojsko, policja i państwo nie takie rzeczy za poprzedników w komin wysłali tylko dla tego że im kolor nie leżał lub po prostu były zbyt komunistyczne. Co koców po LWP do schronisk rozdać nie można było albo łóżek polowych. Skąd ty jesteś i co ci ten pis zrobił że taki najazd prowadzisz?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A to za poprzedników byłą epidemia?  Wam atak tych poprzedników wbijają do głów, ze wam w głowie tylko poprzednicy. Człowieku jeśli nie rozumiesz czytanego tekstu poproś przed ekran kogoś dorosłego kto rozumie to ci może wytłumaczy. Napiszę ci jeszcze raz. Gdyby te maski sprzedali w czasach gdzie nikt nie słyszał o epidemii to bym nic nie pisał. Były stare, przegląd za drogi wiec sprzedajemy. Ale w chwili sprzedaży na świecie i w Europie szalała epidemia. Gdzie średnio rozgarnięty był zorientowany, że taki sprzęt będzie potrzebny. A ty bredzisz o poprzednikach.

A może faktycznie teraz zamiast maseczek, które sprzedali mogli by lekarzom rozdawać stare maski przeciw gumowe te z tymi rurami i łóżka polowe. Tak to by się teraz przydało tylko ci z po to zniszczyli z kilkanaście lat temu bo nie przewidzieli, że będzie epidemia w 2020. Bo oni byli źli. A dobry pis w momencie wybuchu epidemii nie musiał przewidywać.

Opublikowano
43 minuty temu, Ursus932 napisał:

Jak byli durni to nieśli. Państwo nie powinno bronić ludzi przed ich własną głupotą bo się niczego nie nauczą

Opublikowano

Wszystko co przekracza datę użytkowania, nie może być użytkowane. Takie masło maślane. Dawniej w takich maskach robili np. otwór, albo szły w komin od razu. Teraz sprzedajemy ale jako śmieć. O co ci w ogóle chodzi ? 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, szmergiel napisał:

nic mu nie zrobił.ja myślałem że to po-owiec i kodziasz a to zwykły psl-olwiec czyli najgorsze co może być.juz gorszych niema poprostu niema

Są gorsi oczadzeni propagandą pisu. Jak @hubertb, który zamiast nowoczesnych masek jakie za grosze sprzedała ARM w czasie gdy epidemia już na świecie szalała i w Europie. Rozdał by lekarzom w szpitalach stare gumowe maski pamiętające LWP i łózka polowe.  Lekarze piali by z zachwytu. Szkoda tylko, ze ci wredni poprzednicy to zniszczyli. Pewnie wiedzieli, że będzie epidemia za kilka, kilkanaście lat i pisowi na złość to zniszczyli.

Opublikowano (edytowane)

Nic nie przekręcam. Prze chwilą oskarżałeś poprzedników, że poniszczyli sprzęt z LWP. A masz pretensje do mnie, ze piszę o tym jak agencja rządowa sprzedała nowoczesne maski u progu wybuchu epidemii w Polsce.

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

A to za poprzedników byłą epidemia?  Wam atak tych poprzedników wbijają do głów, ze wam w głowie tylko poprzednicy. Człowieku jeśli nie rozumiesz czytanego tekstu poproś przed ekran kogoś dorosłego kto rozumie to ci może wytłumaczy. Napiszę ci jeszcze raz. Gdyby te maski sprzedali w czasach gdzie nikt nie słyszał o epidemii to bym nic nie pisał. Były stare, przegląd za drogi wiec sprzedajemy. Ale w chwili sprzedaży na świecie i w Europie szalała epidemia. Gdzie średnio rozgarnięty był zorientowany, że taki sprzęt będzie potrzebny. A ty bredzisz o poprzednikach.

A może faktycznie teraz zamiast maseczek, które sprzedali mogli by lekarzom rozdawać stare maski przeciw gumowe te z tymi rurami i łóżka polowe. Tak to by się teraz przydało tylko ci z po to zniszczyli z kilkanaście lat temu bo nie przewidzieli, że będzie epidemia w 2020. Bo oni byli źli. A dobry pis w momencie wybuchu epidemii nie musiał przewidywać.

Uspokój się z tymi maskami, pier**lisz jak potłuczony z tymi maskami od godziny. Polsce bez masek zazdroszczą inne kraje że rząd sobie poradził lepiej od tych co mieli maski.

Opublikowano

Ty na prawdę jesteś nie poważny! ja mówiłem o schroniskach i paleniu tymi dobrami w piecu. Ty o maskach których użyć już nie można, to tak jak byś miał bardzo dobre konserwy tylko..... przeterminowane i w czasie głodu byś zutylizował a nie dał ludziom do jedzenia. Zrozum jeśli za dwa dni PO przejęło by władzę nie zrobiło by kompletnie nic innego niż znienawidzony PiS. Ba! nawet śmiem twierdzić że było by gorzej. 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v